The Elder of scrolls-Cela seria
Ked uz pri oblivione nevies co mas, kde mas, ked ti to ukazuje sipky a vsade ta vodi za rucicku, tak si vazne neviem predstavit co by si robil v Morrowinde, kde ti proste povedali chod takou cestou smerom tam, a za stlpom z kamena odbocis na taku cesticku a pod.. Ako si tam nakoniec trafil, bolo uz len na tvojej vsimavosti, alebo stasti.
Mám originálku TES Morrowind a občas si to aj zahrám. Problém je, že nikdy to nevydržím dohrať do konca a vždy skončím niekde v polovici
. I tak je to super hra a áno, oproti Oblivionu zložitejšia (nie v obtiažnosti, tá sa dá nastaviť) hlavne pre takých, čo si ju chcú vychutnať v angličtine. Ja osobne som hral s cz, hoci sa ma milion fanstrániek snažilo ukecať hrať bez, nehovorím, že by možno mal lepší zážitok z hrania ale moja úroven angliny ešte neni na takej úrovni aby zvládla niečo také ako Morrowind. V Oblivione je už všetko prekladanie o niečo lahšie ako aj hra samotná. Inak nesúhlasím s tým, že by Morrowind mal zlú grafiku, pretože stačí si prečítat recenziu hocicakú..každá povie že mal na svoju dobu super grafiku a pc TO NEZVLADALI NAPLNO!!! (ako pri GTA 3 v tej dobe).
Celkovo mám Morrowinda radšej, prišiel mi kultovejší hoci Oblivion je zasa príbehovejší. Inak super séria, mám v pláne ešte vyskúšat aj dvojku hoci pochybujem že ma to v tej grafike zaujme.
Celkovo mám Morrowinda radšej, prišiel mi kultovejší hoci Oblivion je zasa príbehovejší. Inak super séria, mám v pláne ešte vyskúšat aj dvojku hoci pochybujem že ma to v tej grafike zaujme.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Heh to by som aj ja rád vedel. Vtedy som bol ešte malé soplavé decko a príbeh mi nić nehovoril. Viem že ma fascinoval boj s myškou a pohybmi kurzora. Tak nejak si útočil a veľmi sa mi to páčilo. Dlhé dni som blúdil po dungeonoch a exteriérov som si moc neužil. Čo k tomu viac dodať?
...bola to revolúcia v oblasti dungeonov. Prečuralo to Dungeon Mastera svojho času a tak som to drvil.
Heh si pamätám že keď som vyzliekol hrdinku, tak bola sekzi oblečená
a to je tak všetko 
Heh si pamätám že keď som vyzliekol hrdinku, tak bola sekzi oblečená
smoldo - morrowinda som nedohral prave kvoli tomu, ze RPG proste MUSIM hrat v cestine a tak som to s CZ aj hral. Fanstranky dobre radia - s CZ je v hre celkom slusny balik nesplnitelnych questov, u mna sa cestina o predcasny koniec pricinila prave nesplnitelnym pribehovym questom.
Aj ked si lokalizatori dali s cestinou dost prace, hra mala tak nestastny system dialogov, ktore boli na seba vzajomne prelinkovane, ze by sa jednalo o zazrak, keby po prelozeni isli bezchybne. Pocet opravnych patchov k cestine ostatne hovori samo za seba. Tiez mi vsak Morrowind prisiel atmosferickejsi, rad by som sa tam vratil v Gamebryo engine (oblivion).
Uvidime, co nam prinesie piaty diel serie, dufam, ze sa pozrieme mimo ludskeho imperia.
Aj ked si lokalizatori dali s cestinou dost prace, hra mala tak nestastny system dialogov, ktore boli na seba vzajomne prelinkovane, ze by sa jednalo o zazrak, keby po prelozeni isli bezchybne. Pocet opravnych patchov k cestine ostatne hovori samo za seba. Tiez mi vsak Morrowind prisiel atmosferickejsi, rad by som sa tam vratil v Gamebryo engine (oblivion).
Uvidime, co nam prinesie piaty diel serie, dufam, ze sa pozrieme mimo ludskeho imperia.
No síce vám to bude pripadať ako totálna banalita, jednou z vecí, ktoré sa mi na Oblivione lúbili menej bola dohladnosť (bez nastavovania), proste v Morrowinde, dovidíte len na určitú "dialku" a o to je to zaujímavejšie potom odhalovať..v Oblivione hned na začiatku vyjdete z tych stok a vidíte štvrtku mapy len trávu a les..celé odhalovanie tým ide doprdele..ale to je fakt len taka hovadina 
Ked vysiel Morrowind, bola to velmi pekna grafika na svoju dobu, aj teraz je pekna z umeleckeho hladiska. Hra sa mi pacila, ale po case som zistil, ze sa mi na nej nepaci vyvoj postavy a system kuziel(az na to vytvaranie vlastnych kuziel). Inak ostatne vsetko super. Atmosferu to malo velmi vybornu a ma ju aj doteraz. Normalne vas vtiahne do svojho sveta
. Oblivion som uz nehral z dovodu ze ten vyvoj postavy je nezmeneny, aj ked ma laka sa prejst po tom svete, co mi chybal v morrowinde - huste lesi a hory.
Hej, už len kôli tej atmosfére sa to oplatí zahrať. Nikdy predtým som nehral žiadnu RPG ani nič podobné a nikdy nezabudnem ako som prvý krát spustil Morrowinda a ten začiatok na lodi, kde sa ako "outlander" preberám na tej lodi v Seyda Neen a ihneď volím meno, vlastnosti atd..to je niečo nezabudnuteľné. V oblivione my ten začiatok síce prišiel originálny ale už nudnejší (pol hodinu behať v podzemí, kým nezabijú krála), ale aby som stále oblivon neohováram tak si ho musím aj trochu zastat že, tak ako sa podla mna Gothic 1,2 nevyrovná Morrowindu, tak sa ani Gothic 3 (ktorý bol mimochodom svojho času pekný shit roka) nevyrovná Oblivionu.TheMEMBER napísal:Ked vysiel Morrowind, bola to velmi pekna grafika na svoju dobu, aj teraz je pekna z umeleckeho hladiska. Hra sa mi pacila, ale po case som zistil, ze sa mi na nej nepaci vyvoj postavy a system kuziel(az na to vytvaranie vlastnych kuziel). Inak ostatne vsetko super. Atmosferu to malo velmi vybornu a ma ju aj doteraz. Normalne vas vtiahne do svojho sveta. Oblivion som uz nehral z dovodu ze ten vyvoj postavy je nezmeneny, aj ked ma laka sa prejst po tom svete, co mi chybal v morrowinde - huste lesi a hory.
ak by to niekoho zaujmalo, tak som to rozbehalmarcus-16 napísal:potrebujem radu..
mam Morrowind cez steam, ale neviem tam nahodit plugin MGE(morrowind graphic expander), nestretli ste sa s tym niekto??
mam Win7, vsetko podla navodu robim a aj tak mi to vyhodi chybu ked spustim ten `spustaci subor`,,,,
..stacilo len stiahnut inu verziu..efekt ktory prezentuju na obrazkoch to sice nespravilo, ale aspon som si nastavil konecne normalne rozlisenie a zapol AA:)