Bohuzial ono je to fakt ... AMD/ATI to jednoducho sku*vila
Sam som myslel ze jedna ATI ku mne poputuje tak ako kazdy rok nejaka ta generacna obmena z jej radov
No teraz to nepojde, ono ta x1900XT az take "orezavatko" nieje, nV8800GTS je dobra karta, ceny naopak nepadaju ale pri nVidia kartach dokonca stupaju ...
Nedoladene ovladace, nemoznost
jednoducho vymenit stock chladenie za nieco lepsie ( 0.3mm-rove posunutie jadra pod ochranny ramcek ..za to by som ati odtal obe ruky

), vysoka spotreba, potreba 8pinoveho napajacieho kabla pre pokoj v dusi, nefunkcne MSAA, prepady pri AA.
Nedostatkov je viac nez dost. Takto si plnohodnotnu nahradu za X1900XT urcite nepredstavujem
Ono fakt bude lepsie kupit bud 8800GTS pripadne tych 5K pridat za 8800GTX, alebo rovno pockat na uz
mozno plnohodnotnnu nahradu v podobe 65nano dieshringu jadra so snizenou spotrebou, opravenymi chybickami a vyladenymi ovladacmi a konkurencie schopnou cenou
Pripadne ze by ATI vypustila nejaky mega super vyhodny podtaktovany derivat high-end modelu v podobe HD2900XL, teda nieco rovnako podarene ako bola X1800XL
V kazdom pripade som dost slamany a nas*any zaroven ze to takto dokazali skur... Mam podozrenie ze tych 7 mesiacov bolo kvoli nekonkurencieschopnym driverom a s tym suvisiacim mizernym vykonom.
Cakat dalsi mesiac ze budu
mozno nejake "funkcne" drivery je na smiech

Takze aj napriek povodnemu teraz uz skor tapnemu nadseniu zatial ostavam na X1900XT