zakladna doska gigabyte + integrovana graf. karta
-
juslik
King
- Kontaktovať používateľa:
zakladna doska gigabyte + integrovana graf. karta
potrebujem nejaku zakladnu dosku gigabyte zo smartu kde je nejaka dobra integrovana graficka karta..alebo volaku aj inu len nech je pod 3000 max 3500 a ma integrovanu kartu..(dobru)
dakujem
dakujem
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
t0m4s3
Admin
Re: zakladna doska gigabyte + integrovana graf. karta
A co tak napisat aspon socket a procesor aky ma podporovat?juslik napísal:potrebujem nejaku zakladnu dosku gigabyte zo smartu kde je nejaka dobra integrovana graficka karta..alebo volaku aj inu len nech je pod 3000 max 3500 a ma integrovanu kartu..(dobru)
dakujem
-
juslik
King
Re: zakladna doska gigabyte + integrovana graf. karta
aha to osm zabudol C2D a ja viem ze od integrovanej nic nemam ocakavat ale ak aspon volaku z tych lepsich...t0m4s3 napísal:A co tak napisat aspon socket a procesor aky ma podporovat?
dakujem
-
t0m4s3
Admin
Gigabyte GA-965G-DS3 - Intel G965
Základní parametry:
Patice: Socket 775
Čipová sada: Intel G965
Maximální rychlost sběrnice PCIE: 16
Konektory:
Řadič LAN
Řadič USB 2.0
VGA
Diskové řadiče:
Řadič RAID
Počet IDE konektorů: 1
Počet SATA konektorů: 6
Integrované technologie:
Integrované grafické jádro: Intel GMA X3000
Ostatní parametry:
Formát základní desky: ATX
Rozměry základní desky [mm]: 305 x 210
Typy sběrnic:
Počet slotů PCI: 3
Maximální rychlost sběrnice PCIE: 16
Počet slotů PCI-Express 16x: 1
Počet slotů PCI-Express 1x: 3
Paměti:
Podporované paměťové technologie: DDR2 SDRAM PC4300, Dual DDR2, DDR2 SDRAM PC5300, DDR2 SDRAM PC6400
Počet paměťových slotů: 4
Maximální velikost paměti [GB]: 8
Tu je niečo o nej, a vlastne o integrovaných grafickych čipoch od intelu: http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA#GMA_X3000
-
t0m4s3
Admin
Ta GMA X3000 je niekde na urovni Geforce 4 Ti 4600, cize velka bieda vhodna akurat na pozeranie filmov a beznu pracu. Ale ako "medzistupienok" v upgrade je to dobre riesenie.juslik napísal:no ja to potreubjem len kvoli tomu ze chcem kupit novy PC a nebudem mat dostatok penazi na graficku..tak mi zatial bude muset stacit integrovana..a ake by sa to mohlo vyrovnat ? akej grafickej karte ta integrovana ?
-
reno23
Guru wannabe
a nevies kde by som mal hladat info o integrovaných grafickych čipoch od nvidie ?pato83 napísal:Tu je niečo o nej, a vlastne o integrovaných grafickych čipoch od intelu: http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA#GMA_X3000
edit:t0m4s3 a ktore dosky maju teda zatial najlepsie grafiky?t0m4s3 napísal:Ta GMA X3000 je niekde na urovni Geforce 4 Ti 4600, cize velka bieda vhodna akurat na pozeranie filmov a beznu pracu. Ale ako "medzistupienok" v upgrade je to dobre riesenie.
-
juslik
King
a tato integovana co je na tejto doske je aka ? :
je to ale na AM2 ale aka je ? je lepsia nez henta ? x3000 ?
Kód: Vybrať všetko
http://smart.ekatalog.biz/zbozi/gigabyte-m61p-s3/detail.aspx?p=z:94710juslik.. koľko rokov plánuješ byť na integrovanej grafike? ..keď hľadáš základnú dosku s čo najlepšou integrovanou grafikou bez ohľadu na ďalšie vlastnosti dosky? 
IMHO.. ber Gigabytku, čo navrhol t0m4s3 ako prvú.. po kúpe klasickej PCIe karty určite nebudeš ľutovať ostatné parametre dosky. A radšej sa na chvíľu uskromniť s "horšou" integrovanou grafikou (aj keď v prípade integrovaných grafík sa naozaj nedá hovoriť o dobrých a zlých, bo všetky sú rovnako slabé) a potom si už užívať plný výkon kvalitného 965 chipsetu a výkonného c2d procesora. A keď nie, tak radšej teraz nič nekupuj, odkladaj peniaze na kompletný stroj. Toť môj názor ako by som postupoval ja.
IMHO.. ber Gigabytku, čo navrhol t0m4s3 ako prvú.. po kúpe klasickej PCIe karty určite nebudeš ľutovať ostatné parametre dosky. A radšej sa na chvíľu uskromniť s "horšou" integrovanou grafikou (aj keď v prípade integrovaných grafík sa naozaj nedá hovoriť o dobrých a zlých, bo všetky sú rovnako slabé) a potom si už užívať plný výkon kvalitného 965 chipsetu a výkonného c2d procesora. A keď nie, tak radšej teraz nič nekupuj, odkladaj peniaze na kompletný stroj. Toť môj názor ako by som postupoval ja.
-
juslik
King
planujem byt na nej tak 1-2 mesace....cez prazdiny idem robit..cize ptoom aj dokupim HDD aj ramku...brm napísal:juslik.. koľko rokov plánuješ byť na integrovanej grafike? ..keď hľadáš základnú dosku s čo najlepšou integrovanou grafikou bez ohľadu na ďalšie vlastnosti dosky?
![]()
juslik.. 1-2 mesiace? Tak ak sa dá, vydrž na starom PC (ak je funkčný).. a potom koncom leta až zarobíš, kúp celý komplet nový komp. Podľa mňa úplne to najhoršie pri kúpe nového kompu s novými štandardami (CPU socket, DDR1/2, AGP/PCIe) je kupovať postupne hw so samými kompromismi tak, aby fungoval so starým aj novým. Viem, že Ty nechceš používať starú grafiku atď., ale integrovaná grafika sa tiež dá považovať za určitý kompromis.. zbytočne vyhodené peniaze kvôli dvom mesiacom. Oplatí sa kvôli tomu trpieť zvyšok využívania PC??? ..určite ho kupuješ na dlhšie ako jeden rok.
Prepáč za toto OT zabŕdanie do Teba.. už končím!
Prepáč za toto OT zabŕdanie do Teba.. už končím!