Kedy sa zacat povazovat za programatora ?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Kedy sa zacat povazovat za programatora ?

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Ahoj, chcem pocut vas nazor kedy sa vlastne mozete zacat povazovat za programatora... po nauceni programovacieho jazyka, po vytvoreni prveho programu ... ?? napiste svoj nazor :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked si budes programovanim zarabat na zivot :)
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

hojko napísal:Ked si budes programovanim zarabat na zivot :)
Pekne si to vystihol :) :)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

hojko napísal:Ked si budes programovanim zarabat na zivot :)
jj presne tak, ked si tym nezarabas tak si max. nejaky amatersky programator...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Alebo keď si vychodíš nejakú školu, prípadne kurz, kde dostaneš nejaký papier, na ktorom bude čiernym na bielom, že si programator. A ani sa tým živiť nemusíš :lol:
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

Podla mna ked si spravis prvy program alebo hru, ktoru budes fakt povazovat za dobru a budes to aj pouzivat a nie len ulozis do archivu
A hlavne budes hrdy na svoju pracu!!! 8)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

spanoo napísal:Podla mna ked si spravis prvy program alebo hru, ktoru budes fakt povazovat za dobru a budes to aj pouzivat a nie len ulozis do archivu
A hlavne budes hrdy na svoju pracu!!! 8)
skôr keď ten program budú používať aktívne ostatní, nie? lebo to čo si sám spravíš sa ti zdá vždy dokonalé a naj
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

audiotrack napísal:skôr keď ten program budú používať aktívne ostatní, nie? lebo to čo si sám spravíš sa ti zdá vždy dokonalé a naj
prave naopak. nikdy nie som spokojny s tym ako som nejaky kod napisal. pri kazdom projekte ktory robim mam pocit ze je to super, no tento pocit ma drzi len asi 3 dni. potom prichadzam na to, ze sa da urobit este lepsia struktura, atd...
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

mastermind napísal:prave naopak. nikdy nie som spokojny s tym ako som nejaky kod napisal. pri kazdom projekte ktory robim mam pocit ze je to super, no tento pocit ma drzi len asi 3 dni. potom prichadzam na to, ze sa da urobit este lepsia struktura, atd...
presne..proste programator si ked to mas na vyplatnej paske 8)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

podla mna programator nieje ciel ale prave ta zivotna cesta programatora. A plati to aj pri kazdom inom "povolani". :)
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa programator »

mastermind napísal:prave naopak. nikdy nie som spokojny s tym ako som nejaky kod napisal. pri kazdom projekte ktory robim mam pocit ze je to super, no tento pocit ma drzi len asi 3 dni. potom prichadzam na to, ze sa da urobit este lepsia struktura, atd...
No a presne taky isty pocit mam aj ja zo svojich programov...Napr. som robil jeden vacsi projekt, islo to nejako ale som si povedal, ze ho prerobim, a ked do spravim, tak to bude uplne tutovka... No a prerobil som ho a ajtak s neho este nemam celkom dobry pocit.. urcite ho este prerobim...
final
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa final »

piton napísal:jj presne tak, ked si tym nezarabas tak si max. nejaky amatersky programator...
hehe to ma pobavilo

podľa mňa je ťažko definovať kto je programátor a kto nie, ale považovať ľudí, ktorí sa tým živia za programátorov je hlúposť..

myslím, že keď človek napíše už svoju prvú funkciu, alebo niečo podobné, tak už je programátor.. potom sa už rozlišujú, podľa rozsahu skúseností..

btw, tiež keď dačo napíšem som s tým spokojný (bežná ľudská vec, si pyšný na svoje dielo ; ), a po čase ťa napadne, že si to mohol spraviť lepšie, upravíš to (samozrejme začneš silno zhadzovať tú predošlú verziu a čuduješ sa aký si bol sprostý, že si to tak spravil ; )..

tento spôsob je dosť proti sebaistote, ale za to to človeka výrazne vylepšuje v programovaní :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

final napísal:...
myslím, že keď človek napíše už svoju prvú funkciu, alebo niečo podobné, tak už je programátor.. potom sa už rozlišujú, podľa rozsahu skúseností..
...
tak to na slovensku je programátor každý stredoškolák. To je kravina. Takisto keď postavíš búdku pre vtáčiky, tak ešte nie si stolár
Napísať odpoveď