pome sa hadat v tejto ZAZIVNEJ teme
Lykozrut + kalamitne drevo XD
Lykozrut + kalamitne drevo XD
No co myslite ze je lykozrut fakt taky zly alebo je pravda to ze napada len chore stromy ..ma sa to drevo z tichej a koprovej doliny vyviezt alebo to nechame na mater prirodu???
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
.. a nie len preto aby sa rozprudila zdrava dskusia si myslim aby sa odtial odviezlo pokial je este k niecomu ... nechame to tam prirode, tak sa tam zahniezdnia lykozruty, ked tam vznikne poziar, tak neviem ako to tam zahasia v tej mase povalanych stromov, bez pristupu, zaberaju plochu, na ktorej mozu byt nove stromy, a v neposlednom rade by sm,e ich mohli dobre zuzitkovat .. mozeme z nich spravit nabytok ..aj ked my sme na toto sprosti, pretoze predame drevo poliakovi, ten nam z toho narobi hociaky nabytok a potom ho drahsi kupujeme s5 .. nj keby sa toho chytila nejak firma, ktora by dostala taketo kalamitne drevo za lacnejsie, tak by aj ceny slovenskeho nabytku isli dole ... ale to je len same KEBY
... takze u mna rozum veli ODVIEZT
..
-
will.i.am
Darca
ja si myslim ze by sa to malo upratat. ten lykozrut sa tam rozmnozi a kedby aj napadal len chore stromy, az tak vela ich tam nie je a ci su zdrave alebo chore zozerie vsetky co tam budu a bude mu to jedno v akom stave su, ked bude hladny...
a druha vec, ze to vyzera ovela lepsie ked sa po zemi nepovaluju kmene stromov a pne 1-2 metre vysoke trciace zo zeme...
Jednoducho moj nazor: UPRATAT
a druha vec, ze to vyzera ovela lepsie ked sa po zemi nepovaluju kmene stromov a pne 1-2 metre vysoke trciace zo zeme...
Jednoducho moj nazor: UPRATAT
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja sa vratim k tatram
odpratavat alebo neodpratavat drevo? odpratat a nasadit nove tak to pravdepodobne pride nejaka dalsia vychrica a sfukne to ako predtym a ked som bol v tatrach po tej kalamite a ked som videl co tam po tych strojoch zostalo...nebol ziadny problem narazit na mlaky a sem tam aj na potociky stekajuce dole kopcom tak mi to moc ekologicke neprislo. tak to mi prislo dost zvlastne na NP. Tak radsej neodpratavat...ved priroda sa zariadi podla toho a to ze tam par rokov budu premnozene lykozruty a poskodia par zdravych stromov...no a co ved sa najde nieco co si na nich potom pochutna.
k tym poziarom od nordkapp_pb: za vacsinu poziarov moze clovek si tak oobne myslim a urcite sa nebude niekomu chciet chodit niekam kde je to zahadzane vetvami a odhadzovat tam nieco co sposobi poziar.
odpratavat alebo neodpratavat drevo? odpratat a nasadit nove tak to pravdepodobne pride nejaka dalsia vychrica a sfukne to ako predtym a ked som bol v tatrach po tej kalamite a ked som videl co tam po tych strojoch zostalo...nebol ziadny problem narazit na mlaky a sem tam aj na potociky stekajuce dole kopcom tak mi to moc ekologicke neprislo. tak to mi prislo dost zvlastne na NP. Tak radsej neodpratavat...ved priroda sa zariadi podla toho a to ze tam par rokov budu premnozene lykozruty a poskodia par zdravych stromov...no a co ved sa najde nieco co si na nich potom pochutna.
k tym poziarom od nordkapp_pb: za vacsinu poziarov moze clovek si tak oobne myslim a urcite sa nebude niekomu chciet chodit niekam kde je to zahadzane vetvami a odhadzovat tam nieco co sposobi poziar.
no lenze lykozruty napadaju len chore/slabe stromy a problem je ten, ze lykozrut povazuje aj tie nase umelo vysadene stromy, ktore sice vyzeraju kuul no su slabe za chore a napada ich ...v tom je forMartin44 napísal:No ked som sa nad tym tak na 5 sekund zamysel tak sa tie pasce na lykozruty nedavaju len tak z nudy ale asi ze to robi daco aj tym zdravym stromom... koli chorym stromom by sa asi tak nejebali....moja osobna uvaha ale nist iteligentnejsie ma nenapadlo
-
zvonenie33
Light Professional
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... hmmm tak tomuto vravim pristup .. alekeby ti kvoli tomu ze to tam ostane neodhadzane a nejaky dobrak to tam podpali, plamene oblizovat chalupu ( cisto hypotetiocke ano ? ) tak by si uz asi vravel inak ... proste si myslim, ze to treba odpratat a nasadit tam nove .. pretoze kym sa to neodprace a v takom zdevastovanom terene kymsa uchti nieco, tak to este aj voda utrhne ... a to je uz zas o niecom inom ... kdezto ked sa tam daju uchytene sadenice, tak to spevni aspon minimalne ... resp aspon cast tej prebytonej vlahy odsaju tie sadenice .. cim vlastne spomalia alebo zabrania zosuvu premacanej pody ...tuti napísal: k tym poziarom od nordkapp_pb: za vacsinu poziarov moze clovek si tak oobne myslim a urcite sa nebude niekomu chciet chodit niekam kde je to zahadzane vetvami a odhadzovat tam nieco co sposobi poziar.
nordkapp_pb napísal:.. a nie len preto aby sa rozprudila zdrava dskusia si myslim aby sa odtial odviezlo pokial je este k niecomu ... nechame to tam prirode, tak sa tam zahniezdnia lykozruty, ked tam vznikne poziar, tak neviem ako to tam zahasia v tej mase povalanych stromov, bez pristupu, zaberaju plochu, na ktorej mozu byt nove stromy, a v neposlednom rade by sm,e ich mohli dobre zuzitkovat .. mozeme z nich spravit nabytok ..aj ked my sme na toto sprosti, pretoze predame drevo poliakovi, ten nam z toho narobi hociaky nabytok a potom ho drahsi kupujeme s5 .. nj keby sa toho chytila nejak firma, ktora by dostala taketo kalamitne drevo za lacnejsie, tak by aj ceny slovenskeho nabytku isli dole ... ale to je len same KEBY... takze u mna rozum veli ODVIEZT
..
Vyrabat nabytok z kalamitneho dreva co je tam povalane uz zo 2 roky..Tak sorry ale to som sa pobavil..
Som za ochranarov.Iba strasia vsetkych neakym lykozrutom....