Aky je rozdiel medzi titulmi Ing. a Mgr. ??

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

Preetro napísal:Dobre. A teraz sa spytam: Aka je kvalita vyucby na Fei v Ba prípadne na Mat-fyz v Ba ??
http://www.arra.sk/
Preetro
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Preetro »

sundevil napísal:http://www.arra.sk/
myslim, ze fakulta matematiky, fyziky a informatiky tam neni, takze nemam s cim porovnanat
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Preetro napísal:myslim, ze fakulta matematiky, fyziky a informatiky tam neni, takze nemam s cim porovnanat
pisakl som ti to na predoslej strane ...
FEI budes mat viac programovania, prace s PC a podobne technicke predmety
MatFyz budes mat vela matiky, programovanie bude pomenej a ked tak programovanie na papier a rozoberanie scriptov ...
Preetro
Light Star
Light Star

ob3l1x napísal:pisakl som ti to na predoslej strane ...
FEI budes mat viac programovania, prace s PC a podobne technicke predmety
MatFyz budes mat vela matiky, programovanie bude pomenej a ked tak programovanie na papier a rozoberanie scriptov ...
A odkial to ty vies?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ziadny. Vzdy si rovnaky idiot, ak sa nebudes vediet v zivote obracat sam. :) Nemyslim tym, ze by si nim bol teraz, skor to, ze titul je IMO velka sprostost a vysoka skola ti rozum neda, len ti prinesie novych kamaratov. ;)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

p4ra napísal:Ziadny. Vzdy si rovnaky idiot, ak sa nebudes vediet v zivote obracat sam. :) Nemyslim tym, ze by si nim bol teraz, skor to, ze titul je IMO velka sprostost a vysoka skola ti rozum neda, len ti prinesie novych kamaratov. ;)
Sory, k-. Titul je velka sprostost mozno pre ludi ako si ty. Akademicka poda a praca na akademickom poli ma nieco do seba... Nemusis byt preto ziadny cvok co sedi od rana do vecera v praci, ale zabudas trosku na to, kolko veci sa vynaslo prave na akademickej pode a podobne. Titul nieje patent na rozum, nicmenej nauci cloveka urcitym sposobom mysliet a pracovat. Keby to bola taka sprostost, asi by na tie vysoke skoly nebol taky tlak. Prepac, ale teraz si vyznel ako frustrovana troska, ktoru na VS nevzali pretoze na to proste nema, taky si to aspon kompenzuje takymito prejavmi. Ako v tej bajke... "Urcite je kysle!" pomyslela si liska, co nedosiahla na hrozno.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Preetro napísal:A odkial to ty vies?
pretoze jeden byvaly spoluziak studoval FEI a potom prestupil na UPJS co je v podstate to iste ako tie skoly v BA a hovoril presne to co som ti napisal
Preetro
Light Star
Light Star

ob3l1x napísal:pretoze jeden byvaly spoluziak studoval FEI a potom prestupil na UPJS co je v podstate to iste ako tie skoly v BA a hovoril presne to co som ti napisal
Diky
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

p4ra napísal:Ziadny. Vzdy si rovnaky idiot, ak sa nebudes vediet v zivote obracat sam. :) Nemyslim tym, ze by si nim bol teraz, skor to, ze titul je IMO velka sprostost a vysoka skola ti rozum neda, len ti prinesie novych kamaratov. ;)
Ked chodis na City University, nic ine si ani mysliet nemozes, vyskusaj skolu, na ktorej sa treba aj ucit, ci aj potom budes pisat take hluposti...

K teme:podla mna je (mal by byt) rozdiel v tom, co ludia s tymito titulmi vedia/dokazu. Bohuzial este existuje vela skol, kde sa da lacno dostat k titulu Ing. Ale ozajstneho inziniera spoznas az v praxi
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Ja som vzdy chcel byt Ing. tek studujem na FEI. Neviem si predstavit, aby som studoval MatFyz co ma kopu veci spolocnycha a byt magister. Neviem preco, ale v mojich ociach sa mi zda Ing viac ako Mgr.
A myslim si ze firmy ktore potrebuju roznych technikov a pod, uprednostnia ing, je to predsa nieco co patri k technike...
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Ja mam tiez dilemu TUKE FEI vs. UPJS a vyberiem si asi fei... Rozpraval som s sa so sefom programatorskeho oddelenia v BSH v MI na tuto temu a hovoril, ze tam nemaju nijakeho Mgr. iba samych Ing. a ze Ing. ma urcite vacsi plat... Velmi sa cudoval ked som povedal, ze chcem ist na prirodne vedy.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Vysokoskolsky titul sam o sebe vam rozumu nenaleje. Musite sa snazit sami. Nikde nie je napisane, ze aj ked budete ""len"" Mgr., ze nebudete moct robit robotu ako ""neaky obycajny"" Ing. V kazdom pripade, ci uz budete Mgr. alebo Ing., uz to svedci o cloveku, ze nieco chce, za niecim ide a nieco dosiahne. Urcite budete mat tie povestne dvere do zivota "otvorenejsie", ako keby mate len strednu skolu. Pisem to sem z vlastnej skusenosti.

p4ra - Nac si vobec robit aj strednu skolu, nie? Ved staci, ze vies citat a pisat. :roll:
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

Porovnavat tituly je samozrejme nezmysel, treba sa pozriet na konkretne skoly (resp. smery)
Rozdiel medzi informatikou na technickej skole a prirodnych vedach je imho ten, ze kym na technike ta proste naucia kodit (v jazykoch, po ktorych obrazne za 5 rokov nikto nestekne), na matfyze dostanes teoreticke zaklady platne desat- az storocia a hlavne sa naucis analyticky mysliet (ako sa to vsetko potom zapise do nejakeho konkretneho prog. jazyka, je podruzny detail - na to mame inzinierov :)). Osobne preferujem druhu moznost :) aj ked to znamena vela teorie (zvlast z matematiky)
Vychadzam z trojrocnych skusenosti na jednom a mnohych vypocutych historkach za to iste obdobie z druheho brehu :)

Inak pokial ta bavi programovanie (a nie matika - ktorej sa na FMFI nezbavis do konca studia, resp. ani potom, ak to ma mat zmysel), tak bude mozno lepsia volba technika.

PS: ziadna vysoka skola nenauci cloveka nic, pokial on sam nechce
Preetro
Light Star
Light Star

... napísal:ziadna vysoka skola nenauci cloveka nic, pokial on sam nechce
Tak to s tebou s tymto plne suhlasim. Diky za tvoje skusenosti, lebo som fakt netusil, ze na mat-fyz bude len teoria. To fakt nechcem, takze sa asi rozhodnem pre fei. :) diky. :wink:
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

a nerozmyslal si nad skolou v Brne? mas tu tiez dve skoly aj ked tu bude asi podobny problem s vyberom(VUT vs. MU = prax vs. teoria) ide o to ze su imho ovela lepsie... ked som si cital zadania co programuju v Blave az mi bolo do smiechu... a to niesom ziadny masta-killa programator. ak ta to bavi a chces sa nieco naucit pod do Ciech nerad to hovorim ale slovenske vysoke skoly stoja za prd...
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

:) ale nie, zdaleka to nie je len teoria! Urcite je aj kopec predmetov, na ktorych sa clovek nauci veci z praxe (kdejaka Java, administracia Windows/Unix, programovanie Linux kernelu :) atd. atd.), ale vacsina z nich len ako volitelne (ale je na ne aj kopec casu). Naopak, povinnych bude urcite niekolko semestrov analyzy, algebry, diskretnej matem., nejaka ta pravdepodobnost, statistika a pod., pricom sa drviva vacsina uci aj s celou podkladovou teoriou a dokazmi - tzn. nie len ako vypocitas ulohu linearneho programovania ("vezmes toto cislo z tejto tabulky, vydelis tymto druhym a napises sem"), ale aj vetu o spravnosti riesenia simplexoveho algoritmu, vetu o dualite ulohy LP a samozrejme aj s dokazom na dve-tri strany :) Na prvu skusku z matalyzy som sa ucil asi 60 dokazov (i ked vacsina max. na par riadkov). Ale nie je to nic hrozne - pokial clovek dokaze preniknut do tej teorie (jasne, trva to isty cas), potom staci pamatat si len princip. Ucenie sa teorie natvrdo naspamat (bez porozumenia) je slepa cesta, resp. najlepsi sposob na "odidenie" zo skoly.
Z informatiky by som ako specifikum prirodnych vied spomenul podrobne studium vybranych algoritmov, datovych struktur (ako, preco a za aku cenu sa da najst k-ty prvok z n v linearnom case; ako najrychlejsie utriedit postupnost v pamati a na disku; ako pocitat zlozitost rekurzivnych algoritmov atd.), prehlad o niektorych netradicnych formach programovania (neproceduralne, funkcionalne) - s tym suvisi aj to, ze v niektorych predmetoch sa programuje cisto na tabuli/na papier. A to samozrejme aj na skuske :) Ale isto si uzijes aj prakticke zadania (Pascal, C/C++, prip. Java, rozne databazy, prekladace), zvacsa pre ucely ziskania zapoctu.
Oproti technike sa mozno neprebera tolko praktickych veci, ale zato aj s celym pozadim. Hlavne preto je tam aj ta matika - bez nej sa v tom nepohnes. Filozofia je ta, ze mechanicke postupy a syntax prog. jazykov sa clovek nauci aj sam z knizky, a vzhladom k rychlosti vyvoja v IT priemysle ho to tak ci onak po skole neminie.
Ale tak to su zhruba prve 2 roky, na vybudovanie zakladu, potom sa uz da specializovat na rydzo informaticke veci (siete, soft.inzinierstvo...)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Hou, hou, hou. To bolo negativnych kacok. Snad ste sa mi len neurazili? :) Ved som povedal, ze IMO.

Holubar, nechcem ti brat nazor alebo idealy, ale ehm, mam este nieco okrem City University, cize viem, co je sa to ucit na "ozajstnu" vysoku skolu, ako ju niektori nazvali. A neviem preco by City Universiy, kt. dava titul MBa. (najlepsi titul v oblasti managmentu a ekonomie, celosvetovo uznavany) mala byt povazovana za menecennu skolu. Tento nazor skor prevlada u ludi zo socialne slabsej vrstvy, kt. su bohuzial asi odkazani ist na verejne skoly. Nehovorim, ze do nej patris, ale rozpravky, aka je CU jednoducha su pre male deti.

Stojim si za svojim, ze blby titul ti stastie, ani nic ine v zivote neprinesie. Cela vysoka skola je blbost, OKREM!!! lekarov (toto je jedina vysoka, kt. titul a vsetku tvrdu drinu na nej uznavam).

Ja to vidim na svojich rodicoch. Otej aj mama su inzinieri. NIKDY sa nepodpisovali, ani sa nebudu podpisovat s titulom. Dovod? Velmi jednoduchy. Ludia tu chodia na vysoke skoly v drvivej vacsine pripadov len preto, aby si zajtra na dvere svojho bytu mohol napisat Ing.. Tak to ja ti na to seriem. Ked rodicia idu vybavovat nejaky obchod a predstavia sa len pod menom, tak ludia su taki vselijaki, ale akonahle povedia, ze Ing., tak sa z toho dobreze nejdu posrat. Nenavidim tutu povrchnost a preto som povedal, ze osobne bojkotujem akekolvek mudrosti o tom, ze aka je vysoka skola skvela, ako ti da rozum a pod. sprostosti.

Ja som nikdy nepovedal, ze vysoku netreba studovat alebo, ze to nerobte. Ale aky titul mat budes (zase pre mna osobne okrem lekara) je mi to uplne jedno. Mozes mat milion titulov, ked si pre mna raz idiot (hovorim vo vseobecnosti), tak nim ostanes, aj keby si mal za sebou 6 vysokych skol.

kinjeril a k6, dakujem, ze ste sa podpisali pod K-. Vazim si to.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

p4ra napísal:...
Skoda dalsej diskusie, nejdem robit flame. O to sa beztak postara niekto iny. Len mi vysvetli, co je to to IMO. V slovnikoch slovenskeho jazyka by som hladal asi marne a z elektronickej komunikacie mi je znamy jedine vyznam "slova" IMHO. Vdaka za rozsirenie obzorov. :P

EDIT: Toto si proste NEDOKAZEM odpustit...
p4ra napísal:... mam este nieco okrem City University...
...
Cela vysoka skola je blbost...
:smt006 Skoro to vyznieva tak, ze robis nieco, o com si myslis, ze to nema ziadny vyznam :aasmile11:
p4ra napísal: A neviem preco by City Universiy, kt. dava titul MBa. (najlepsi titul v oblasti managmentu a ekonomie, celosvetovo uznavany) mala byt povazovana za menecennu skolu.
No ved a naco Ti je? Ved podla Tvojich slov je uplne zbytocny, pomaly az obtazujuci.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal:Skoda dalsej diskusie, nejdem robit flame. O to sa beztak postara niekto iny. Len mi vysvetli, co je to to IMO. V slovnikoch slovenskeho jazyka by som hladal asi marne a z elektronickej komunikacie mi je znamy jedine vyznam "slova" IMHO. Vdaka za rozsirenie obzorov. :P
Velmi rad. :)

IMHO - in my honorable opinion
IMO - in my opinion

Popripade priamo z Wikipedie:

IMO/IMHO/IMNSHO/IMAO — In my (humble / honest / not so humble / arrogant) opinion

Je to v podstate to iste. ;)

k6, vysoku skolu robim len preto, ze nechcem len tak sediet v praci. Dalej aby som mohol zabijat vikendy. A naposledy, ja sa rad ucim novym veciam a povedzme, ze ma management bavi. Rodicom by to spravilo radost, a kedze ich mam rad nadovsetko, a ak im to radost spravi, tak si tu vysku spravim.

piton, k tvojej K-. Este raz si precitaj, co som napisal. Ja som nikoho neurazil.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

p4ra napísal:Holubar, nechcem ti brat nazor alebo idealy, ale ehm, mam este nieco okrem City University, cize viem, co je sa to ucit na "ozajstnu" vysoku skolu, ako ju niektori nazvali.
No sice neviem co, ale podla toho, co dokazes popisat pravdepodobne nic seriozne...
p4ra napísal:... A neviem preco by City Universiy, kt. dava titul MBa. (najlepsi titul v oblasti managmentu a ekonomie, celosvetovo uznavany) mala byt povazovana za menecennu skolu.Tento nazor skor prevlada u ludi zo socialne slabsej vrstvy, kt. su bohuzial asi odkazani ist na verejne skoly. Nehovorim, ze do nej patris, ale rozpravky, aka je CU jednoducha su pre male deti.
mozno preto, ze ju spravi kazdy, kto si zaplati, co je dost smutne...Poznam minimalne troch ludi zo strednej, co ju zvladaju s prehladom popri roznych bocnych aktivitach. A to pisem o ludoch, ktori ani nevedeli ako zmaturovali a vobec presli gymnaziom.

A k tym ostatnym blabolom: Neviem, co si predstavis pod pojmom inzinier a problemy, ktore takyto clovek riesi. Aby si si spravil obraz, pozri na stranku http://www.eng-tips.com/, riesia sa tam kazdodenne problemy z technickej praxe a seriozne pochybujem, ze navstevnici tych for zdielaju tvoj nazor, ze vysoka skola je nanic. Ale mozno to odraza prave kvalitu tej, na ktoru chodis.
Napísať odpoveď