Práca + príjem
Práca + príjem
Zaujímalo by ma v akom odvetví pracujete , proste kde a čo robíte a ak chcete môžte pridať aj vaše finančné ohodnotenie ...
Samozrejme , odpoveď " študujem " nieje žiadaná
( o tejto téme viem http://www.hojko.com/skola-praca-alebo- ... t=pracujem , nieje zameraná na pracovné odvetvie , ale iba na výber z 3 možností - väčšina odpovedí : " pracujem " )
Samozrejme , odpoveď " študujem " nieje žiadaná
( o tejto téme viem http://www.hojko.com/skola-praca-alebo- ... t=pracujem , nieje zameraná na pracovné odvetvie , ale iba na výber z 3 možností - väčšina odpovedí : " pracujem " )
Do 30. aprila 2007 som pracoval pre sumitomo electric bordnetze s.r.o nitra, v spoločnosti Tukový priemysel. Robil som to iste čo v Sumitomo predtym, no teraz som ako skladnik bol platený Tukovým priemyslom, ktorého platilo Sumitomo. Pekne vymyslené, no a plat som mal zaklad 11900 sk + 600 pritomnostná + 600 prispevok na cestovanie / mesačne som precestoval tak okolo 1800 sk/. Takze ziadna slava, no čo už, hlavne, že sa tymi tahmi nabalili na nas. To je vse a dufam, ze tu nepracujeme alebo sme nepracovali vsetci v Sumitomo. 
Robim v prekladatelskej firme - volny pracovny cas, mozna praca na dialku a slusne ohodnotenie. Ale zavisi na tom, kolko je projektov, pretoze ak nie su, tak sa da ostat aj na mzde 0kc/mesiac 
//k platu: Ako student som spokojny, ze sa za 2 mesiace(priemerne 5 hodin denne) da zarobit na lepsi notebook + nejake periferie a este mi aj ostane na zvysenie zivotneho standardu(lepsie jedlo, chlast a tak
)
//k platu: Ako student som spokojny, ze sa za 2 mesiace(priemerne 5 hodin denne) da zarobit na lepsi notebook + nejake periferie a este mi aj ostane na zvysenie zivotneho standardu(lepsie jedlo, chlast a tak
-
R1k1nko
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Studujem ! ale uz mam slubenu robotu ( na 1000 percent aj ked mozno nezmaturujem - ale v septembri si ju spravim !! ) 
No a budem pracovat u nas ako skladnik a nastupny plat mam 19.000 sk
(firma Alfa -R -rozvodca Nestle a Coral )
(pracu som dostal preto ze tam mam fotra a uz tam brigadujem 3roky... na voziku jazdim aj zo zavretými ocami

Inak ked ma niekto zaujem tak Hladame este 2 Skaldnikov a 1-2 Soferov ( potrebny vodicak skupiny C pre soferov... )
(pracu som dostal preto ze tam mam fotra a uz tam brigadujem 3roky... na voziku jazdim aj zo zavretými ocami
Inak ked ma niekto zaujem tak Hladame este 2 Skaldnikov a 1-2 Soferov ( potrebny vodicak skupiny C pre soferov... )
-
zuzkazuzka
VIP
-
Stenky
Professional
skladnik 19.000 nastupny? fuha aj ja chcem......predpokladam ze hrube ale ajtak ty vole na skaldnikaR1k1nko napísal:Studujem ! ale uz mam slubenu robotu ( na 1000 percent aj ked mozno nezmaturujem - ale v septembri si ju spravim !! )
(pracu som dostal preto ze tam mam fotra a uz tam brigadujem 3roky... na voziku jazdim aj zo zavretými ocami![]()
ja popri skole brigadim na recepcii jednej firmy v Ba
mesacne tak podla odrobenych hodin ale vychadza na 3-7 vacsinou
plat je vecou dohody, ovplyvnuje ho najma prax, ziskane vzdelanie, takze sa to velmi porovnavat nedai-cube napísal:zatial student, len k tym platom . tie ma najviac zaujimaju a strasne nemam rad ked to niekto aspon nepriblizidajte to aspon v tolerancii 5k nech ma clovek ako-taku predstavu kolko to vynasa.co to je nejake mega tajomstvo?
-
zuzkazuzka
VIP
no, mohli by ste sa vyjadrovať možno v porovnaní s priemerným platom v SR, ktorý je cca 18 000 (opravte ma, ak mám staré info).i-cube napísal: strasne nemam rad ked to niekto aspon nepriblizidajte to aspon v tolerancii 5k nech ma clovek ako-taku predstavu kolko to vynasa.co to je nejake mega tajomstvo?
Ja ti napríklad môžem dať info o marketingu: Myslím, že na Slovensku je to dosť na výslní momentálne. Napr. plat marketingového managera s praxou sa v priemernej firme v BA pohybuje okolo 60.000, marketingový riaditeľ má o pár desiatok tisíc viac.... Funguje tu ale samozrejme pekný hierarchický systém a keď začínaš povedzme s 25tis, môžeš sa postupne vypracovať vyššie a vyššie...
Je to ale všetko strašne klamlivé. Plat sa ti môže zdať neviemako dobrý, ale keď si odrátaš dane, výdavky na živobytie, prípadne nejakú hypotéku, lízing auta atď... tak zistíš, že ti ten plat veľmi nestači...
je uz 20 tisic a nejake drobne:)zuzkazuzka napísal:no, mohli by ste sa vyjadrovať možno v porovnaní s priemerným platom v SR, ktorý je cca 18 000 (opravte ma, ak mám staré info)...
Je to ale všetko strašne klamlivé. Plat sa ti môže zdať neviemako dobrý, ale keď si odrátaš dane, výdavky na živobytie, prípadne nejakú hypotéku, lízing auta atď... tak zistíš, že ti ten plat veľmi nestači...
ad platy v marketingu - zodpovedaju ostatnym odvetviam.
posledny odstavec - presne tak, ked ked nemas uz kupeny byt/auto tak je 60 tisic v BA relativne malo. hypoteka(jedina realna sanca pre bezneho cloveka kupit byt) mas splatku tak 7-9 mesacne, auto 5 tisic, naklady na zivot 20 tisic - a to len zijes. nic navyse. pridajte ine vydavky(mobil, zariadenie bytu, inet, dovolenky, zabava) a ste cca na nule:)
hojko si so svojim forom fandi:)hojko napísal:schw33k: 7 hodin stravi na fore, pol hodinu je na obede a za zvysnu pol hodinu preda 3 domy a ma zarobene na cely mesiac.
kedze som na dennom studiu na vysokej skole a podnikanie mam ako "vedlajsiu cinnost"...schw33k napísal:ako vyzerá tvoj všedný pracovný deň ?
odpoviem takto - nikdy nie stereotypne, obsahuje vela komunikacie - mailov, telefonovania a vela rozmyslania.
viac by som to takto verejne nerozoberal, ked chces ss je ti k dispozicii.
No ok, toto mi nedalo, som rad, že mas takeho fleka a prajem ti len to dobre. No porozmyslajme, či ma niekto iný, ktorý zarobi ledva 10 000 aby mohol splacat lizing auta, hypotéku, nejake tie splatky atd. Plus mobil, dnes nevyhnutný, zivobitie, oblečenie? Tento človek nema na lizing, nedaj boh 10 tacov mesačne na hypotéku na 20 či 30 rokov. Ty už čoskoro budeš mat splatené auto, byvanie atd. Takže, nebral by som to dako tragicky. Rozumiem, že je rozdiel v dosiahnutom vzdelaní, može byt, schopnostiach človeka. Ale človek s prijmom okolo 10 000 či 15000 nikdy nič mat nebude, jedine tak dlžoby.zuzkazuzka napísal:no, mohli by ste sa vyjadrovať možno v porovnaní s priemerným platom v SR, ktorý je cca 18 000 (opravte ma, ak mám staré info).
Ja ti napríklad môžem dať info o marketingu: Myslím, že na Slovensku je to dosť na výslní momentálne. Napr. plat marketingového managera s praxou sa v priemernej firme v BA pohybuje okolo 60.000, marketingový riaditeľ má o pár desiatok tisíc viac.... Funguje tu ale samozrejme pekný hierarchický systém a keď začínaš povedzme s 25tis, môžeš sa postupne vypracovať vyššie a vyššie...
P.s.: K tomu priemernemu mesačnemu zarobku. Nech počitaju priemerne kolko dni do roka sneži, prši, slniečko svieti, no ked sa pozrie vacsina ludi z inych časti slovenska ako ba, tak ich ide roztrhnut neraz. Jednoducho, tolko nezarabaju ani s vianočnými premiami, nie to každy mesiac. Je to iba blud pre blbov a dalsie eso v rukave kazdej vlady, vysmech ludi. Tot vsio
-
zuzkazuzka
VIP
to pato83: ja nemám ani hypotéku ani lízing na auto... Hovorím to čisto teoreticky, uvažujem do budúcnosti, pretože keď si jedného dňa budem chcieť založiť rodinu, tak to nebude vôbec sranda. A to žijem v BA. To, že sú rozdiely medzi jednotlivými regiónmi mi je jasné a viem, že to niekomu môže trhať žily, keď počuje, aké sú zárobky v BA. Ale zase sa na to netreba pozerať len tak jednostranne. Tam kde sú nižšie platy sú aj nižšie náklady na život. Zober si napr. že byt v novostavbe v BA stojí aj 8 melónov a no to môžeš mať príjem aký chceš a aj tak si ho nemôžeš dovoliť. A to, že na tom má zásluhu aj vláda je už úplne iná problematika a ani ja ani ty to nevyriešiš...