Diky
Aky je rozdiel medzi titulmi Ing. a Mgr. ??
Prosim vas vie niekt, aky je rozdiel medzi Ing. a Mgr. ??
Diky
Diky
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://vzdelavani.ihned.cz/index.php?p= ... D=18138400
(1) Vysoké školy priznávajú absolventom vysokoškolského štúdia podľa § 18a písm. a) a b) tieto tituly:
a) v bakalárskom štúdiu titul bakalár (skratka Bc.),
b) v magisterskom štúdiu akademický titul magister (skratka Mgr.), v umeleckých odboroch štúdia akademický titul magister umenia (skratka Mgr.art.),
c) v inžinierskom štúdiu v technických, pôdohospodárskych a ekonomických odboroch štúdia akademický titul inžinier (skratka Ing.) a v odboroch štúdia architektúry a urbanizmu akademický titul inžinier-architekt (skratka Ing.arch.),
d) v doktorskom štúdiu v lekárskych odboroch štúdia akademický titul doktor medicíny (skratka MUDr.) a vo veterinárskych odboroch štúdia akademický titul doktor veterinárskej medicíny (skratka MVDr.).
// EDIT: Tomasito si ma predbehol
(1) Vysoké školy priznávajú absolventom vysokoškolského štúdia podľa § 18a písm. a) a b) tieto tituly:
a) v bakalárskom štúdiu titul bakalár (skratka Bc.),
b) v magisterskom štúdiu akademický titul magister (skratka Mgr.), v umeleckých odboroch štúdia akademický titul magister umenia (skratka Mgr.art.),
c) v inžinierskom štúdiu v technických, pôdohospodárskych a ekonomických odboroch štúdia akademický titul inžinier (skratka Ing.) a v odboroch štúdia architektúry a urbanizmu akademický titul inžinier-architekt (skratka Ing.arch.),
d) v doktorskom štúdiu v lekárskych odboroch štúdia akademický titul doktor medicíny (skratka MUDr.) a vo veterinárskych odboroch štúdia akademický titul doktor veterinárskej medicíny (skratka MVDr.).
// EDIT: Tomasito si ma predbehol
-
7iro
Zablokovaný
Kód: Vybrať všetko
V západnej Európe sa ako "inžinier" (nie nevyhnutne ako titul) označuje spravidla absolvent stredoškolského vzdelania technického smeru.Tu ide o toto: Neviem sa rozhodnut na ktoru VŠ ist.audiotrack napísal:Ing=technika a prírodné vedy
Mgr=učiteľstvo a humanitné vedy
Nie? neviem isto, ak sa mýlim tak ma opravte
Fei - fakulta elektrotechniky a informatiky- aplikovana informatika
- ma po ukonceni bc - Ing.
Mat-fyz- fakulta matematiky fyziky a informatiky - aplikovana informatika
- ma po ukonceni bc - Mgr.
-
audiotrack
VIP
Ano, lebo na FEIke je ina aplikovana matematika, pocitacova, ako u nas. Na matfyze nadvazuju skor na prirodne vedy. Urob ako myslis, doporucujem FEI 
// EDIT: audiotrack
// EDIT2: Nie, ja studujem FEI so zameranim na mobilne technologie.
// EDIT: audiotrack
No toto by som asi tak odvazne do sveta nekrical. Zalezi od prace, ale jedno to urcite nieje.to máš uplne za jedno aké písmenka budeš mať pred menom
// EDIT2: Nie, ja studujem FEI so zameranim na mobilne technologie.
-
zuzkazuzka
VIP
tu ide o to, ze na oboch skolach sa vyucuje skoro to iste a mna strasne bavi programovaniezuzkazuzka napísal:Preetro - a to sa ako rozhoduješ kam na školu len na základe toho, aký budeš mať titul??? Kým tu školu skončíš, tak ti bude aj tak šum a fuk či si Ing alebo Mgr... Okrem toho na to nikto nehľadí...
Rozhodni sa podľa toho, čo ťa zaujíma a čo ti tá škola dá...
-
zuzkazuzka
VIP
v tom prípade si zle položil otázku - riešme teda kvalitu výučby a skúsenosti a spokojnosť userov s danými školami... Výsledný titul pred menom by som na tvojom mieste naozaj až tak veľmi neriešila...Preetro napísal:tu ide o to, ze na oboch skolach sa vyucuje skoro to iste a mna strasne bavi programovanie
Ja mam taky problem, ze som prijaty na obidve a neviem sa rozhodnut. Preto sa pytam na ten rozdiel.zuzkazuzka napísal:v tom prípade si zle položil otázku - riešme teda kvalitu výučby a skúsenosti a spokojnosť userov s danými školami... Výsledný titul pred menom by som na tvojom mieste naozaj až tak veľmi neriešila...
-
audiotrack
VIP
presne tak, čiže túto tému môžeme uzavreť nasledovne:zuzkazuzka napísal:v tom prípade si zle položil otázku - riešme teda kvalitu výučby a skúsenosti a spokojnosť userov s danými školami... Výsledný titul pred menom by som na tvojom mieste naozaj až tak veľmi neriešila...
v dvoch písmenách
Pokial Ta bavia compy a programming, jednoznacne si sprav ING. Minimalne v sucasnej dobe sa to este da povazovat za vyhodu. Aj ked v prevaznej vacsine jobov sa dnes berie vyska "mas/nemas", najdu sa aj firmy a pozicie, na ktorych preferuju inzinierov pred magistrami. Aj ked maju vystudovany rovnaky obor. System studia ING je vzdy o nieco odlisnejsi od MGR a akosi sa predpoklada, ze ING je "pure technic" a teda po jeho vystudovani ma akesi kredity v technickej oblasti navyse. Budem urcite napadnuty ostatnimi, ktori vahu titulu zlahcuju. Chodime ale na pracovne trhy reprezentovat nasu skolu (do Prahy) a preto viem, ake poziadavky ma mnoho sucasnych poprednych technickych firiem. Nechcem tvrdit ze mgr je nanic, nicmenej pre programatora (napr.) je urcite vyhoda mat ing.
// EDIT: Toto indiviiduuum by tam malo studovat
http://www.hojko.com/member5647.html
// EDIT: Toto indiviiduuum by tam malo studovat