zakladna doska gigabyte + integrovana graf. karta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

zakladna doska gigabyte + integrovana graf. karta

Príspevok od používateľa juslik »

potrebujem nejaku zakladnu dosku gigabyte zo smartu kde je nejaka dobra integrovana graficka karta..alebo volaku aj inu len nech je pod 3000 max 3500 a ma integrovanu kartu..(dobru)

dakujem
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

myslim ze za taky peniaz nenajdes ziadnu dobru integrovanu grafiku... ono vlastne nikde nenajdes dobru integrovanu grafiku :smt056
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zakladna doska gigabyte + integrovana graf. karta

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

juslik napísal:potrebujem nejaku zakladnu dosku gigabyte zo smartu kde je nejaka dobra integrovana graficka karta..alebo volaku aj inu len nech je pod 3000 max 3500 a ma integrovanu kartu..(dobru)

dakujem
A co tak napisat aspon socket a procesor aky ma podporovat? :roll:
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: zakladna doska gigabyte + integrovana graf. karta

t0m4s3 napísal:A co tak napisat aspon socket a procesor aky ma podporovat? :roll:
aha to osm zabudol C2D a ja viem ze od integrovanej nic nemam ocakavat ale ak aspon volaku z tych lepsich...

dakujem
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Gigabyte GA-965G-DS3 - Intel G965
Základní parametry:
Patice: Socket 775
Čipová sada: Intel G965
Maximální rychlost sběrnice PCIE: 16
Konektory:
Řadič LAN
Řadič USB 2.0
VGA
Diskové řadiče:
Řadič RAID
Počet IDE konektorů: 1
Počet SATA konektorů: 6
Integrované technologie:
Integrované grafické jádro: Intel GMA X3000
Ostatní parametry:
Formát základní desky: ATX
Rozměry základní desky [mm]: 305 x 210
Typy sběrnic:
Počet slotů PCI: 3
Maximální rychlost sběrnice PCIE: 16
Počet slotů PCI-Express 16x: 1
Počet slotů PCI-Express 1x: 3
Paměti:
Podporované paměťové technologie: DDR2 SDRAM PC4300, Dual DDR2, DDR2 SDRAM PC5300, DDR2 SDRAM PC6400
Počet paměťových slotů: 4
Maximální velikost paměti [GB]: 8
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak na ňu nevýjdu prašulky (čo som pozeral, cena +/- 3.700,- s DPH, tak ešte lacnejšia alternatíva Gigabyte GA-965GM-DS2 za cca +/- 3.300,- s DPH. Myslím, že veľa na výber nemáš. ;) Každopádne najideálnejšie riešenie by bola tá DS3.. ;) tak radšej prispor!
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

no ja to potreubjem len kvoli tomu ze chcem kupit novy PC a nebudem mat dostatok penazi na graficku..tak mi zatial bude muset stacit integrovana..a ake by sa to mohlo vyrovnat ? akej grafickej karte ta integrovana ?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Tu je niečo o nej, a vlastne o integrovaných grafickych čipoch od intelu: http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA#GMA_X3000
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

juslik napísal:no ja to potreubjem len kvoli tomu ze chcem kupit novy PC a nebudem mat dostatok penazi na graficku..tak mi zatial bude muset stacit integrovana..a ake by sa to mohlo vyrovnat ? akej grafickej karte ta integrovana ?
Ta GMA X3000 je niekde na urovni Geforce 4 Ti 4600, cize velka bieda vhodna akurat na pozeranie filmov a beznu pracu. Ale ako "medzistupienok" v upgrade je to dobre riesenie.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

pato83 napísal:Tu je niečo o nej, a vlastne o integrovaných grafickych čipoch od intelu: http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA#GMA_X3000
a nevies kde by som mal hladat info o integrovaných grafickych čipoch od nvidie ?
t0m4s3 napísal:Ta GMA X3000 je niekde na urovni Geforce 4 Ti 4600, cize velka bieda vhodna akurat na pozeranie filmov a beznu pracu. Ale ako "medzistupienok" v upgrade je to dobre riesenie.
edit:t0m4s3 a ktore dosky maju teda zatial najlepsie grafiky?
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

no najlepsie integrovane GK su zatial od ATI/AMD konkretne chipset 690G
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ziadne, pretoze intergrovana grafika sa dava na dosky kvoli beznym kancelarskym pracam ako je internet, mail, Word, Excel a podobne. Na tom si dokazes zahrat hry stare par rokov (pokial nevyzadaju PS 2.0) a pozriet filmy.
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

a tato integovana co je na tejto doske je aka ? :

Kód: Vybrať všetko

http://smart.ekatalog.biz/zbozi/gigabyte-m61p-s3/detail.aspx?p=z:94710
je to ale na AM2 ale aka je ? je lepsia nez henta ? x3000 ?
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

skro vsetko je lepsie ako intel GMA. Pri intel grafikach sa ti nejake hry ani nespustia, tie GK su robene iba na kancelarsku pracu a pozeranie filmov. Ale napriklad moj kamarat na nootebooku s integrovanym radeonom 9000presiel NFS:Carbon vsetko na minimum a 640*480
brm
Darca
Darca

juslik.. koľko rokov plánuješ byť na integrovanej grafike? ..keď hľadáš základnú dosku s čo najlepšou integrovanou grafikou bez ohľadu na ďalšie vlastnosti dosky? :)

IMHO.. ber Gigabytku, čo navrhol t0m4s3 ako prvú.. po kúpe klasickej PCIe karty určite nebudeš ľutovať ostatné parametre dosky. A radšej sa na chvíľu uskromniť s "horšou" integrovanou grafikou (aj keď v prípade integrovaných grafík sa naozaj nedá hovoriť o dobrých a zlých, bo všetky sú rovnako slabé) a potom si už užívať plný výkon kvalitného 965 chipsetu a výkonného c2d procesora. A keď nie, tak radšej teraz nič nekupuj, odkladaj peniaze na kompletný stroj. Toť môj názor ako by som postupoval ja.
;)
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:juslik.. koľko rokov plánuješ byť na integrovanej grafike? ..keď hľadáš základnú dosku s čo najlepšou integrovanou grafikou bez ohľadu na ďalšie vlastnosti dosky? :)

IMHO.. ber Gigabytku, čo navrhol t0m4s3 ako prvú.. po kúpe klasickej PCIe karty určite nebudeš ľutovať ostatné parametre dosky. A radšej sa na chvíľu uskromniť s "horšou" integrovanou grafikou (aj keď v prípade integrovaných grafík sa naozaj nedá hovoriť o dobrých a zlých, bo všetky sú rovnako slabé) a potom si už užívať plný výkon kvalitného 965 chipsetu a výkonného c2d procesora. A keď nie, tak radšej teraz nič nekupuj, odkladaj peniaze na kompletný stroj. Toť môj názor ako by som postupoval ja.
;)
planujem byt na nej tak 1-2 mesace....cez prazdiny idem robit..cize ptoom aj dokupim HDD aj ramku...
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa holenda »

ta si kup nejaku poridnu dosku bez integrovanej grafiky a od niekoho kup za zopar stovak nejaku starsiu grafiku, ako docasne riesenie. lebo vyberat si pri upgrade dosku podla inegrovanej grafiky... :nono:
brm
Darca
Darca

juslik.. 1-2 mesiace? Tak ak sa dá, vydrž na starom PC (ak je funkčný).. a potom koncom leta až zarobíš, kúp celý komplet nový komp. Podľa mňa úplne to najhoršie pri kúpe nového kompu s novými štandardami (CPU socket, DDR1/2, AGP/PCIe) je kupovať postupne hw so samými kompromismi tak, aby fungoval so starým aj novým. Viem, že Ty nechceš používať starú grafiku atď., ale integrovaná grafika sa tiež dá považovať za určitý kompromis.. zbytočne vyhodené peniaze kvôli dvom mesiacom. Oplatí sa kvôli tomu trpieť zvyšok využívania PC??? ..určite ho kupuješ na dlhšie ako jeden rok.

Prepáč za toto OT zabŕdanie do Teba.. už končím! :D
Napísať odpoveď