Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

ja poletim prvy krat o 9 dni :oops: a tesim sa na to ako maly :lol:
co sa cestovania tyka mam rad konbinacie,ako napr. dnes: z BB do bR kamosovim autom a z BR som mal ist busom,ale kedze zreorganizovali autobusovu stanicu a je to dost na... nic tak som radsej zvolil vlak...
aj ten let bude kombinovana cesta: do Viedne asi busom a z New Castnu na miesto urcenie este presne neviem,ale rad by som vyskusal bristske vlaky...
btw: takze nemam za co hlasovat :lol:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

jackb napísal:ja poletim prvy krat o 9 dni :oops: a tesim sa na to ako maly :lol:
co sa cestovania tyka mam rad konbinacie,ako napr. dnes: z BB do bR kamosovim autom a z BR som mal ist busom,ale kedze zreorganizovali autobusovu stanicu a je to dost na... nic tak som radsej zvolil vlak...
aj ten let bude kombinovana cesta: do Viedne asi busom a z New Castnu na miesto urcenie este presne neviem,ale rad by som vyskusal bristske vlaky...
btw: takze nemam za co hlasovat :lol:
Ja len k tym britskym vlakom.-nemas sa na co tesit.Su sice neporovnatelne lepsie vybavene ako nase(To vlastne asi vsetky Europe),hajzel je tam ako zo Star Treku,teda aspon v GNERoch,ale furt jazdia na naftu,su hlucne,ked to startuje,tak lietadlo je suvix oproti tomu.Okrem toho si tam hocikto zapali,pretoze maju na haku zakazy,keby si to spravil v buse,tak ta vodic vysadi a basta.Dalej vlaky su neporovnatelne drahsie,ja by som ti skor odporucal National Express alebo MegaBus(Oba su busy,velmi rychle,kukni si .co.uk obe stranky,ked kupujes predom cez net,su tam super akcie.)Ja som naposledy siel z Londyna do Leeds za 8 libier,nejakych 400km ci kolko to je.Viac sa mi proste pozdava bus.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mne sa o cestovne nejedna... do Viedne mi to plati slovenska strana a cely pobyt v UK zase britska... platim si len tretinu ceny letenky, takze moje cestovanie v Britanii zalezi od miestnych organizatorov...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

najlepsie mi bolo trajektom :P to ani som nemal pocit ze cestujem.. je to supa..
gizzmo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gizzmo »

Lietadlom? dost velakrat: Tunis, SAE, Taivan, Indonézia,...

Ale po európe väčšinou autom alebo busom
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

známy má malu cesnu, tak som letel a mohol som aj pilotovať. Je to proste krása, neopisatelný pocit...
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

Lord_3D napísal: mohol som aj pilotovať
Ticho zavidim :smt017 :)
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Voloda737 »

Kedže pri lietadlách pracujem nejaký ten piatok letel som už viackrát... a vždy je to pre mňa vzrušujúci zážitok... :wink:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Cukríky a žuvačky dosť pomáhajú. Čo sa týka tej zimy, tak nikdy nezabudnem, ako som raz mrzla pod dvoma dekami počas asi 10 hodinového letu... Bŕŕŕ... No a z tej klimatizácie mám vždy strašne suché oči a dráždi ma v hrdle. Neviem, ale takto reagujem na klímu len v lietadle.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Lord_3D napísal:známy má malu cesnu, tak som letel a mohol som aj pilotovať. Je to proste krása, neopisatelný pocit...
no ja som na cesne letel na vyhliadkovom lete, to bol zazitok :) A kedze som seled v predu tak sa ma pilot opytal, ci si nechcem skusit a ja ze jasne a zrazu pozream a on ruky dole z toho "volantu" a uz len ukazuje kam mam toit a tak :) som bol z toho cely happy :)
Inac ese ku tej ankete , lietadlom som nikdy necestoval a letel som vtedy iba raz ... najlepsie je podla mna vo vlaku, v kupe s nejakou dobrou partiou ... to je najlepsie cestovanie ake moze byt :)
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

hej cestoval som uz ako dvojrocny myslim, prvy krat ked si to pamatam som mal asi desat a celu noc predtym som nespal a celu cestu som bol nacapeny na okne a hikal nad oblakmi a ako je vsetko male no viete si to predstavit, vrchol bol ked som videl druhe lietadlo z okna a uvedomil si ako vlastne ideme rychlo, vzlietnutie a pristatie nekomentujem, to bol zazitok sam pre seba :)) a teraz po rokoch je ztoho uz vlastne celkom rutinna zalezitost, snad s vynimkou vzletu a pristatia to si este celkom uzivam, ale inak vacsinou driemem, citam alebo pozeram telku(ak ju maju na palube), velka nevyhoda letu lietadlom je velka ovplivnitelnost poveternostnymi podmienkami, co sposobuje dlhe odklady...
a k ostatnym sposobom prepravy, vlaky nemam rad, nevyberas si skym budes v kupe a stretnes tam kopu individui...cize najlepsie je auto, ides kedy chces, viac menej kam chces, zastavis kedy chces a este ktomu aj pohodlne:))
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

no tak ja cestujem do moskvy ked chodim pozriet rodinu tak lietadlo jednoznacne, ak sa pytate preco nie vlakom alebo autom tak odpoved je asi taka ze vlakom je to dost dlho a unavne a autom zas dost nebezpecne a len si znicite tlmice na aute podla toho akym statom prechadzate ale ani ruske cesty niesu boh vie ake ... no milujem letecku dopravu aj ked mam urcity strach pri nej :oops: ked vzlietavame alebo sa rozbiehame taka rychlost a tlak ale to ustpuje ked vidim vedla seba oblaky ... NIDKY VAM NERADIM SI SADNUT DO ZADU LIETADLA !!! ( TYKA SA TO KED JE LIETADLO POLOPRAZDNE A VY SI MOZTE AJ ODSADNUT) radsej si chodte sadnut do predu alebo do stredu lebo v zadu to riadne hadze a je taky prudkejsi let neviem letel som zatial 4x a 2x v zadu tak mozno je to len moj pocit ... aku dopravu nemam rad tak je to vlakova neviem ZSR sa mi moc nepacia proste je to take spinave a smradlave zato cestovanie v rakusku, Nemecku na vlakoch to je woooou !!! no auto je tiez v pohode hlavne na take dlhsie trasy mam rad Nemecko a dalej .. na vychod autom by som moc nesiel bol som na festivale v Kyjeve a dosralo sa nam auto tlmice z ukrajinskych ciest deravych :(
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

dudinko napísal:Ale poslednu dobu ma to uz ani nebavi, kedze cely kokpit mam dokonale prestudovany.
to snáď neletíš stále s tým istým, a študovanie z FS sa neráta :) inak letecká doprava je bezkonkurenčne najlepšia... letel som cca 16x, dudinko zdravím z LZKZ
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ja sa len pochválim, že som teraz bola na menšej dovolenke a dostalo sa mi privilégia stráviť čas medzi letmi v letištnom salóniku :wink: Vždy ma zaujímalo, aké to tam je, no a tak môžem povedať, že celkom pohodička -kopec jedla, pitia, internet, noviny.... ale vždy lepšie ako v preplnenej letištnej hale.
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

zuzkazuzka napísal:Ja sa len pochválim, že som teraz bola na menšej dovolenke a dostalo sa mi privilégia stráviť čas medzi letmi v letištnom salóniku :wink: Vždy ma zaujímalo, aké to tam je, no a tak môžem povedať, že celkom pohodička -kopec jedla, pitia, internet, noviny.... ale vždy lepšie ako v preplnenej letištnej hale.
neviem ale niektore spolocnosti npr ako Aeroflot (rusko) tak oni maju specialne take akoby stanky neviem to nazvat kde sa postaraju o svojch cestujucich videl som to len na moskovskom letisku Scheremetivo lebo tam je obrovske kvantum ludi tak asi preto to tak pekne oddelili a bola vysvietena tabula Moscow- Bratislava a pred stankom stala letuska skontrolovala listky tam sme si posedeli , potom sme sli na colnu kontrolu
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

Steju napísal:to snáď neletíš stále s tým istým, a študovanie z FS sa neráta :) inak letecká doprava je bezkonkurenčne najlepšia... letel som cca 16x, dudinko zdravím z LZKZ
No s B737 mam zasebou asi 7 letov + spat to je cez 14 (nechem aby to vyznelo samochvalov, su ludia ktory letia pomaly kazdy tyzden takze nepente). Do kokpitu 737 sa mi podarilo dostat 3x (Ankara, Antalya, Malorca), ano mas pravdu ciastocne je to aj z FS-ky pretoze lietam na modeloch PMDG a PIC co je takmer totozne s realom. Potom mam par DVD z kokpitu a letu. Moje oblubene je World air routes Sky Europe cockpit video, je to proste to ze dojde jeden clovek s kamerou na jeden den a posadia ho na jumpseat na miesto observera a moze tocit vsetko vratane odletu/priletu.

Trosku OT, ale poznam jedneho chalana ktoremu sa podarilo taketo nieco podarit a pekne rano o 6:00 dosiel do centraly SEA na briefing kde ho trosku preskusali a nasledoval na letisko kde sa previezol Bratislava -> Dublin cely cas na jumpseate. Potom ho len kapitan pochvalil ze kolko toho vie len z FS (zda sa mi ze lietal na PIC, ale niesom si isty).
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

letel som uz pomerne vela krat, samozrejme naj start a pristatie...ostatne driemem, alebo ked to tak cudne hadze tak najlepsi recept capnut si na hlavu sluchatka, pustit poriadne hlasno a opriet hlavu o okno alebo stenu...toto som uz par krat praktizoval, a hlavne na takych letoch ze o 6:00 odlet a take :)
az na to , ze ked letite dlhsie,tak vam zacne byt dost zima
potvrdzujem, hrozne to je, minule som sa az triasol lebo som mal kratasy :P
ale uz sa snazim na cas od lietania distancovat...tie katastrofy a tak :D
//333 prispevok :roll:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

dudinko napísal:Ticho zavidim :smt017 :)
nemas preco zavidiet,ak sa budes snazit a ucit mozno budes mat svoju vlastnu letecku spolocnost a mozes lietat do aleluji . alebo ked chces tak lietat chod za pilota,zozen si par milionov na palivo a podho :lol:
osobne som lietal asi tak 5x tam + 5x spet,cize da sa povedat ze som v lietadle sedel asi 10x.
este by som sa chcel spytat , kdeze ste dostavali jedlo v lietadle ? ja som siel z BA do KE a nejako som nic nedostal ale moznost kupit si bola :D
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

najradsej cestujem autom, akurat je tomu tyzden co sme si kupili nove. Lietadlom som cestoval dokopy asi 4x a nezdalo sa mi to nijak extra.
PS: vlakom necestujem vobec
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to lolofun: v nízkonákladovkách jedlo nedostaneš zadarmo, možnosť kúpiť si ho je tam ale vždy. Riadne letecké spoločnosti ťa ponúknu aj viacchodovým jedlom, i keď to nie je nič extra, ale aspoň ubehne cesta rýchlejšie, keď sa musíš v tom obmedzenom priestore chvíľu potrápiť s nakrájaním porcie umelohmotným príborom :lol:
Napísať odpoveď