problem s HDD>WD320GB help!

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Smoake
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

problem s HDD>WD320GB help!

Príspevok od používateľa Smoake »

Mam HDD WD320GB a Maxtor 160GB akurat som preinstaloval Win XP Home a nechce mi ukazat ten WD320GB (myslim ked dam tento pocitac,v ovladacich paneloch v hardware mi ho ukaze a pise ze zariadenie pracuje spravne) ale ked dam tento pocitac a chcem sa donho dostat tak nemozem lebo mi ho nezobrazi.poradte niekto prosiim :( :( :(
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

IT Particka by ti napisala,vypni zapni,odpoj vsetky kable zapoj,a spravne,naslo v Biose?tak by ti mal ist
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

canopus naslo mi ho v biose ale nemozem sa donho dostat, ked v spravcovi zariadeni dam ze aby bol ten disk ako zakladny tak ho chce formatovat a to ja nechcem mam tam 300GB dat
:( v biose by sa nedalo s tym nieco urobit?pomoc
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

A mas na tom windowse aj Service Pack 2?
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:A mas na tom windowse aj Service Pack 2?
hej mam Win XP Home Edition SP2
KoCi
Darca
Darca

prava mys na tento pocitac -> Spravovat. Tam chod na spravu diskov, a skus ho alkovat/inicializovat alebo ja neviem ako to tam moze byt. Poznamka nasho servisaka - bude vyzadovat format hdd. Ako si predtym ten disk pouzival? Toto moze robit v priapde ze si tento disk predtym pouzival ako disk dynamicky.
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:prava mys na tento pocitac -> Spravovat. Tam chod na spravu diskov, a skus ho alkovat/inicializovat alebo ja neviem ako to tam moze byt. Poznamka nasho servisaka - bude vyzadovat format hdd. Ako si predtym ten disk pouzival? Toto moze robit v priapde ze si tento disk predtym pouzival ako disk dynamicky.
ja neviem ako aky disk som ho pouzival ale bol to druhy disk na ktorom som mal data. a nemozem ho formatovat bo tam mam 300GB dat.ked dam inicializovat chce formatovat.A co by sa stalo v pripade keby som ten disk pouzival ako dynamicky?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pravdepodobne máš rovnaký problém ako sa riešil to: http://www.hojko.com/problem-s-hardisko ... dows%20raw (skús pozrieť v Google ten prvý odkaz čo ti dá hojkov link)
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Pravdepodobne máš rovnaký problém ako sa riešil to: http://www.hojko.com/problem-s-hardisko ... dows%20raw (skús pozrieť v Google ten prvý odkaz čo ti dá hojkov link)
nie ja nemam takyto problem mne ho ani v tento pocitac ani nezobrazi a v spravcovi diskov mi pise ze je slave a ja neviem kde nastavait aby bol master :(
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

na radici (kabli) moze byt iba jeden master, takze ak uz jeden master mas, tento druhy musi byt slave. Ak mas iba tento jediny disk, nastavis ho na master pomocou pinu. Na boku disku su take zelezne nozicky a tie musis podla obrazku na vrchnej (spodnej) strane disku.
chrono
VIP
VIP

Smoake napísal:nie ja nemam takyto problem mne ho ani v tento pocitac ani nezobrazi a v spravcovi diskov mi pise ze je slave a ja neviem kde nastavait aby bol master :(
Ak si Windows myslí, že je ten disk nenaformátovaný, nepomôže ani zmena na master. :(
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Ak si Windows myslí, že je ten disk nenaformátovaný, nepomôže ani zmena na master. :(
ale moj disk si nemysli ze je nenaformatovany on iba ma napisane ze dynamicky
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:na radici (kabli) moze byt iba jeden master, takze ak uz jeden master mas, tento druhy musi byt slave. Ak mas iba tento jediny disk, nastavis ho na master pomocou pinu. Na boku disku su take zelezne nozicky a tie musis podla obrazku na vrchnej (spodnej) strane disku.
<<< mohol by si to napisat pls trosku laickejsie??? totiz iba polovici textu rozumiem, diki
KoCi
Darca
Darca

No praveze ak bol ako dynamicky HDD, tak to mas uz smolu. Bez formatovania to nepojde. Data na nom su nepouzitelne.
chrono
VIP
VIP

Ak chceš, aby ten disk bol Master musíš ho tak nastaviť. Na tom disku je obrázok s tým, ako treba prepojiť tie piny aby bol disk master. Tie piny sa nachádzajú na disku pri dátovom konektore (obrázok býva zvyčajne hore na disku).

// chrono->KoCi: Aj pri dynamickom disku je ešte možné (niekedy) tie dáta zachrániť.
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:No praveze ak bol ako dynamicky HDD, tak to mas uz smolu. Bez formatovania to nepojde. Data na nom su nepouzitelne.
preco nepouzitelne?nemohol by som ten HDD dat do externeho obalu a pripojit to k PC cez usb??
KoCi
Darca
Darca

priznam sa, sam nemam moc jasno vo vyuziti dynamickych diskoch. Moja predstava je, ze po prekonvertovani dvoch a viacerych HDD na dynamicke disky, pracuju tieto ako keby v softverovom RAID. To by som povazoval za akotak rozumne riesenie v pripade zvysenia vykonu, ale nerozumne v pripade zachovania dat. Tym ze si prvy disk naformatoval, informacie o druhych dynamickych diskoch sa stratili, takze data na nom su pravdepodobne nekompletne a teda aj nepouzitelne. Ber to cca ako moju predstavu, na googlenie a wikipedovanie som lenivy, takze viac informacii sa skorej dozvies tam :)
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

na disku som nasiel toto: Master/Slave jumper no required for SATA.Jumpered pins 1 and 2 enable SSC(Spread Spectrum Clocking).Jumpered pins 5 and 6 enable SATA 150MB/s only operation. Neviete co to znamena?co mam urobit aby to slo?
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

toto je ten disk a jeho zapajanie.jedine co nechapem je tych 6kolikov asi to suvisi s tym slave/master ale neviem co s tym ci ich mam zasunut alebo co? :roll: + zla kvalita bo tu nemam fotak musi postacit mobil :?
Prílohy
toto je ten disk
toto je ten disk
chrono
VIP
VIP

Keby si hneď napísal, že ten disk je SATA, tak by bolo jasné, že nič nastavovať nemusíš (lebo SATA je na každom dátovom kábli len jeden disk). :)

// chrono->KoCi: Pri použití dynamických diskov nie je nutné, aby fungovali ako RAID pole.
Napísať odpoveď