The Elder of scrolls-Cela seria
The Elder of scrolls-Cela seria
Všimol som si že o tomto titule na fore nič neni poznate to aspon dagdo?hravatate to?teda aspon oblivion a zaujimalo by ma na akych detailoch?Podla mna je to naj RPG všetkych čias na toto proste žiadne RPG nema čo si myslite vy?
-
JoDo
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: The Elder of scrolls-Cela seria
Hmm, vidno, že si nehral Daggerfall a MorrowindM0nd0 napísal:Podla mna je to naj RPG všetkych čias na toto proste žiadne RPG nema čo si myslite vy?
-
Eru
Light Professional
Re: The Elder of scrolls-Cela seria
no jedna tema tu o tom je myslim. a ja som presiel Oblivion aj Morrowind. Presiel to znamena vsetky frakcie a väcsina nepovinnych questovM0nd0 napísal:Všimol som si že o tomto titule na fore nič neni poznate to aspon dagdo?hravatate to?teda aspon oblivion a zaujimalo by ma na akych detailoch?Podla mna je to naj RPG všetkych čias na toto proste žiadne RPG nema čo si myslite vy?
-
JoDo
Medium Expert
Morrowind a Oblivion majú to štastie, že majú Construction Set. Pomocou neho sa dá zdvihnúť uroveň hry aj o niekoľko úrovní. Napr. keď nadávate na Oblivionovský level scalling (všetko leveluje s vami), stačí stiahnuť plugin a je po probléme. Modárska komunita je veľmi živá, myslím, že Morowind este stále drží len vďaka modom a pluginom
Inak Oblivion je strašne zjednodušený... ale aj na neho nahádžete pár pluginov (hlavne odstránenie scallingu) je to celkom dobrá hra. Ja ho hrám na 800x600, stredé detaily... fičí celkom dobre, v lesoch tak 18FPS, mestách 25, dungeonoch 35
Inak Oblivion je strašne zjednodušený... ale aj na neho nahádžete pár pluginov (hlavne odstránenie scallingu) je to celkom dobrá hra. Ja ho hrám na 800x600, stredé detaily... fičí celkom dobre, v lesoch tak 18FPS, mestách 25, dungeonoch 35
no to prave taham posledny part z morowindu a Dagerrfal idem tiež tahat (už som ho ale tiež prešiel) ale tak ja si do oblivionu davam iba take pluginy ako nejaky novy dom,petshop to je za huste..
a inac tiež to hravam tak na strednych až trochu nižšich ale do zadku fest to chcem skust na plno na nejakej 8800GTX to by bola parada,len mam s tym taky problem ale totalne ma to sere,proste niekedy ked zapnem hru niečo robim my to zamrzne vyhodi daku chybu a možem to spuštat znova alebo mi to zamrzne cele že musim restartnut comp neviem čo s tim lebo je tofakt dost otravne
M0nd0 ak ta to potesi - rozdiel medzi medium a high nie je az tak brutalny ako by si cakal
... to ze ci travu vidis aj o par metrov dalej nerobi vo finalnom vysledku az tak vela, viacej spravi vodna hladina.. velkost textur tiez nie je nejak vo finalnom vysledku vidno.. takze jedina vyhoda hrania na 8800GTX ktoru vidim je ta, ze to slape krasne na full aj na 1680*1050 
-
JoDo
Medium Expert
Na karte s 256 MB pamäťou sa dá kľudne nastaviť vysoká veľkosť textúr... napíšte do konzoly TDT, print screenom preklikajte na poslednú stranu. Tam ukazuje, koľko pamäte zaberajú textúry.
Inak nejaké pluginy na zvýšenie výkonu
low poly grass, zníženie polygonov na tráve z 20 na 8, je tam ešte verzia low-low poly grass, tj. na 4 polygony. U mňa obrovský nárast výkonu, vtedy som mal vypnutú trávu, teraz ju mám na plnú dohľadnosť.
OPO
Zníženie polygonov na kameňoch atp. o 20-40% bez viditeľnej straty kvality. (na stiahnutie treba byť zaregistrovaný na fileplanet
)Po prepísaní pôvodných modelov vraj môžu chýbať textúry na kameňoch, mne sa to ale nestalo...
Pre karty, ktoré nepodporujú pixel shadery 3.0 je tu Oldblivion, nahradí ich staršími shadermi. hh, sú tam aj screeny s Geforce 3, na tom by som nechcel hrať
Inak nejaké pluginy na zvýšenie výkonu
low poly grass, zníženie polygonov na tráve z 20 na 8, je tam ešte verzia low-low poly grass, tj. na 4 polygony. U mňa obrovský nárast výkonu, vtedy som mal vypnutú trávu, teraz ju mám na plnú dohľadnosť.
OPO
Pre karty, ktoré nepodporujú pixel shadery 3.0 je tu Oldblivion, nahradí ich staršími shadermi. hh, sú tam aj screeny s Geforce 3, na tom by som nechcel hrať
inac už hravam aj Morrowinda ale podla mna to ma na to že to vyslo v roku 2002 až moc shitnu grafiku ale moc.Mate niekto nejake pluginy na to aby bola lepsia grafika tu?ja mam par co len zmenia xichty
inac diki za ten low poly grass idem vyskusat a stale mam ale obrovsky problem s tym padanim proste z ničoho nič mi hra padne alebo totalne zamrzne
inac diki za ten low poly grass idem vyskusat a stale mam ale obrovsky problem s tym padanim proste z ničoho nič mi hra padne alebo totalne zamrzne
chlapec na tu dobu bola grafika morrowindu premakana, a uz vtedy vytrela oci mnohym neveriacim tomasom, ktori neverili ze hra moze vyzerat tak, ako bola prezentovana na screenshotoch.. vyzerala o dost lepsie...
problem je, ze ty to teraz porovnavas s hrami sucasnymi - tak ta grafika je dost pozadu to je fakt.. ale co xces od tak starej hry...
a pluginy si pozri na morrowind.bonusweb.cz
problem je, ze ty to teraz porovnavas s hrami sucasnymi - tak ta grafika je dost pozadu to je fakt.. ale co xces od tak starej hry...
a pluginy si pozri na morrowind.bonusweb.cz
-
JoDo
Medium Expert
Chlapče, strč si hlavu do studenej vody...
Half Life vyšiel koncom roku 1998.
Morrowind má svoju dobu dosť pokrokovú grafiku, myslím, že to bola prvá hra využivajúca pixel shadery, čo dosť dobre vidno na vode. Napriek tomu je Morrowind dosť technologicky o ničom, strašne nevyladený engine.
Inak pre lepšiu grafiku si stiahni nejaký texture pack a hlavne Morrowind graphic extender : Umožnuje nastavovať AA, AF, lepšie tiene, HDR, Bloom, a hlavne distant land ako v oblivione
(ak ti to utiahne PC, mne morrowind ide horšie než oblivion
)
Half Life vyšiel koncom roku 1998.
Morrowind má svoju dobu dosť pokrokovú grafiku, myslím, že to bola prvá hra využivajúca pixel shadery, čo dosť dobre vidno na vode. Napriek tomu je Morrowind dosť technologicky o ničom, strašne nevyladený engine.
Inak pre lepšiu grafiku si stiahni nejaký texture pack a hlavne Morrowind graphic extender : Umožnuje nastavovať AA, AF, lepšie tiene, HDR, Bloom, a hlavne distant land ako v oblivione
neviem asi som hral ineho halfa ako ty lebo ja som tam mal koskatu grafiku a o xichtoch sa ani neda hovorit.. ostatne ja sa tu nebudem hadat, proste morrowind bol na tom v tom case s grafikou moc moc dobre. A porovnavat otvorenu krajinu morrowindu a linearne prostredie HL mi pride dost blbe... a stale netusim co bolo na HL graficky lepsie... sak uz len ked si textury porovnam.. a aj spracovanie postav a pod..
no tak sorry v 1998 bol HL ale to je jedno na tu dobu ked sme hravali ešte take dosovky a zrazu HL tak to bolo niečo ale tak v roku 2002 by som si rades zahral GTAčko 3 nie ako Morrowind ale to je jedno proste je to v pohode hra aj ked stale si myslim že ma dost oničom grafiku....a PRGčiek som hral už vela ale tak ako Oblivion ma ešte nedostale nič a ake je teda podal vas naj RPG?
nepozeraj na suboje - to je akcna cast hry a s RPG toho ma dost malo spolocne.. pozeraj na questy a pod.. ziadne navigujuce sipky na kompase, ba dokonca len strucne popisane cez ake pohorie mas ist co mas uvidiet a podobne.. predpokladam ze si toho v morrowi este moc nepochodil
.. A co sa tyka dialogov - nie su zdaleka tak jednoduche ako v oblivione.. Polku oblivionu som bezproblemovo presiel aj bez nejakej znalosti anglictiny.. v morrowi by som sa tak daleko nedostal 
Copy that... UPLNE zdielam tvoj nazor...KoCi napísal:naj RPG? Planescape Torment, Baldur's Gate, Fallout...
Oblivion uz je prilis zjednoduseny oproti morrowindu, aby sa tak priblizil masam a americkym detickam. Morrowind bol jednoznacne viac hardcore.
Neviem ci si vobec hral niektore z tychto hier o ktorych sa tu tolko vypisujes, ale fakty su: MW je ovela tazsi ako Oblivion a imho aj lepsi... Ale aj tak naj. RPG su tie co vypisal KoCi... Pises uplne hluposti chlapceM0nd0 napísal:CO?ved ten morrowind je lahky jak rit!!!!! oblivion sa mi zda tažši ako MW určite...