zabezpečenie POCITACA hypoteticky

Informácie o software, ankety...
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zabezpečenie POCITACA hypoteticky

Príspevok od používateľa cislo5 »

co myslite zdate sa mi tu celkom vzdelany najme co sa tyka pocitacov tak som zvedavy co napisete na tuto temu

Co odporucate ked chcete mat zabezpeceny pocitac na dobrej urovni samozrejme myslim tym antivirak daky firewall nejaky antispam a AdAware ? no mne osobne sa to nezda sak poradte co mate vy

Ja som zo zasady za pouzivanie NODa + Ad aware ostatne je prepych lebo kto prebura toto tak uz nema problem s nicim a prebura skoro vsetko a ziadny firewall nepomoze
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

no prisaham bohu ze najlepsie je odpojit kabel..
ale je pravda ze dobry hacker naozaj prejde cez vsetko...
ale tak neber to tak ze sa na teba nejaky chysta.. pre nas obycajnych userov staci FW, Antivir a nejaky antispyware (ktory nepouzivam).. zalezi aj akeho mas providera atd :)
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

no presne o tom rozpravam provider nic moc spravca nic moc sam sebe panom zial bohu ale niekedy aj chvalabohu

no ale co sa tyka je fakt kym tam clovek nema nejake VEEEEELMI dolezite info neni sa coho bat oni maju na robote ine veci ako hackovat niekoho neuzitocneho ale klobuk dole pred nimi su dobry uznam takych co sa vyznaju v systeme
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Vsetky tieto problemy ti vyriesi jedno zvieratko ... :wink:

Panda Internet Security 2006 :king:
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

no neni zabezpecenie ako zabezpecenie...
proti virom&spyware ti pomoze antivirak + nejaky ten AdWare etc...
proti "hackerom" nic a nikto :lol:
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

presne kvoli tomu nepouzivam radsej firewall zbytocnost len zdrzuje a spomaluje system a to sa mne vobec nepaci virusy su good som s nimi kamarat tak ma obhadzaju

No a k tej pande nemoc dobry napad mal som ju neni zla len ma menise nedostatky 1. strasne pomala a po 2. nezachyti vsetko troska lepsi vyrusik a ide to jak po masle
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Co ma spolocny provider so zabezpecnim tvojho PC ? :roll: :?:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

cislo5 napísal:presne kvoli tomu nepouzivam radsej firewall zbytocnost len zdrzuje a spomaluje system a to sa mne vobec nepaci
Ale len tak vliezť do Tvojho PC z vonku bez opýtania nie je ktovieaká prijateľná cena za rýhlosť.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

kukiak napísal:Co ma spolocny provider so zabezpecnim tvojho PC ? :roll: :?:
Provider zvykne chrániť userov pred okolitým internetom, tj. pred útokom z vonku.. určite má na svojom servri nejaký firewall. Samozrejme už nechráni pred útokom z vlastnej siete.

Firewallu by som sa až tak úplne nevzdával. Firewall neslúži len na blokovanie komunikácie z vonku smerom dnu, ale aj opačne. Vďaka nemu dostaneš všetok svoj software pod kontrolu a Ty budeš môcť rozhodovať, či sa má, resp. ako sa má pripojiť na net alebo nie. ;) Ak máš dobrý firewall a správne nakonfigurovaný, tak žiadne spomalenie si nevšimneš. ;)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

presne ako hovori brm, FW nechrani len pred vstupom do pocitaca z vonku, ale aj pred nezelanou komunikaciou smerom von
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

firewall s kvalitnym sandboxom riesi celu ochranu pc.
bohuzial ten najlepsi (tiny) odkupila ina firma a cast veci integrovala do svojich bullshitovych programov a to najlepsie nepokracuje vo vyvoji.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ja som teraz presiel na Eset smart security, obsahuje to NOD aj firewall, funguje to vyborne, v zaklade ma interface velmi podobny Keriu, ale tym, ze umoznuje podrobne nastavenia mi niekedy komplikuje zivot(raz som povolil aplikacii komunikaciu pre jeden protokol a ked chcela ist cez iny tak to nefungovalo a ani za <> som nevedel prist na to preco, az potom som to doriesil :) )
Ale da sa zvyknut, momentalne je v testovacej faze, cize su zadarmo aktualizacie a netreba sa zaoberat reinstallom pripadne hladanim cracku :)
Ravenman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ravenman »

pouzivam Kaspersky Internet Security a som nadmieru spokojny , podla mna staci nejaka kombinacia s antivirusom+antispyware a dobre nastaveny firewall a neklikat na nezname maily alebo vyskakovacie okna a hlavne trochu sprisnit kontrolu stranok ked pozerate cracky a xxx, tod vse
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

cislo5 napísal:presne kvoli tomu nepouzivam radsej firewall zbytocnost len zdrzuje a spomaluje system a to sa mne vobec nepaci virusy su good som s nimi kamarat tak ma obhadzaju

No a k tej pande nemoc dobry napad mal som ju neni zla len ma menise nedostatky 1. strasne pomala a po 2. nezachyti vsetko troska lepsi vyrusik a ide to jak po masle
1. Mas malo ramky / slaby pc
2. Nevies co hovoris :x
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

fruxo napísal:Mas malo ramky / slaby pc
pc:
amd 233 MHz
RAM 32 MB
a mam nainstalovany firewall :wink:
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

krija napísal:pc:
amd 233 MHz
RAM 32 MB
a mam nainstalovany firewall :wink:
Cislo5 Napisal
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

brm napísal:Provider zvykne chrániť userov pred okolitým internetom, tj. pred útokom z vonku.. určite má na svojom servri nejaký firewall. Samozrejme už nechráni pred útokom z vlastnej siete.

Firewallu by som sa až tak úplne nevzdával. Firewall neslúži len na blokovanie komunikácie z vonku smerom dnu, ale aj opačne. Vďaka nemu dostaneš všetok svoj software pod kontrolu a Ty budeš môcť rozhodovať, či sa má, resp. ako sa má pripojiť na net alebo nie. ;) Ak máš dobrý firewall a správne nakonfigurovaný, tak žiadne spomalenie si nevšimneš. ;)
Presne, ako hovoríš. Mne sa tiež niekto nabúral do počítača z lokalnej siete. Zrazu mi sem - tam skoči na obrazovke okno kopirovania, asi na pol sekundy. Tak som všetko skenoval, čistil, preberal.. Asi Týždeň na to mi avast! vypísal, že zablokoval utok z lokalnej siete 10.10. ... podobna IP ako mám ja. Dal som si kerio a mám pokoj.
-Čiže ten firewall nie je až taká zbytočnosť. Jedine šťastie som mal, že to bolo na starom compe a nebolo tam nič dôležité..
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

fruxo, ok :wink: myslel som, ze reagujes aj na toto:
cislo5 napísal:presne kvoli tomu nepouzivam radsej firewall zbytocnost len zdrzuje a spomaluje system...
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

no pre zaciatok nemam slaby komp 2G procesor a 1G RAM takze moznost spomalenia pre software vylucena ale v podstate mate vsetci pravdu ked si stojite za tim ze firewall je dolezita
Kym som bol na lokalnej sieti taqk to bola vazne nevyhnutnost ale nie kvoli utokom z vonka ale najme vnutri sieti
Teraz ked som sam sebe panom a nie som na lokalnej sieti napojeny pouzivam inu ochranu prisposobil som ju tak aby mi vyhovovala

A co sa tyka toho ze FW chrani aj neziaducim utekom von z mojho pocitatca staci ked viete co mate nainstalovane a kde ako sa to sprava a kvoli comu komunikuje staci to bloknut a nic nejde von
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

niekto ti posle nejaky remote trojan a bude ta kontrolovat co robis :), FW by tomu zabranil
Napísať odpoveď