Teoreticky to mas zrejme dobre, ale...: Celkom jasne nechapem komentaru v zatvorke, pripada mi to tak, ze bude 5 serverov v boxe (napriklad klimatizovany box), ktory bude dajme tomu na poschodi X, kam sa budu zbiehat kable zo vsetkych piatich poschodi. Kabel zo switchu, ktory bude niekde pri tomto boxe bude pripojeny do datoveho servera a ten bude prepojeny s proxy serverom. Autor tohto zadania je idiot a mal by sa naucit pisat jasne a zrozumitelne zadania.
Podla mna najrozumnejsie riesenie by bolo, ze na kazdej chodbe by bol switch, najlepsie menezovatelny s priepustnostou 1gbit, aby sa predislo problemom do buducnosti.
Este by som sa vratil k tym otazkam, ktore na mna posobia opat divoko a pripadaju mi nie celkom presne definovane. O ISDNku nejdem pisat, to ti najdes niekde na nete alebo v robote...
10. Krutena dvojlinka (ak sa nemylim, tak najlepsi pripad je telefon, nevyhoda je, ze je to pomale, vyhoda ma nenapada), koaxialny kabel (podobne ak prva moznost, nutnost vyuzitia terminatora pri uzatvoreni obvodu, nie velka prenosova rychlost, asi len 10mbit/s, mozno maximalne 100mbit/s, viac pogooglis, navyse dvojlinka aj koax su zastarale technologie), opticky kabel (vysoka prenosova rychlost, spolahlivost, nevyhodou je vysoka cena)..., ale kam zaradit WIFI netusim a tak si myslim, ze to moze byt kludne stvrta moznost z tych troch (vyhoda: moznost pokryt takmer kdekolvek, nevyhoda: v mestach velke rusenie, nizsia bezpecnost).
12. Aky protokol - predsa TCP/IP
13. Pri identifikacii je viac moznosti, jedna z najjednoduchsich moznosti je kontrola MAC adresy (MAL - MAC adress list), pri WIFI by to moze byt kontrola MAC, WEP, WPA, WPA2... Neviem co je to presne za zadanie a ako je osoba, ktorej ho odozvdavas zdatna, ale ak chces trosku zamachrovat, tak v klude mozes spomenut, ze na svojej sieti pouzijes PPPoE (vytacave spojenie), kde je nutne zadat meno a heslo uzivatela, navyse je mozne priradit MAC adresu k danemu uzivatelskemu uctu, IP adresu pridelujes zo strany servera.