Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

to som myslím niekedy bral, to je prísada ku kreatínu, že? Nejaký jednoduchý cukor, ako fruktoza, nie?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Inac moj nazor na doplnky vyzivy tipu gainery alebo suplementy s vysokym obsahom sacharidov je zbytocne brat. Vacsina potravin je dost bohata na sacharidy, kdezto potraviny bohate na bielkoviny su menej. Tak ja by som skorej investoval do proteinov.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

súhlas, a úplne mimo je ten, kto kupuje napr. 50% proteiny + sacharidy. Zbytočne vyhodené prachy za "cukor". Radšej 85% proteíny a to sú oveľa lepšie investované prachy.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Bongo-man napísal:ja mam v plane tiez zacat, mam doma dve jednorucky, poslovaci stroj, cinku na vytlaky
moj problem je ale jeden: vadi ked sem-tam fajcim travu, myslim tak ze piatok, sobota sem tam aj cez tyzden, aky to ma vplyv??????
no ja si myslis ze negativne to nema.. mozno to ma jedine plus a to v tom ze ked si nahuleni tak ti vsetko chuti a nevies kedy mas dost coz je dost vyhoda v objemovej faze.. ale tak to je iba moja teoria.. nikto to tak neskusal asi nebude.. radsej si kup creatin a ne pytel travy..
Skorocel
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Skorocel »

Pls poznate nejaky zaruceny system klikovania, aby som nabral silu? Myslim kolko a v akych intervaloch...
Kedysi som tu nejake tipy videl, ale kym to zas cele prejdem...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

vajda65 napísal:to som myslím niekedy bral, to je prísada ku kreatínu, že? Nejaký jednoduchý cukor, ako fruktoza, nie?
Fruktoza je pre diabetikov, pretoze nepotrebuje inzulin pre vstrebanie, teda ani nevyvola jeho zvysenu hladinu...a presne to pri kreatine potrebujes, cize pri kreatine jedine glukozu.
Maltodextrin je vhodny do PTN, pretoze obsahuje glukozove oligoretazce, ktore nejdu do krvi okamzite ale az po rozstiepeni. Teda ked ho skombinujes s glukozou, mas na hodinu postarane o plynuly prisun energie. K tomu este nejaky rychly protein (srvatka) na navodenie anabolickeho stavu v organizme a na cestu z posilky domov si vybaveny....Potom treba nieco tuhe.
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

Skorocel napísal:Pls poznate nejaky zaruceny system klikovania, aby som nabral silu? Myslim kolko a v akych intervaloch...
Kedysi som tu nejake tipy videl, ale kym to zas cele prejdem...
klikovanim ches dostat silu?? to asi dost tazko..ked budes robit stale kliky tak budes ich robit stale viac a viac a budes tym padom rysovat.....
neviem no ..ked neches cvicit s cinkami..skusi si dat pri tych klikoch batoch s knihami na chrbat a tak robit kliky..pridaj asprav kolko vladzes..respkt. na silu treba velke vahy a maly pocet opakovani..len neviem ci to bude pri klikoch vhodne pre chrbticu ked si nan das 20kg ...
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Cenayus napísal:klikovanim ches dostat silu?? to asi dost tazko..ked budes robit stale kliky tak budes ich robit stale viac a viac a budes tym padom rysovat.....
neviem no ..ked neches cvicit s cinkami..skusi si dat pri tych klikoch batoch s knihami na chrbat a tak robit kliky..pridaj asprav kolko vladzes..respkt. na silu treba velke vahy a maly pocet opakovani..len neviem ci to bude pri klikoch vhodne pre chrbticu ked si nan das 20kg ...
presne tak a ja som pocul ze pri klikoch je dobre este nieco podlozit pod ruky aby si mal vacsi rozsah pohybu :wink: ale neviem ci z toho dostanes az tak velku silu , lebo ak ju chces dostat musis cvicit cele telo a kliky su viac menej si myslim na prsia
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Fruktoza je pre diabetikov, pretoze nepotrebuje inzulin pre vstrebanie, teda ani nevyvola jeho zvysenu hladinu...a presne to pri kreatine potrebujes, cize pri kreatine jedine glukozu.
Maltodextrin je vhodny do PTN, pretoze obsahuje glukozove oligoretazce, ktore nejdu do krvi okamzite ale az po rozstiepeni. Teda ked ho skombinujes s glukozou, mas na hodinu postarane o plynuly prisun energie. K tomu este nejaky rychly protein (srvatka) na navodenie anabolickeho stavu v organizme a na cestu z posilky domov si vybaveny....Potom treba nieco tuhe.
to sa mi celkom nezdá, fruktoza je ovocný cukor, glukoza je hroznový cukor, ak je teda vhodná podľa mňa tak isto ako glukoza teda je to rychlý zdroj energie na rozdiel od maltózy ktorá sa štiepi postupne a tým pádom teda postupne uvolňuje energiu.
Vychádzam teda z predpokladu že aj hroznový cukor je predsa ovocný cukor, kedže fruktoza sa skladá z rôznych ovocných cukrov napr. aj z glukozy.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vajda65 napísal:to sa mi celkom nezdá, fruktoza je ovocný cukor, glukoza je hroznový cukor, ak je teda vhodná podľa mňa tak isto ako glukoza teda je to rychlý zdroj energie na rozdiel od maltózy ktorá sa štiepi postupne a tým pádom teda postupne uvolňuje energiu.
Vychádzam teda z predpokladu že aj hroznový cukor je predsa ovocný cukor, kedže fruktoza sa skladá z rôznych ovocných cukrov napr. aj z glukozy.
skor by si si mal nastudovat trochu chemiu sacharidov. Fruktoza je monosacharid (pentoza) a znama je tym, ze na resorpciu nepotrebuje inzulin, lebo do buniek prenika volnou difuziou.
Pri glukoze je potrebny zlozity mechanizmus transportu pomocou inzulinu a specifickych receptorov. A prave inzulin (anabolicky hormon) je vyuzivany pri uziti kreatinu, lebo navodi v bunkach anabolicky stav, cize transport aminokyselin smerom do buniek (kreatin je tiez aminokyselina), preto inzulin podporuje vstrebanie kreatinu.
Cize zjednodusene predstava mechanizmu:
Vypijeme roztok kreatinu a glukozy->glukoza sposobi zvysenu tvorbu inzulinu v pankrease->inzulin navodi anabolicky stav v organizme->lepsia resorpcia kreatinu do buniek
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

plz poradte kedy mam jest bielkoviny a kedy cukry.

teraz ich konzumujem takto:

pred cvicenim cca hodinu zjem nejaku tu rizu/zemiaky s masom
potom hned po cviceni vypijem 3deci mlieka s vela medom/cukrom
potom zas nejake to maso s rizou/zemiakmi

ps: neodporucajte mi ziadnu chemiu
Skorocel
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Skorocel »

Joxxo napísal:presne tak a ja som pocul ze pri klikoch je dobre este nieco podlozit pod ruky aby si mal vacsi rozsah pohybu :wink: ale neviem ci z toho dostanes az tak velku silu , lebo ak ju chces dostat musis cvicit cele telo a kliky su viac menej si myslim na prsia
no, ja robim kliky hlavne kvoli tricepsom, ruky davam blizsie k sebe. A cinkami posilujem bicepsi... Len nemam cas chodit do posilnovne, tak sa musim zaobist s tym co mam doma...
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:skor by si si mal nastudovat trochu chemiu sacharidov. Fruktoza je monosacharid (pentoza) a znama je tym, ze na resorpciu nepotrebuje inzulin, lebo do buniek prenika volnou difuziou.
Pri glukoze je potrebny zlozity mechanizmus transportu pomocou inzulinu a specifickych receptorov. A prave inzulin (anabolicky hormon) je vyuzivany pri uziti kreatinu, lebo navodi v bunkach anabolicky stav, cize transport aminokyselin smerom do buniek (kreatin je tiez aminokyselina), preto inzulin podporuje vstrebanie kreatinu.
Cize zjednodusene predstava mechanizmu:
Vypijeme roztok kreatinu a glukozy->glukoza sposobi zvysenu tvorbu inzulinu v pankrease->inzulin navodi anabolicky stav v organizme->lepsia resorpcia kreatinu do buniek
veľmi dobré vysvetlenie, pozeral som to aj inde, je to tak, vôbec som netušil že fruktóza sa premieňa na glukózu v pečeni bez zásahu inzulínu a teda nie je navodený anabolický stav.
Dobré vedieť. Dík za ozrejmenie.
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pom napísal:plz poradte kedy mam jest bielkoviny a kedy cukry.
teraz ich konzumujem takto:
pred cvicenim cca hodinu zjem nejaku tu rizu/zemiaky s masom
potom hned po cviceni vypijem 3deci mlieka s vela medom/cukrom
potom zas nejake to maso s rizou/zemiakmi
ps: neodporucajte mi ziadnu chemiu
no robis to pomerne zle podla mna...
1. hodinu pred scicenim take jedlo "tazke" to ty stihne za hodi stravit maso?..
2. po cviceni pit mlieko je dost zle..reskt. neucine..obsahuje sice vela bielkovin (na 250ml az 70per. sa mi zda) ale ta bielkovina sa nazyva kasien to jest nekvalitna bielkovina kt. sa pomerne dlho travi..preto ropzhodne nepit po cviceni mlieko
3. pise sa ryza a nie riza :-) inak nechem poucovat o gram.sam ju neviem

takze na ranajky by si mal mat najvacsi prisun sacharidov..a postupne mnozstvo zmensovat az k veceru minumum.
pred posilovnou by som minimalne hodinku apol nic nejdeol..a jest jedla bohate na obsach sacharidou napr ryza..
po cviceni nejaku prezenicu alebo niecoi take na vela bielkovim rychlo vstrebatelnych.-...alebo mozes aj normalne jedlo si myslim...
a pred spanim mozes dat to mlieko ..najlepsie nejaky koktail 250g tvarohu dva cele vajcia mlieko banan ..podla chutia co je v spajzi...podakovanie MAKI-mu:-)
a spat:-)
a este :
samozrejme bielkoviny nezatracovat pocas dna..netreba jest len cukri a bielkoviny az na noc..
a est epred spoilkou tu hoidinku mozes dat nejake tie piskoty..a aj po treningu mozes piskoty..a ked mas rad tvaroh tak ten mozes dat hned po cviceni ten obsahuje bielkovyny rychlo stravitelne...takze moze byt (zdroj tejto info. je kelinok od hrudkovaneho tvarohu RAJO...velmi nechutny pre mna:-) :oops:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

cenayus:tvaroh je takmer cisty kazein
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:cenayus:tvaroh je takmer cisty kazein
hej?..tak to som vobec netusil.tak potom RAJO zavadza a klame:P
ak by si mal nejake linky ohladom tychto veci potesil by si ma keby si sa podelil
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

to by sa mi hodilo tiež.
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

vajda65 napísal:to by sa mi hodilo tiež.
skuste tu

Kód: Vybrať všetko

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=166
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A este k tomu mlieku: obsah bielkovin je 3,2%
tiez prevazne kazein...kazein je vyborna plnohodnotna bielkovina, akurat sa pomaly vstrebava, preto je vhodny na noc alebo ked hrozi par hodin bez prisunu bielkovin. Po treningu treba rychly protein (srvatku) a hlavne do vody, s mliekom by sa zrazila v zaludku a stratilo by to efekt.
Linky sice nemam, ale urcite sa da vygooglit plno veci o technologii spracovania mlieka a inych zalezitostiach, co sa tohto sportu tykaju. Ja som sa tym scasti zaoberal aj v skole, preto do toho trochu "vidim".
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:A este k tomu mlieku: obsah bielkovin je 3,2%
tiez prevazne kazein...kazein je vyborna plnohodnotna bielkovina, akurat sa pomaly vstrebava, preto je vhodny na noc alebo ked hrozi par hodin bez prisunu bielkovin. Po treningu treba rychly protein (srvatku) a hlavne do vody, s mliekom by sa zrazila v zaludku a stratilo by to efekt.
Linky sice nemam, ale urcite sa da vygooglit plno veci o technologii spracovania mlieka a inych zalezitostiach, co sa tohto sportu tykaju. Ja som sa tym scasti zaoberal aj v skole, preto do toho trochu "vidim".
jaj tak vidis zle som sa vyjadril k tomu mlieku:
zkusime si to rozebrat,co vam vsem presne tak vadi na mliku....... treba zjstim sam ze je to k nicemu...ale tak abych vedel,jaky mate duvody.....poksuim se tady rozbrat mliko tak nejak po strance slozeni .....

proteiny ->jeden šálek mléka (240 ml) obsahuje kolem 8 gramů bílkovin.
- z toho 80%kasein
- zbytek je syrovatka
zle som sa vyjadril
Napísať odpoveď