Ako sa stat zaciatocnicky dj .

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa k6 »

Mc krik napísal:No však crossfader sa rozje** za pár týždov,na tých gramcoch može cvičit základné mixovacie techniky,pár scratchov a to neutiahne poriadne motor a juggling uplne vylučujem.A mixák nemá vca čiže nastavitelnú krivku crossfadra tak ...
No ale je tiež problém ked neznalec kupuje secondhand techniku a nahodou je tam vada -nevje si to ošéfovat- a nahradne dielce a oprava :o
Ked chceš niečo lacné tak odporúčam gramce od american audio
Suhlas... najvacsou slabinou gramcov Numark je hlavne slaby motor a bohuzial aj pomerne nepresny. S tym neznalcom si to vystihol, a toto je bohuzial zrejme presne ten pripad. American audio mozem doporucit, je to zlata stredna cesta - vyborny pomer cena/vykon. Akurat proti numarkom je to zas trosku ina cenova kategoria :wink:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

Yo je to dobré ako sa tu radí, ale naozaj neviem prečo kupujete len nové veci... Napr. na audionete sa objaví sem tam dobrá ponuka v bazári. A vady zistíš pri prvom zahraní si, je len naozaj málo skrytých chýb ktoré napovrch nevyjdu... Ak chceš len púšťať dosky niekam tak ti kľudne stačí hociaký gramec, tam by som skôr zainvestoval do prenosiek, ak chceš začať hrať tak minimálne gramec s priamym náhonom, ale aj to je ako za korunu nožík.... Radšej naozaj popracuj cez leto, prišpor si a kúp dva jazdené technicsy, to ti doporučí asi každý kto má niečo odohraté...
A mix- nazačiatok som mal Stanton SA-3, Ecler SMAC pro 20, popozeraj po niečom takom podobnom, určite nekupuj za tú istú cenu niečo čo má v názve "behringer"- yo máš tam X kanálov X funkcíí (ktoré sú ti na ...) , na pol krabice nápis BEATCOUNTER ktorý jednak nefunguje a jednak je to pre mantákov na diskotékach ktorí chcú byť DJmi na ohurovanie cikuliek a pritom chcú len stlačiť gombík...
Ak tu chce niekto niečo kupovať tak nech prezradí najprv rozpočet- od toho sa dá ďalej odraziť.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

jj oukej, sak chcem vediet vas nazor, ak budem kupovat nejaky mix + gramce tak urcite nieco kvalitne, ale jazdene, lebo vypalit 50 litrov za brutalnu kvalitu...to nieje pre mna. Inac neplanujem hravat na akciach, staci ze hrame v clube :salala: , lebo kym sa naucim mixnut nejaky set....potrva, tam sice nemiesame na gramcoch ale klasicky cez CD prehravace.

Inac sorry ze nejdem k teme
k6
VIP
VIP

krupica_dnbK tym technicsom... mam doma 2x SL1200MKII a samozrejme nieje o com... Napriklad kamarat ale technicsy predal a kupil vestaxy, a nevie si vynachvalit... Je to kus o tom co komu vyhovuje. K technicsom potom vrele doporucujem Pioneer DJM-400 - ale zase, to uz sme v inych cenach.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal:krupica_dnbK tym technicsom... mam doma 2x SL1200MKII a samozrejme nieje o com... Napriklad kamarat ale technicsy predal a kupil vestaxy, a nevie si vynachvalit... Je to kus o tom co komu vyhovuje. K technicsom potom vrele doporucujem Pioneer DJM-400 - ale zase, to uz sme v inych cenach.
presne, veď vieme o čom sa točí, aj ja som si myslel že keď kúpim stanton za 8 litrov tak sa to bude dať... ale fakt sa olatí doložiť tie 2 litre na technics....
Energy:Takže 50 ti je veľa?? hmm tak rátal by som s dvomi technicsmi, cca 20-25 + mix cca dajme tomu 5 litrov za dáky numark alebo stanton nazačiatok.... alebo ak ti je veľa za technicsy tak nejaký akože giditálny gramec (aj tak neviem čo to znamená), ale ony ťa vyjdú nové viac ako techy takže.... A môj technics má desať rokov možno viac a vyzerá ako tie plastové gramce po polroku hrania (sem tam dáky klub apod.), a funguje stokrát lepšie.... + ako prenosky klasika stantony 500vky a základ by si mal..
hols
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hols »

Na zaciatok by stacilo uplne kupit Stanton DJ Lab 3 investicia 20 000.Ja sam som si ju na zaciatok kupil, mas tam 2 schopne gramce Stanton T 80 s priamom nahonom + prenosky,sluchadla a mixak Stanton M 202 ktory sice po 2 mesiacoch omrzi ale napriklad mne na trenovanie DnB vyrovnavania staci. Ved co na zaciatok potrebujes? Hlavne prechody a vyrovnavanie songov cibrit.
Inac nepredava niekdo ojazdeny mixak Pioner DJM 400?
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

IMI napísal:hej ten mixak a je dobry co sa vam na nom nepaci
ten mix je dobry, ale ne pre DJ-a , ale pre MINI kapely, respektive na ucely ako mam ja: spojenie TV, veze, iPodu, mobilu ,Pc,... a taktiez na rozne akcie, kde treba rozpravat a pustat hudbu zaroven (hudbu ako pozadie npr.), ale NE MIXOVAT. btw za kolko si ho kupil (kazdopadne si sa oje-bal, len xcem vediet ako velmi :lol: :cry: )
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

2500sk ale si asi kupim numark battle park 5.0
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:2500sk ale si asi kupim numark battle park 5.0
vyhadzuješ ďalšie peniaze....
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak mi vysvetlite co je dobre najlepsie by bol ten set a preco ten battle park je zly ??
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:tak mi vysvetlite co je dobre najlepsie by bol ten set a preco ten battle park je zly ??
set je kravina- máš to poskladané od jedného výrobcu ktorý sa snaží tlačiť cenu dole takže kvalita je diskutabilná...
Vravím, načo chceš silou mocou nové veci? Pozri si bazáre a uvidíš koľko ľudí predáva takéto plastové čurákoviny- zistili že je to chuyovina a buď kupujú niečo poriadne (tech) alebo ich to úplne odradilo.... najlepšie by bolo aj tak počkať, prišetriť a cez prázdniny kúpiť techniksi
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dobre rozhodol som sa bude dobra zostava : mix behringer vmx 300 a k tomu 2 gramce TECHNICS SL1210 MK II ?? ak je to zle odporucte mi to chcem to na skreče a taaak
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:mix behringer vmx 300
nič horšie si si vybrať nemohol..... behringer= židovina najväčšieho kalibra.... koľko peňazí ti ostáva na ten mix?
k6
VIP
VIP

K Behringeru vmx 300 chces TECHNICS SL1210? :hehe: Tak to budes mat velmi vyvazenu zostavu :roll:
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dobre tak mi hodte dobry mix do 15litrov
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:dobre tak mi hodte dobry mix do 15litrov
15 litrov?? fúú to už máš kvalitný mix... Tak ešte popíš aké štýly chceš hrať, ťi chceš scratchovať apod.... Ja by som bral ecler NUO2 alebo Pioneer djm-400 / 700 - ale to mi len tak napadlo...
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

styl hip hop ano chcem aj skrecovat a rozmyslam nad pioneer djm400
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:styl hip hop ano chcem aj skrecovat a rozmyslam nad pioneer djm400
ten je ti imho fakt zbytočný, s efektami as pohráš raz dva krát a potom to už ani nebudeš využívať.... skôr potom by som zobral napr. ECLER HAK 310 alebo NUO2 a viac dal do prenosiek, alebo napr. VESTAX PMC-05 PRO 3 VCA, denony nie sú zlé... hlavne sa vyhýbaj značkám ako OMNITRONIC, BEHRINGER apod.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

co su to prenosky ?? a na djm 400 sa efekty daju vypnut skor mi pripada prijatelnejsu djm 400 ma dobre funkcie a predsa pioneer :)
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:co su to prenosky ?? a na djm 400 sa efekty daju vypnut skor mi pripada prijatelnejsu djm 400 ma dobre funkcie a predsa pioneer :)
efekty nie že vypnúť, proste buď ich použiješ alebo nie...
Prenosky?? taká tá vec čo je na ramienku a nakonci je ihla ktorá šúcha o dosku, stačí? :lol: napr. ecler dodáva fadre vhodnejšie na scratche... ale zas ako vravím, ten pioneer je popi*i, ale efekty sú ti fakt na...
Napísať odpoveď