K tej chate...
Ja mám takéto skúsenosti, keď žene povieš o chate, tak Ti povie, choď len choď, oddýchni si, uži si, zaslúžis si to, to nevadí, že mi budeš chýbať, ja to vydržím, veď si zavoláme. Ale samozrejme že chce aby som nešiel ale za žiadnu cenu to nepovie, lebo ja na to musím prísť sám, musím to spraviť sám od seba, proste keď na tu chatu pôjdem, tak ju sklamem. No a keď ostanem, tak potom sa Ťa ešte bude pýtať, a neľutuješ, že si nešiel?
Potom keď sa nikedy pohádate a Ty to vytiahneš, že si nešiel na chatu, lebo si chcel byť s ňou a ona si to neváži, tak Ti povie, vidíš, ja som Ti vravela, že máš ísť na tú chatu, mal si ísť keď si chcel, nemusel si ostávať iba kvôli mne.
Lenže problém je v tom, že ona to v tej chvíli nepochopí, lebo ju nikto nevolá na chatu, preto keď ona bude chcieť ísť na chatu, tak ju budeš strašne obmedzovať, keď ju "nepustíš". Ale ona to bude riešiť takým spôsobom, že Ti povie :
1. Spôsob :
ona : volali ma na jednu chatu, ale som povedala, že nepôjdem
Ty : zarazený povieš, prečo si nešla?
ona : Prečo? Myslela som, že chceme byť spolu.
Ty : ale veď chceme, ale mohla si ísť.
ona : No ja som to chcela spraviť kvôli Tebe a Ty ma posielaš na chatu..
Ty : Veď nemusíme byť stále spolu, chcem aby si tam išla.
ona : naozaj,a nebude Ti to vadiť.
Ty : Nie.
ona : naozaj, mám pocit, že ma tam posielaš, lebo chceš mať odo mňa pokoj.
Ty : To nie je pravda, chcem Ti iba dobre.
ona : No dobre, tak zavolám Maťke, že pôjdem.
2. spôsob :
Ona : Vieš, Lenka mi hovorila, že o dva týždne sa ide na chatu, tak som chcela vedieť, či Ti nebude vadiť, keď pôjdem.
Ty : Počkaj, a nepohádali sme sa náhodou, keď som mal ísť na chatu ja???
ona : No hej, áno máš pravdu, som hrozná, priznávam si to, nechápala som to, bola som sebecká. Ale teraz už to chápem, mal si ako vždy pravdu.
JA : Ty moje neposlušné dievčatko, som rád, že si si to priznala. Teším sa, že pôjdeš na tu chatu a viem, že nabudúce to už budeš brať inak, keď pôjdem ja.
To nie sú presne skúsenosti s mojou priateľkou ale také rôzne skúsenosti rôznych ľudí. Sú tam aj nejaké s priateľkou, ale ona má skôr také náznaky
Kto si nájde ženu, u ktorej sú tieto prejavy v minimálnej miere a chce sa učiť a zmeniť, a uvedomuje si, že tieto ženské prejavy nie sú správne, že sú nepriateľom vzťahu, tak má veľké šťastie.