ATI R600 je to tady :) geforce 8800GTX poražena

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

vendo napísal:zda sa mi to alebo v tych screenoch je ta 2900XT s core 1144Mhz a procesor tam bezi na 5200Mhz???? :roll:
Tieto frekvencie boli pri mrazeni dusikom a iba pri tom svetovom rekorde :roll:
Na tych normalnych markoch bolo jadro mierne pretaktovane na 870mhz coz zvladne skoro kazda karta .. staci iba nastavit v tej utilitke od ATI :wink:

Pre nvIdiotov tu mam testik s upravenymi ovladacmi :idea:

http://www.computerbase.de/news/treiber ... vergleich/

:D

http://www.computerbase.de/downloads/tr ... lyst_beta/

:!:
Prílohy
HD2900XT 750x1650 nove drivery.jpg
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A pre fanATIkov ako jjj mam zase ja toto. Zaroven tym odpovedam kocimu na ten skryty "potencial" v DX10 :-) Sam vlastnim kartu ATi, ale toto co predviedla je momentalne pruser. Ak sa k tomu pripocitaju dlhy AMD, ich pozicka pol mld. dolarov + minimalna ziskovost najpredavanejsej karty od ati X1950Pro, tak sa ostava len modlit nad buducnostou ATi divizie.
Prílohy
LP_DX10_Snow.JPG
LP_DX10_Cave.JPG
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

jjj napísal:Na tych normalnych markoch bolo jadro mierne pretaktovane na 870mhz coz zvladne skoro kazda karta .. staci iba nastavit v tej utilitke od ATI :wink:
no super :roll: tak teraz si ju porovnaj s pretaktenou GTS 640 (co je v podstate GTX po pretaktovani) a s GTX ( co je ULTRA po takteni) :roll:
ja testy pretaktenych kariet neberem a zvlast ked jednu ukazujes iba nataktenu a dalsie obycajne ak chcem vidiet vykon karty chcem ho vidiet v zaklade!! co si s kartou dalej spravim je moja vec! :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

jjj napísal: Na tych normalnych markoch bolo jadro mierne pretaktovane na 870mhz coz zvladne skoro kazda karta .. staci iba nastavit v tej utilitke od ATI :wink:
Zaujimave

http://zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp?ARI=13 ... XPS=&EXPA=
Výsledek přetaktování mě příjemně překvapil. Takt jádra bylo možné zvýšit téměř o 100 MHz až na stabilních 830 MHz a paměti byly stabilní ještě na 955 MHz (1 910 efektivně). To vše bez zvýšení napětí a hlavně pouze se dvěma šestipinovými napájecími konektory. Oněch 840 MHz pro jádro ze screenshotu vypadalo dlouho jako stabilní, ale nakonec nevydrželo více než deset minut Oblivionu.
Inspectah Deck
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Inspectah Deck »

Obrovske nabalenie zo strany nVidie by som to nenazval ak si zobereme ze dlhsiu dobu bol len High-End tak mame dve skupiny ludi ty co si kupili kartu od nVidie alebo ty co cakali na ATI s toho mi vypliva ze urcite si nVidia natom zarobila ale az tak zavratne aby to pomaly AMD/ATI dostalo do hrobu nie
no a najvacsi podiel na zisku main-stream a low-end tu je zhruba mesiac a zrovna svojim vykon/cena neprekvapil dalej si treba zobrat do uvahy ze HD2900 ma velky potencial 512Bit zbernica teda aj 105GB/s priepustnost len je nedoladena uz ju museli vydat aj napriek roznym problemom to sa vyriesi
a koncom juna by mali byt vonku aj HD2600 HD HD2400 a mala by sa dat kupit aj (dufam ze nastupca x1950pro) HD2900XL HD2900pro - lacnejsie varianty HD2900XT
moj nazor :wink:
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

jjj napísal:Pre nvIdiotov tu mam testik s upravenymi ovladacmi :idea:

http://www.computerbase.de/news/treiber ... vergleich/
ked nieco vypustis, tak si to najskor over, lebo ten narast vykonu je tam jednoducho preto lebo raz pouzili MSAA a potom EATM. cize narast je na ukor kvality

http://www.3dcenter.de/artikel/radeon_h ... index6.php pozeraj posledny obrazok a rozdiel kvality
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ja len nedokazem pochopit ako si moze niekdo predobjednat kartu a aj si ju kupit, bez toho aby najskor videl realne vysledky testov a recenzie :shock:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kukiak napísal:Ja len nedokazem pochopit ako si moze niekdo predobjednat kartu a aj si ju kupit, bez toho aby najskor videl realne vysledky testov a recenzie :shock:
to sa vola fanATIk :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Inspectah Deck napísal:Obrovske nabalenie zo strany nVidie by som to nenazval ak si zobereme ze dlhsiu dobu bol len High-End tak mame dve skupiny ludi ty co si kupili kartu od nVidie alebo ty co cakali na ATI s toho mi vypliva ze urcite si nVidia natom zarobila ale az tak zavratne aby to pomaly AMD/ATI dostalo do hrobu nie...
teraz uvazujes ako Slovak. skus sa no to nabalenie pozriet z globalneho hladiska, a hlavne ocami bohatsich narodov, ako je ten nas...... :idea:
Společnost Nvidia Corp. (NVDA), včera reportovala vyšší než očekávaný 43procentní nárůst zisku za uplynulé čtvrtletí, když silné prodeje grafických čipů vykompenzovaly prudký pokles prodejů čipsetů.

Společnost zároveň vydala projekci příjmů pro stávající čtvrtletí, kterou převýšila průměrná očekávání analytiků, a akcie firmy posílily o pět procent.

Čistý zisk společnosti se za první čtvrtletí zvýšil na 132,3 mil. USD/33 centů na akcii z 92,1 mil. USD/24 centů na akcii za shodné období loňského roku, a předčil tak průměrný odhad analytiků Wall Streetu o dva centy na akcii.

Příjmy společnosti vzrostly za uplynulé čtvrtletí končící 29. dubna o 24 procent na 844,3 mil.
11.05.2007
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Nvidia predala zo serie G80 uz 3,5miliona kusov.

Inak potencial R600 DX10 odhaleny :lol:

http://www.legitreviews.com/article/505/2/
Inspectah Deck
Expert
Expert

vies kdo bol sponzor Lost planet?
mozes hadat - jasne ze nVidia to znamena optimalizacia na jej karty chytri tah nakolko je to prva hratelna vec pod Dx10 a tesne potom co vysla HD2900xt
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

Ale lost planet nebol vytvoreny za 3 dni, takze asi to tazko mohli robit(optimalizovat) na ATI HW.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Inspectah Deck napísal:vies kdo bol sponzor Lost planet?
mozes hadat - jasne ze nVidia to znamena optimalizacia na jej karty chytri tah nakolko je to prva hratelna vec pod Dx10 a tesne potom co vysla HD2900xt
A vies kto je vyrobca hry? Presne ten isty co rozdal demo Call of Juarez, aby ATi mohla predviest DX10 v svetle v ktorom jej vyhovuje ;-) Boze ludia to je taky problem uznat, ze ta karta je pruser?
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

Ako povedal t0m4s3 "ta karta je pruser" a ani nove ovladace jej nepomozu. Ati si to dobre pokazila si mysleli ze to nejak vyladia preto to odkladali ale nakoniec nic z toho, co uz nVidia zase raz vedie ale to je uplne jedno lebo sa budu nadalej predbiehat takisto ako AMD - Intel a tak do nekonecna ...
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

lol, niekto nevie prijat fakty... lol
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Bohuzial ono je to fakt ... AMD/ATI to jednoducho sku*vila :lol:
Sam som myslel ze jedna ATI ku mne poputuje tak ako kazdy rok nejaka ta generacna obmena z jej radov :roll:
No teraz to nepojde, ono ta x1900XT az take "orezavatko" nieje, nV8800GTS je dobra karta, ceny naopak nepadaju ale pri nVidia kartach dokonca stupaju ...
Nedoladene ovladace, nemoznost jednoducho vymenit stock chladenie za nieco lepsie ( 0.3mm-rove posunutie jadra pod ochranny ramcek ..za to by som ati odtal obe ruky :smt068 ), vysoka spotreba, potreba 8pinoveho napajacieho kabla pre pokoj v dusi, nefunkcne MSAA, prepady pri AA. :smt097
Nedostatkov je viac nez dost. Takto si plnohodnotnu nahradu za X1900XT urcite nepredstavujem :sad:
Ono fakt bude lepsie kupit bud 8800GTS pripadne tych 5K pridat za 8800GTX, alebo rovno pockat na uz mozno plnohodnotnnu nahradu v podobe 65nano dieshringu jadra so snizenou spotrebou, opravenymi chybickami a vyladenymi ovladacmi a konkurencie schopnou cenou :roll:
Pripadne ze by ATI vypustila nejaky mega super vyhodny podtaktovany derivat high-end modelu v podobe HD2900XL, teda nieco rovnako podarene ako bola X1800XL :aasmile10:
V kazdom pripade som dost slamany a nas*any zaroven ze to takto dokazali skur... Mam podozrenie ze tych 7 mesiacov bolo kvoli nekonkurencieschopnym driverom a s tym suvisiacim mizernym vykonom. :smt104
Cakat dalsi mesiac ze budu mozno nejake "funkcne" drivery je na smiech :sad:
Takze aj napriek povodnemu teraz uz skor tapnemu nadseniu zatial ostavam na X1900XT :oops:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ja som zvedavy ako bude vyzerat v testoch mainstream a low end od ati lebo tam je teraz diera (ak nepocitame 1950pro atd) a keby bol dobry + dobra cena :) bol by som rad
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Nuž, už su preč časi ked ohurili s R9700... ale moznooo.. :lol:
Inspectah Deck
Expert
Expert

We saw a document in which ATI clearly conceives the flaws in the R600 design and that the company is aware of its high power requirements, the thermal dissipation and the the lack of texture power in the current design.

The R650 is doing well and it should be ready in Q3, until then you will have to enjoy the R600XT or simply go for Nvidia. The R600 is the biggest and hottest chip so far and ATI can thank its 512 bit memory controller, the many Shader units and the stream processors for that.

This was simply too much for 80 nanometres, but the 65 nanometre R650 should solve most of these problems.
No vyzera to zauimavo snad to je pravda ale je to mozne nakolko ATI musi nejak viriesit problem co ma pred sebou a toto by bolo riesenie

zdroj
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Co mi len tie prehlasenia pripominaju? Aha uz viem, posledny polrok a tento tyzden sme mohli vidiet ako to dopadlo.
Napísať odpoveď