problem s HDD>WD320GB help!
-
Smoake
Star
- Kontaktovať používateľa:
problem s HDD>WD320GB help!
Mam HDD WD320GB a Maxtor 160GB akurat som preinstaloval Win XP Home a nechce mi ukazat ten WD320GB (myslim ked dam tento pocitac,v ovladacich paneloch v hardware mi ho ukaze a pise ze zariadenie pracuje spravne) ale ked dam tento pocitac a chcem sa donho dostat tak nemozem lebo mi ho nezobrazi.poradte niekto prosiim

prava mys na tento pocitac -> Spravovat. Tam chod na spravu diskov, a skus ho alkovat/inicializovat alebo ja neviem ako to tam moze byt. Poznamka nasho servisaka - bude vyzadovat format hdd. Ako si predtym ten disk pouzival? Toto moze robit v priapde ze si tento disk predtym pouzival ako disk dynamicky.
-
Smoake
Star
ja neviem ako aky disk som ho pouzival ale bol to druhy disk na ktorom som mal data. a nemozem ho formatovat bo tam mam 300GB dat.ked dam inicializovat chce formatovat.A co by sa stalo v pripade keby som ten disk pouzival ako dynamicky?KoCi napísal:prava mys na tento pocitac -> Spravovat. Tam chod na spravu diskov, a skus ho alkovat/inicializovat alebo ja neviem ako to tam moze byt. Poznamka nasho servisaka - bude vyzadovat format hdd. Ako si predtym ten disk pouzival? Toto moze robit v priapde ze si tento disk predtym pouzival ako disk dynamicky.
Pravdepodobne máš rovnaký problém ako sa riešil to: http://www.hojko.com/problem-s-hardisko ... dows%20raw (skús pozrieť v Google ten prvý odkaz čo ti dá hojkov link)
-
Smoake
Star
nie ja nemam takyto problem mne ho ani v tento pocitac ani nezobrazi a v spravcovi diskov mi pise ze je slave a ja neviem kde nastavait aby bol masterchrono napísal:Pravdepodobne máš rovnaký problém ako sa riešil to: http://www.hojko.com/problem-s-hardisko ... dows%20raw (skús pozrieť v Google ten prvý odkaz čo ti dá hojkov link)
-
Smoake
Star
<<< mohol by si to napisat pls trosku laickejsie??? totiz iba polovici textu rozumiem, dikit0m4s3 napísal:na radici (kabli) moze byt iba jeden master, takze ak uz jeden master mas, tento druhy musi byt slave. Ak mas iba tento jediny disk, nastavis ho na master pomocou pinu. Na boku disku su take zelezne nozicky a tie musis podla obrazku na vrchnej (spodnej) strane disku.
Ak chceš, aby ten disk bol Master musíš ho tak nastaviť. Na tom disku je obrázok s tým, ako treba prepojiť tie piny aby bol disk master. Tie piny sa nachádzajú na disku pri dátovom konektore (obrázok býva zvyčajne hore na disku).
// chrono->KoCi: Aj pri dynamickom disku je ešte možné (niekedy) tie dáta zachrániť.
// chrono->KoCi: Aj pri dynamickom disku je ešte možné (niekedy) tie dáta zachrániť.
priznam sa, sam nemam moc jasno vo vyuziti dynamickych diskoch. Moja predstava je, ze po prekonvertovani dvoch a viacerych HDD na dynamicke disky, pracuju tieto ako keby v softverovom RAID. To by som povazoval za akotak rozumne riesenie v pripade zvysenia vykonu, ale nerozumne v pripade zachovania dat. Tym ze si prvy disk naformatoval, informacie o druhych dynamickych diskoch sa stratili, takze data na nom su pravdepodobne nekompletne a teda aj nepouzitelne. Ber to cca ako moju predstavu, na googlenie a wikipedovanie som lenivy, takze viac informacii sa skorej dozvies tam