Lykozrut + kalamitne drevo XD

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

co teda s tym drevom?

nechame to na prirodu
8
62%
odpracme to
5
38%

Celkom hlasov: 13

SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Lykozrut + kalamitne drevo XD

Príspevok od používateľa SRneC »

No co myslite ze je lykozrut fakt taky zly alebo je pravda to ze napada len chore stromy ..ma sa to drevo z tichej a koprovej doliny vyviezt alebo to nechame na mater prirodu???
pome sa hadat v tejto ZAZIVNEJ teme :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

skusenosti zo zahranicia, teda napr. nemecko, ceska rep. hovoria o tom, ze taketo stromy sa maju nechat tak ako su a nezasahovat do nich, priroda sa sama postara o napravu
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

.. a nie len preto aby sa rozprudila zdrava dskusia si myslim aby sa odtial odviezlo pokial je este k niecomu ... nechame to tam prirode, tak sa tam zahniezdnia lykozruty, ked tam vznikne poziar, tak neviem ako to tam zahasia v tej mase povalanych stromov, bez pristupu, zaberaju plochu, na ktorej mozu byt nove stromy, a v neposlednom rade by sm,e ich mohli dobre zuzitkovat .. mozeme z nich spravit nabytok ..aj ked my sme na toto sprosti, pretoze predame drevo poliakovi, ten nam z toho narobi hociaky nabytok a potom ho drahsi kupujeme s5 .. nj keby sa toho chytila nejak firma, ktora by dostala taketo kalamitne drevo za lacnejsie, tak by aj ceny slovenskeho nabytku isli dole ... ale to je len same KEBY :-) ... takze u mna rozum veli ODVIEZT :-) ..
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

ja si myslim ze by sa to malo upratat. ten lykozrut sa tam rozmnozi a kedby aj napadal len chore stromy, az tak vela ich tam nie je a ci su zdrave alebo chore zozerie vsetky co tam budu a bude mu to jedno v akom stave su, ked bude hladny...
a druha vec, ze to vyzera ovela lepsie ked sa po zemi nepovaluju kmene stromov a pne 1-2 metre vysoke trciace zo zeme...

Jednoducho moj nazor: UPRATAT
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Hmmm...ja by som to tam nechal,aspon ta zem bude mat nejake nove ziviny.Ale neviem to je len moj nazor je mi dost jedno co s tym urobia
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pishta napísal:Hmmm...ja by som to tam nechal,aspon ta zem bude mat nejake nove ziviny.Ale neviem to je len moj nazor je mi dost jedno co s tym urobia
.. sorry .. z hentoho ziviny ? .. akoze za kolko za 20 rokov ? ak vobec ? :-) ...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

No ked som sa nad tym tak na 5 sekund zamysel tak sa tie pasce na lykozruty nedavaju len tak z nudy ale asi ze to robi daco aj tym zdravym stromom... koli chorym stromom by sa asi tak nejebali....moja osobna uvaha ale nist iteligentnejsie ma nenapadlo :wink:
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

ku komu sa prikolnite?
ku ochranarom, ktori sa snazia pomoct, bez narou na zisk ?
ku sprave lesom, ktori sa tiez snazia pomoct, ale nasledne drevo predaju ? .)
s technikou by zbytocne ponicili a rozrypali podu. priroda by sa s tym mala vysporiadat sama.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

ja sa vratim k tatram

odpratavat alebo neodpratavat drevo? odpratat a nasadit nove tak to pravdepodobne pride nejaka dalsia vychrica a sfukne to ako predtym a ked som bol v tatrach po tej kalamite a ked som videl co tam po tych strojoch zostalo...nebol ziadny problem narazit na mlaky a sem tam aj na potociky stekajuce dole kopcom tak mi to moc ekologicke neprislo. tak to mi prislo dost zvlastne na NP. Tak radsej neodpratavat...ved priroda sa zariadi podla toho a to ze tam par rokov budu premnozene lykozruty a poskodia par zdravych stromov...no a co ved sa najde nieco co si na nich potom pochutna.

k tym poziarom od nordkapp_pb: za vacsinu poziarov moze clovek si tak oobne myslim a urcite sa nebude niekomu chciet chodit niekam kde je to zahadzane vetvami a odhadzovat tam nieco co sposobi poziar.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Martin44 napísal:No ked som sa nad tym tak na 5 sekund zamysel tak sa tie pasce na lykozruty nedavaju len tak z nudy ale asi ze to robi daco aj tym zdravym stromom... koli chorym stromom by sa asi tak nejebali....moja osobna uvaha ale nist iteligentnejsie ma nenapadlo :wink:
no lenze lykozruty napadaju len chore/slabe stromy a problem je ten, ze lykozrut povazuje aj tie nase umelo vysadene stromy, ktore sice vyzeraju kuul no su slabe za chore a napada ich ...v tom je for :D
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

sundevil napísal:skusenosti zo zahranicia, teda napr. nemecko, ceska rep. hovoria o tom, ze taketo stromy sa maju nechat tak ako su a nezasahovat do nich, priroda sa sama postara o napravu
Stotoznujem sa. :)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

andolutne sa nevyznam ale moj osobny nazor je nechat to na prirodu, PS : chce to hlasovanie
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tuti napísal: k tym poziarom od nordkapp_pb: za vacsinu poziarov moze clovek si tak oobne myslim a urcite sa nebude niekomu chciet chodit niekam kde je to zahadzane vetvami a odhadzovat tam nieco co sposobi poziar.
... hmmm tak tomuto vravim pristup .. alekeby ti kvoli tomu ze to tam ostane neodhadzane a nejaky dobrak to tam podpali, plamene oblizovat chalupu ( cisto hypotetiocke ano ? ) tak by si uz asi vravel inak ... proste si myslim, ze to treba odpratat a nasadit tam nove .. pretoze kym sa to neodprace a v takom zdevastovanom terene kymsa uchti nieco, tak to este aj voda utrhne ... a to je uz zas o niecom inom ... kdezto ked sa tam daju uchytene sadenice, tak to spevni aspon minimalne ... resp aspon cast tej prebytonej vlahy odsaju tie sadenice .. cim vlastne spomalia alebo zabrania zosuvu premacanej pody ...
Mactans
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mactans »

nordkapp_pb napísal:.. a nie len preto aby sa rozprudila zdrava dskusia si myslim aby sa odtial odviezlo pokial je este k niecomu ... nechame to tam prirode, tak sa tam zahniezdnia lykozruty, ked tam vznikne poziar, tak neviem ako to tam zahasia v tej mase povalanych stromov, bez pristupu, zaberaju plochu, na ktorej mozu byt nove stromy, a v neposlednom rade by sm,e ich mohli dobre zuzitkovat .. mozeme z nich spravit nabytok ..aj ked my sme na toto sprosti, pretoze predame drevo poliakovi, ten nam z toho narobi hociaky nabytok a potom ho drahsi kupujeme s5 .. nj keby sa toho chytila nejak firma, ktora by dostala taketo kalamitne drevo za lacnejsie, tak by aj ceny slovenskeho nabytku isli dole ... ale to je len same KEBY :-) ... takze u mna rozum veli ODVIEZT :-) ..

Vyrabat nabytok z kalamitneho dreva co je tam povalane uz zo 2 roky..Tak sorry ale to som sa pobavil..
Som za ochranarov.Iba strasia vsetkych neakym lykozrutom.... :?
Napísať odpoveď