Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

safan
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa safan »

a ako mozes mat istotu v to,o com nikdy nemozes vediet ci skutocne existuje?
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

safan napísal:a veris ze ti da milion aj ked si nevidel nikoho kto by ho dostal?
to hovori karl a tomu ja neverim :wink:
a ani neverim ze mi da milion a vlastne ani netuzim po jeho milione takze tak..
safan2:veris v satana ci v keru pitchu.videl si ho niekedy??
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ze ci pina
...safan je "intelektualny satanista" ktory zije v mieri, robi si co chce, jeho kutlom je telo a rozkoš a zasadne nebojuje proti cirkvi :P

a nikto nepisal o istote ze tam hore niekto je takze ja neviem na koho isla tota ozazka :)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

ja v boha neverím lebo ma ešte nepresvečil o tom že existuje...
a cirkev len zdiera naivných ľudí a staré babky...je to pi*ovina
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Opak napísal:ja v boha neverím lebo ma ešte nepresvečil o tom že existuje...
a cirkev len zdiera naivných ľudí a staré babky...je to pi*ovina
len tak pre zaujimavost si pozri par veci o evolucii a zamysli sa nad tym odkial pochadzas... o tej cirkvi s tebou uplne suhlasim :D

inac niekto tu uz povedal, ze modlitba nie je ako automat na colu, ale je to ROZHOVOR, btw. ja som svoj pomyselny milion uz mnohokrat dostal, ale nie vzdy som bol nakoniec rad...takze asi tak, Ten hore asi vie, preco nam ho niekedy neda...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

kto videl film vsemohuci bruce chape preco to vdakabohu nefunguje ako automat na colu :D
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Vcera som bol na pohrebe a jedna stara babka tam zacala nahlas odriekat ruzenec co ma donutilo zamysliet sa (aj tak som nic ine nemohol robit)... zamysliet sa o zbytocnosti motlitby v tomto vyzname... povazujem sa za krestana ale ked som ju tam pocul ako si dvadsat minut opakuje niekolko naspamat naucenych fraz tak som zauvazoval nad tym ci sa este vobec zamysla nad tym co hovori a ci to mysli tak vazne ako mozno kedysi... lebo podla mna pre mnohych ludi (vratane mna) su motlidby uz len nejakym stereotypom dookola omielanym a nic nehovoriacim... podla mna ovela lepsi sposob komunikacie s Bohom je ked svoje myslienky vyjadrime vlastnymi slovami niekde v klude a nie naucit sa odslova doslova nejaku ´riekanku´ :roll:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

mozno sa babka tymto sposobom "nerozpravala" s bohom ale mozno sa len ukludnovala ...mozno ten pohreb predychavala
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Vesper pekne si to napisal a uplne s tebou suhlasim.
Bohu by si mal povedat vsetko co ta trapi, co ti robi radost... Mal by si mu dakovat za to co mas, prosit za nieco, chvalit ho.
Modlidbu ako odriekanie niecoho nad cim sa vobec nezamyslas (prazdne slova) neuznavam ani ja. Radsej kratsie a uprimne ako nejake dlhe litanie.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Vesper napísal:Vcera som bol na pohrebe a jedna stara babka tam zacala nahlas odriekat ruzenec co ma donutilo zamysliet sa (aj tak som nic ine nemohol robit)... zamysliet sa o zbytocnosti motlitby v tomto vyzname... povazujem sa za krestana ale ked som ju tam pocul ako si dvadsat minut opakuje niekolko naspamat naucenych fraz tak som zauvazoval nad tym ci sa este vobec zamysla nad tym co hovori a ci to mysli tak vazne ako mozno kedysi... lebo podla mna pre mnohych ludi (vratane mna) su motlidby uz len nejakym stereotypom dookola omielanym a nic nehovoriacim... podla mna ovela lepsi sposob komunikacie s Bohom je ked svoje myslienky vyjadrime vlastnymi slovami niekde v klude a nie naucit sa odslova doslova nejaku ´riekanku´ :roll:
Suhlasim. No aj naucena modlitba moze byt dobra, ked ku hovoris uprimne a nie len odvretlikujes ... A este ma napadlo , asi pred dvomi rokmi mi zomrela prababka a z pohrebu som odchadzal taky strasne znechuteny ... nie koli tomu ze zomrela (aj ked to teraz vyznie morbidne) ale koli tym ludom, ako vsetci veriaci skoro vsetci plakali ... a ja doteraz nechapem preco. Prababka pred smrtou velmi trpela, dostala rakovinu hrubeho creva... podla mna a podla mojej viery isla jej dusa na lepsie miesto, niekam kde nieje ziadna bolest, ziadne starosti, len pokoj. Tak preco dokelu vsetci plakali ? Este aj ludia, ktorych som povazoval za vzor vo viere ma sklamali :(
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

miki690 napísal:Suhlasim. No aj naucena modlitba moze byt dobra, ked ku hovoris uprimne a nie len odvretlikujes ... A este ma napadlo , asi pred dvomi rokmi mi zomrela prababka a z pohrebu som odchadzal taky strasne znechuteny ... nie koli tomu ze zomrela (aj ked to teraz vyznie morbidne) ale koli tym ludom, ako vsetci veriaci skoro vsetci plakali ... a ja doteraz nechapem preco. Prababka pred smrtou velmi trpela, dostala rakovinu hrubeho creva... podla mna a podla mojej viery isla jej dusa na lepsie miesto, niekam kde nieje ziadna bolest, ziadne starosti, len pokoj. Tak preco dokelu vsetci plakali ? Este aj ludia, ktorych som povazoval za vzor vo viere ma sklamali :(
Zas toto je celkom pochopiteľné... Ja som síce tiež na pohrebe mojej prababky neplakal a dosť ľudí okolo hej ale ked si predstavím že raz mi zomrie mama a otec tak už teraz viem že len tak nasucho to nezoberiem... Presne viem čo hovorí viera ale podľa mňa nikto (alebo len málokto) to dokáže brať hned tak že ten dotyčný človek pojde na lepšie miesto
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

pinacolada napísal:veris v satana ci v keru pitchu.videl si ho niekedy??
ja som sa uz tusim vyjadril ze satan v tomto podani nieje bytost ale len symbol.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

pinacolada napísal:safan2:veris v satana ci v keru pitchu.videl si ho niekedy??
Na toto sa dá krásne odpovedať protiotázkou ..veríš v Boha ? Videl si ho niekedy ? Ja verím a nepotrebujem ho vidieť lebo viem že tam je . :P (a nenávidím cirkev )
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

P3Bo napísal:Na toto sa dá krásne odpovedať protiotázkou ..veríš v Boha ? Videl si ho niekedy ? Ja verím a nepotrebujem ho vidieť lebo viem že tam je . :P (a nenávidím cirkev )
:smt023 :aasmile1: :smt003 :smt008 Moj clovek.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

miki690 napísal:Suhlasim. No aj naucena modlitba moze byt dobra, ked ku hovoris uprimne a nie len odvretlikujes ... A este ma napadlo , asi pred dvomi rokmi mi zomrela prababka a z pohrebu som odchadzal taky strasne znechuteny ... nie koli tomu ze zomrela (aj ked to teraz vyznie morbidne) ale koli tym ludom, ako vsetci veriaci skoro vsetci plakali ... a ja doteraz nechapem preco. Prababka pred smrtou velmi trpela, dostala rakovinu hrubeho creva... podla mna a podla mojej viery isla jej dusa na lepsie miesto, niekam kde nieje ziadna bolest, ziadne starosti, len pokoj. Tak preco dokelu vsetci plakali ? Este aj ludia, ktorych som povazoval za vzor vo viere ma sklamali :(
prababka je prababka ale mama, otec, sestra, brat, zena to je trosku ine. tam su ine vztahy, omnoho silnejsie a preto ludia placu. lebo pohreb je veeelmi smutna zalezitost.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

P3Bo napísal:...(a nenávidím cirkev )
Keď veríš v Boha, tak prečo nenávidíš cirkev? V akého boha vlastne veríš? Vieš si predstaviť, že by neexistovala cirkev? Síce robí veľa hlúpostí, no zároveň plní misiu a o Bohu dáva vedieť stále viacerým ľuďom... :idea:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

preco sa stale k tomu vracate, ved nechajte uz tak, kto chce v nieco verit nech veri a ten kto nechce nech proste neveri, je to az tak tazke a zlozite????
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

ja si viem predstavit ze by neexistovala cirkev! cirkev mi nic nedava... a ani boh...hh uz len to by mi chybalo aby nieco co ludia vymysleli niekedy v stredoveku by ma niecim naplnalo:D achjaj deti moje:P
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

poharvody napísal:ja si viem predstavit ze by neexistovala cirkev! cirkev mi nic nedava... a ani boh...hh uz len to by mi chybalo aby nieco co ludia vymysleli niekedy v stredoveku by ma niecim naplnalo:D achjaj deti moje:P
hmm dieta moje vidis a napriek tomu je na svete viac tych co v nieco veria ako tych druhych, inak vies co je zaujmave vacsinou sa neznazi vnutit vieru ten co veri ale ten co neveri, rad sa hada a dava otazky ako sak ho nikto nevidel..., ja len ze uz ked to tych co neveria vobec nezaujma preco sa stale staraju a snazia sa presadit tu svoju pravdu
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

ale mna to zaujima...co vas vedie k tomu aby ste verili?rodina?skola? alebo len tak aby ste v nieco verili,v nieco co ma vyssiu moc a ste tou mocou chraneni? skuste presvedcit tych co neveria,ale prosim nejakymi slusnymi argumentami,co stoja za premyslenie...nie len to ze viem ze existuje lebo to tak citim...bibliu som necitala,mozno by som zmenila nazor ale nemyslim...
Napísať odpoveď