enter00 napísal:vsetko zalezi od toho, ci uz mas poriesene najvacsie investicie - byt/dom plus auto plus vybavenie bytu/domu.
ak mas a nie si teda zatazeny splatkami si uplne v pohode. (stale pocitame, ze nemas rodinu plus deti).
ak nemas, vzhladm na ceny bytov v novostavbach 40-45 tisic Sk bez dph a cene zivota v BA je to na hranici, ked si mozes tieto veci dovolit s adekvatnymi pozickami (hypoteka, leasing).
ano, je to pravda.
ale je lepsie mat 35 tisic na vychode ako 60 v BA.
P.S vsetky mzdy uvadzam ako ciste, imho je hruba mzda uplne irelevantny udaj, z dani sa nenajem.
Ok, tak s týmto možem len plne suhlasit. Takto som to myslel aj ja v podstate a tým ze je lepsie mat 35 na východe ako 60 v Ba je mi jasne.
sundevil napísal:a myslis, ze ti v blave hned kazdy da nastupny plat 60 litrov?
btw si myslis ze v blave su len nove panelaky?
/teraz beriem absolventa VS bez praxe
//akurat moj aktualny pripad
Netušim, kde si vyčital, že som tvrdil, že každy v Blave, či je to upratovačka na stanici alebo manager ma nástupný plat 60 000, ja som sa vyjadroval k tomu, ako sa tu tie peniaze aj vzhladom na uroven Ba znehodnocovali. A k tým panelákom, tak ked tu bola spomenutá novostavba, tak som sa vyjadril k nej, to že v Ba su aj stare paneláky a nie je ich malo, predsa viem, Linkman sem hodil jedneho času krasne video o Petržalke. Osobne tam byvat ani zadarmo nechcem. Takže nemaj strach, že som spadol z oblakov. Tak si skus prejst tie prispevky este raz.