HIV/AIDS

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Si opatrny ?

ano som/ spavam len s tym koho dobre poznam a pouzivam ochranu
29
39%
ano som/ mam jednu a tu stalu partnerku o ktorej vie ze ma nepodvadza
35
47%
nie niesom/ ani ma to netrapi aj tak raz zomriem
7
9%
neviem/ dost casto striedam partnerov a mam problemy s drogami
4
5%

Celkom hlasov: 75

jojcek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

HIV/AIDS

Príspevok od používateľa jojcek »

Zdravim ! Mnohi mladi tu na fore pisu o sexe o tom ako a koho mozu mat atd. No neviem ci vsetci vieme s akymi nastrahami sa mozme stretnut pri sexe s cudzou osobou ( ked ste ju spoznali len v ten vecer). Ja poznam jedneho chalan ktory sa nakazil virusom . Bolo to tak ze mal po statniciach a sadol si s kamosmi do baru , no v tom uvidel pekne dievca ktore sa nanho usmievalo a on ju pozval na drink a tak kecali spolu do vecera az kym jej nenavrhol ze jej ukaze svoju ,, zbierku motylov" u seba doma. Ona suhlasila a sla s nim. On bol znacne v nalade ( zapijal alkoholom) a preto na vsetko suhlasil. Milovali sa spolu, ked sa rano zobudil vedla seba mal len prazdne vankuse ona bol prec. Ked sa siel umyt na WC na zrkadle mal napisane jej ruzom napis : ,, VITAJ V KLUBE HIV" chalan siel na vysetrenie a je HIV+ caka na svoju smrt. Tak co ? Aky mate na toto nazor, davate si dobry pozor, uvazujete s kym idete do postele a uvedomujete si znacne riziko ?? Chcem len pripomenut ze tymto virusom sa mozte nakazit aj pri transfuzii krvi ( ked je zla hygiena), pri pouzivani drog ( injekcnych) atd...
Pre informacie o AIDS a HIV v EU su na stranke
http://www.euractiv.sk/zdravotnictvo/cl ... sa-zvysuje
Chcem reagovat na prvy prispevok na pohlad nikdy nezistis ci je ten clovek infikovany alebo nie az do svojej smrti vyzeras celkom dobre, zalezi podla tvojho organizmu ako to znasa u niekoho sa prejavi aj rakovina koze a uplne zcernie :cry: je to strastne ale u niekoho tento virus prebieha celkom ok ale ked dostane zapal pluc tak to je pre neho smrtelna davka lebo tento virus napada Imunitu cloveka uplne ju nici :!:
tu mate link www.acet.cz
Prílohy
ZodpovednySex.jpg
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

Tak ja na to davam strasneho bacha, drogy neberiem, na transfuzii som este nebol takze to riziko u mna je mensie .... nevie dakdo ako sa da spoznat po nejakom case si ma clovek AIDS ? je jasne ze ked stretnes vecer v bare zensku a o hodinu sa snov vychrapes tak nemozes zistit ci je nakazena , ale myslim ze ked ju poznas co ja viem dva mesiace , si snou casto a rozumiete si? ak viete tak hodte sem dake webky nech si to prestudujem :D
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

ech, ten dojimavy pribeh s diskotekou som uz niekde videl :D
aha, http://referaty.atlas.sk/odborne_humani ... 6/?page=12 a http://www.ruksak.sk/predm_sex.htm a pod. Tvoj znamy je Marcel? :)
Inak, riziko nakazenia HIV pri jednom nechranenom pohlavnom styku (vaginalnom) s infikovanou osobou je pod 1%. Vyrazne vyssie je pri analnom styku (jeden z dovodov, preco viac ako polovica nakazenych HIV su homosexuali) a zdaleka najvyssie pri porode (1/4 pravdepodobnost pre dieta, ze bude tiez nakazene) a transfuzii (90%)
K teme - kde je odpoved "ano, som opatrny - nespavam s nikym"?? :D
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Dal som tu poslednu moznost partnerky dost casto striedam no drogy neuzivam!!!!!!!
No partnerky si vyberam .... nejdem do postele s hocijakou ... prezervati si dam iba u partneriek u ktorych nepoznam jejich sexualnu minulost inac u ktorych poznam(kamaratky)a uzivaju antikoncepciu tka si nedam... takze je to rozne... :!:
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

tu babu by som prerazil, dal som sice poslednu moznost ale len preto lebo sa mi pacila, inak spavam len s jednou stalou partnerkou takze neni o com, navyse kondom to isti :oops:
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

pochybujem ze sa to staalooo,mozno sa nakazil ale tento pribeh pouzivala este moja ucitelka na zakladke takze asi takkk
jojcek
Medium Star
Medium Star

hatamrc napísal:pochybujem ze sa to staalooo,mozno sa nakazil ale tento pribeh pouzivala este moja ucitelka na zakladke takze asi takkk
no tak tomu ver ze sa stal ! a na internete na strankach(CZ,SR) o HIV a AIDS najdes mnoho inych. Chcem upozornit vravite tu ze pouzijete kondom a vsetko dobre, ano kondom je dobre pouzit ochrani ale nie na 100% . Len kvalitny kondom dokaze ochranit na 98% + kazda guma je porovita ( ma male poriky-otvorceky viditelne pod mikroskopom) cez poriky sa dokaze prepacht spermie a virus HIV je 1000000 x mensi :? cize neviem neviem ci vam prezervativ ucinne pomoze. Chcem vam este povedat clovek ktory strieda parnterov o tom nemusi vediet ze ten dotycny s kym mal pohlavny styk, oralny sex atd ma tento virus a vy mozno nestriedate tak partnerov, ale ak sa spolu vypiste ste nakazany aj vy popriade ak ste nemali prezervativ a ten vas ochranil ale to je minimum pripadov !!! Ak rozpravame o nakazeni pri neakom sexualnom akte je dobre povedat kedy:
- pri pohlavnom styku s hiv pozitivnou osobou
- pri oralnom sexe s HIV+ osobou
- pri bozkavani/ ak mate poranene usta, pripadne krvacate a HIV+ vam doda tolko slinovych tekutin ze sa dostane do krvi cez tu ranku
- ak ste na diskoteke nahodou porezany a dotycny vam to chce ,, ocikat" ovracat :lol: co si myslim ze je nepravdebodobne ale na SVK je mozne vsetko
- pri analnom sexe
Ak sa pytate ako sa dokazu narkomani nainfikovat ? Jednoducho staci ked sa zide partia min 2-10 a nesterilizuju si ihly, cize nema kazdy svoju, a preto si podavaju z rucky do rucky a ihla ktoru si vrazil do zili na nej zostala krv dotycneho ktory mohol byt HIV+ vsetci ostatni su nainfikovani !!!! Cize s HIV to nieje sranda a je to kazdeho sloboda volba s kym ide mat sex , preco berie drogy atd ... v roku 2006 zomrelo 4000 000 ludi !!! chces patrit medzi nich ??!! HIV JE NEVYLIECITELNA CHOROBA s max dozitim 3-10 rokov po infikovani :(
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

dal som moznost cislo 2 a myslim ze sa k tomu viac vyjadrovat nemusim :) mame sa radi takze v tomto problem nebude a hiv by som dostat nechel no neviem ja mam z takychto veci velky strach podobne ako z rakoviny ale tak snad nie , zatial nemam dovod ho dostat . dufam :?
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Mojej priateľke verím a ja ju tiež nepodvádzam, takže som si istý, že je to ok . :)
Inak, tu je veľmi dobrý a výstižný obrázok... Aj keď možno trochu morbídny...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Bol som uprimny, tak som dal moznost 3.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kde zacat? nehlasoval som, lebo ani jedna moznost v ankete nevystihuje moj postoj.
na slovensku je evidovanych do 200 ludi nakazenych virusom HIV. zial toto cislo je urcite vyssie, lebo poniektori o svojej chorobe nevedia. z evidovanych ludi nakazenych virusom HIV v SR je 80% homosexualov, co je 160 muzov.
inkubacna doba, cize prve priznaky ochorenia sa mozu prejavit az po niekolkych rokoch.
prave preto ani tak velmi nezalezi na tom, ci ste opatrny, alebo nie. nie vzdy viete dostatok informacii z minulosti partnera/rky.
priklad:zoznamite sa. z pociatku pouzivate kondom...neskor partnerka prejde na antikoncepciu...nikdy vam nebola neverna...po troch styroch rokoch sa u jedneho z vas prejavia priznaky...idete k lekarovi...prave ste zistili, ze sa vam zrutil cely svet.
pravdepodobne jedinym rozumnym riesenim a najzodpovednejsim je vysetrenie, dat si spravit testy pred zacatim kazdeho vztahu. aj tu samozrejme plati, ze
tzv. protilátky na vírus HIV sú vo väčšine prípadov zistiteľné 6 až 12 týždňov po napadnutí vírusom a u 95 % pacientov do
6 mesiacov.
samozrejme sa nebavime o one night stand.
nie vzdy plati, ze ak mate sexualny styk s HIV + osobou sa zakonite musite nakazit aj vy. v pripade muzov je najrizikovejsie poranenie predkozky. nedavno robili prieskum v dvoch africkych krajinach. v priemere 100 muzov denne si dava robit obriezku. pocet novoinfikovanych ludi klesol o 50%.
no a este jeden mytus. vraj nevyliecitelna choroba. co vam hovori meno Earvin Magic Johnson? ale to by bolo asi ako v tej reklame, co bezi u susedov v ČR. "reklamština" jak kdy, a jak pro koho :idea:
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja sa musim priznat ja mam obriezku :oops: ale zo zdravotnych dovodov nie religioznych :wink: :oops:
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

krija napísal:no a este jeden mytus. vraj nevyliecitelna choroba. co vam hovori meno Earvin Magic Johnson?
on sa z toho dostal?
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

je vedecky dokazane ze virus HIV/AIDS za poslednych 30 rokov zoslabol najmenej o 50% v 70tych a 80 rokoch bol smrtelny(aj teraz je ale uz menej) ale vtedy na to umrel clovek do par mesiacov ...to dokazuje ze po generacie si clovek nachadza postupne geneticku odolnost proti tomuto virusu aj vdaka lepsiemu zdravotnictvu /vede... ale aj samej prirode ktora postupne nam pridava na odolnosti...a kto vie mozno za dalsich 20 rokov bude s neho iba taka chripka pohlavna :lol:
jojcek
Medium Star
Medium Star

Enduro3333 napísal:je vedecky dokazane ze virus HIV/AIDS za poslednych 30 rokov zoslabol najmenej o 50% v 70tych a 80 rokoch bol smrtelny(aj teraz je ale uz menej) ale vtedy na to umrel clovek do par mesiacov ...to dokazuje ze po generacie si clovek nachadza postupne geneticku odolnost proti tomuto virusu aj vdaka lepsiemu zdravotnictvu /vede... ale aj samej prirode ktora postupne nam pridava na odolnosti...a kto vie mozno za dalsich 20 rokov bude s neho iba taka chripka pohlavna :lol:
tak to je strastne smiesne co si povedal :lol: ako mohol zoslabnut kazdym dnom zosilnieva !!!! a virus HIV nevznikol v 70 rokoch ale koncom 80 rokov !!!!
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

No mna by zaujimalo, o co sa jojcekv tejto teme vlastena snazi. Miestami neviem ci mal na ranajky google (a prisiel sa s nami podelit o svoju neskonalu mudrost) alebo prisiel zachranit osadenstvo hojka tym, ze nam sem napise vsetky zname fakty este raz a vsetci ostatni si ich az teraz vdaka jeho prispevku uvedomia :D Ten pribeh je hrozne stary a trapny... Dokonca si dovolim tvrdit, ze ziadneho takeho kamarata ani nemas... Niekde si ten pribeh pocul, pripadal Ti novy, tak si nas sem s nim prisiel ohurit, ale chyba lavky :P Na nete koluju tucty podobnych blabolov ktorych vypovedna hodnota je v prevaznej vacsine prinajmensom pochybna. Tymto vsak nechcem zlahcovat problem, osveta je urcine nepochybne potrebna. Len som si neni isty uspesnostou zvolenej formy.

No a osobne sa povazujem za opatrnneho. Kondom pouzijem vzdy ked to je treba... tym padom mam aj v pripade nakazenia cimkolvek minimalne vedomie, ze som urobil vsetko proti nakazeniu. I ked zatial to vychadza :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ako hovori moj sef: j*ebat, j*ebat, len sa nebat.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

zelovoc, to iste aj moj kamarat, len to trosicku obmenil. :)

"No tak chlapci, ved som tu raz za rok, tak len je*at, je*at nikoho a nicoho sa nebat!"
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

zelovoc napísal:ako hovori moj sef: j*ebat, j*ebat, len sa nebat.
:lol: no pekna myslienka skoda ze je to ale aj tak vazna choroba
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

jojcek napísal:tak to je strastne smiesne co si povedal :lol: ako mohol zoslabnut kazdym dnom zosilnieva !!!! a virus HIV nevznikol v 70 rokoch ale koncom 80 rokov !!!!
objaveny bol v roku 1981. a pri prenose z cloveka na cloveka slabne!!!
2 jamess, vraj je 100%-tne zdravy.
Napísať odpoveď