Ale mozes mat hociake vedomosti, ked to v praxi aplikovat nebudes vediet, resp. nebudes to mat kde aplikovat. A toto sa stava, ci tomu chces verit alebo nie. Ja som ti hovoril, ze je uplne logicke, ze lekar (vzdy to beriem, ako priklad, lebo je najjednoduchsi) nemoze len tak prist, chytit skalpel a niekoho otvorit, ze: "Jej, tento je chory, idem ho dat do poriadku, uz len si vzpomenut, ze ako sa to robi.".Holubar napísal:Je to skor pre ten tvoj naivny az hlupy nazor, ze "prax ta nauci"...Prax ta nauci, co a kedy robit v danych situaciach,ale ked nemas zvladnute teoreticke principy, tak v tom nikdy neuvidis suvis a nedokazes to aplikovat na ine situacie. Ak som prilis vseobecny, nie je problem pisat o konkretnej situacii.
Aky je rozdiel medzi titulmi Ing. a Mgr. ??
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
-
Holubar
Darca
Ale to nie je absolutne ziadna odpoved na to, co som pisal.p4ra napísal:Ale mozes mat hociake vedomosti, ked to v praxi aplikovat nebudes vediet, resp. nebudes to mat kde aplikovat. A toto sa stava, ci tomu chces verit alebo nie. ...
Ale aby som to napisal zrozumietelne aj pre teba:
Tak ako doktor potrebuje vediet, co sa deje v ludskom tele, aby mohol ist operovat, tak aj chemicky inzinier musi vediet, co sa deje v rektifikacnej kolone,aby do nej mohol zasahovat a takto by som mohol ist po vsetkych inzinierskych disciplinach...S nazorom, ze prax ta nauci sa stane z teba akurat skuseny "jendo", ktory, vie co kedy ma stlacit,ale nevie preco...A keby aj o IT bola pravda, co tvrdis, asi by si mohol ist robit spravcu bezpecnosti siete do NBS...Tak preco tam nie si?
-
Martin44
Professional
Mno takze.
Mgr je titul pre absolventa vysokej skoly so zameranim na prirodne vedy.
Ing. Zatial co inzinier na humanitne vedy a technicke myslim.
A k tomu co sa tu hadate(diskutujete) Samozrejme ze su ludia, ktori aj bez vysokej skoly su inteligentni(taka akoby prirodzena rozhladenost a inteligencia) ale na vyske sa predsa len specializuje na veci co sa bez vysky robit neda.
Skratka clovek nemoze robit managera bez vysky(ak neratam OVB
)
alebo lekara.
Tu skratka nemozno porovnavat prirodzenu inteligenciu a tzv.namemorovanu alebo naucenu...(to co clovek sa nauci na skole)
Najdu sa ludia s vysokou skolou ktori su hovada a naopak aj ti co tu skolu nemaju.
edit// P4RA ved ja len na vysvetlenie a objasnenie nech sa tu uz nehadate
A k tomu co sa tu hadate(diskutujete) Samozrejme ze su ludia, ktori aj bez vysokej skoly su inteligentni(taka akoby prirodzena rozhladenost a inteligencia) ale na vyske sa predsa len specializuje na veci co sa bez vysky robit neda.
Skratka clovek nemoze robit managera bez vysky(ak neratam OVB
alebo lekara.
Tu skratka nemozno porovnavat prirodzenu inteligenciu a tzv.namemorovanu alebo naucenu...(to co clovek sa nauci na skole)
Najdu sa ludia s vysokou skolou ktori su hovada a naopak aj ti co tu skolu nemaju.
edit// P4RA ved ja len na vysvetlenie a objasnenie nech sa tu uz nehadate
-
p4ra
Redeemer
Lebo tam pracuju vyslovene blbci za tabulkove platy? Videli sme to par mesiacov dozadu, aki schopni su vysokoskolsky vzdelani zamestnanci. Lepsie by im to tam spravili znudeni studenti na intrakoch, nez ich administratori. Ze prihlasovacie admin a heslo password. Umriem z celej NBS. (to, co som uviedol bol pripad NBU, ospravedlnujem sa, ale ani v samotnej NBS to nie je o nic lepsie)Holubar napísal:A keby aj o IT bola pravda, co tvrdis, asi by si mohol ist robit spravcu bezpecnosti siete do NBS...Tak preco tam nie si?
Martin44, ja sa nehadam.
P4ra stavim sa o dovolenku v dubaji, ze keby si tam aktualne pracoval Ty, bola by to ta najsampop*ci praca, co by sa aktualne na tejto zemeguli dala zohnat.p4ra napísal:Lebo tam pracuju vyslovene blbci za tabulkove platy?
A rad by som ta upozornil, ze udaje "zmizli" z NBU a nie z NBS... co (prekvapivo) nieje to iste
-
p4ra
Redeemer
Nikdy som to o sebe netvrdil. Zbytocny OT prispevok z tvojej strany si myslim. Viem, aky je rozdiel medzi NBU a NBS a stalo sa to v oboch pripadoch, az na to, ze ten druhy nebol natolko medializovany, ak vobec bol. Znamy je zamestnanec IT oddelenia a prosi Boha, aby mu zmluva vyprsala a mohol sa vyparit do Dellu.k6 napísal:P4ra stavim sa o dovolenku v dubaji, ze keby si tam aktualne pracoval Ty, bola by to ta najsampop*ci praca, co by sa aktualne na tejto zemeguli dala zohnat.
Zachadza to cele do OT a spamu. Ja som na tuto temu svoj nazor vyjadril opakovane. Ak sa vam nepaci alebo, ak som komukolvek, akokolvek znicil idealy, ci nebodaj urazil jeho ego, tak sa mu hlboko ospravedlnujem. Z mojej strany tuto temu povazujem za uzatvorenu.
nebol si to nahodou ty?p4ra napísal:Nikdy som to o sebe netvrdil. Zbytocny OT prispevok z tvojej strany si myslim. Viem, aky je rozdiel medzi NBU a NBS a stalo sa to v oboch pripadoch, az na to, ze ten druhy nebol natolko medializovany, ak vobec bol. Znamy je zamestnanec IT oddelenia a prosi Boha, aby mu zmluva vyprsala a mohol sa vyparit do Dellu.
WTF???p4ra napísal: Povodne som sa chystal na historiu do Trnavy, kedze mam rad dejiny, lenze, ked mi bolo povedane, ze aj ked spravim skusky, tak tym, ze som syn zlatnika budu chciet este nieco navyse som sa na to vykaslal.
Odkedy napr. take pravo patri medzi prirodne vedy? Podobny ulet je aj titul Ing. pripisovany k humanitnym vedam ; )Martin44 napísal:Mno takze.
PS: Precitaj si prvu stranu temy...
-
krija
VIP
Holubar, rozdiel je 5 slovom päť rokov. pocas nich clovek s maturitou zbiera prakticke skusenosti, zlepsuje svoje schopnosti, zamestnavatel ho posiela na skolenia, zoznamuje sa s novymi vecami, pristrojmi, postupmi, stupa mu sebavedomie...
a teraz vysokoskolak, zoderie rocne trojo rifli a po 15 kusoch tochto druhu gati dostane jeden papier a spominanych par pismen pred meno.
ved staci len logicky nad tym rozmyslat. v ziadnej ucebnici, skriptach a co ja viem v com este, nikdy nenajdete najaktualnejsie informacie. vzdy sa budete ucit a oboznamovat so starymi vecami. odpoved vysokoskolaka bude: ale ja na sebe pracujem. ja sa ucim aj z inych zdrojov=napr. internet. lenze ako by ste zabudali na fakt, ze surfovat uz vedia aj skolkari
a teraz vysokoskolak, zoderie rocne trojo rifli a po 15 kusoch tochto druhu gati dostane jeden papier a spominanych par pismen pred meno.
ved staci len logicky nad tym rozmyslat. v ziadnej ucebnici, skriptach a co ja viem v com este, nikdy nenajdete najaktualnejsie informacie. vzdy sa budete ucit a oboznamovat so starymi vecami. odpoved vysokoskolaka bude: ale ja na sebe pracujem. ja sa ucim aj z inych zdrojov=napr. internet. lenze ako by ste zabudali na fakt, ze surfovat uz vedia aj skolkari
-
krija
VIP
priklad z mojej praxe. mam strednu skolu s maturitou. sedim v kancelarii s dvoma kolegami a jednou kolegynou (kolegyna ma vysoku skolu, promovala minuly rok). vsetci mame zosietovane PC s jednou tlaciarnou. kolegyna potrebovala nieco vytlacit. pridem do kanclu a pytam sa: co sa deje? tlaciaren HP na displayi zobrazuje paper jam.
na to mi odpovedala: "minul sa papier, tak som ho doplnila." otvorim suplik a papier naladovany az po okraj. ja jej na to vravim: "dala si tam vela papiera." samozrejme od vysokoskolaka som nemohol ocakavat ani inu reakciu, ako som dostal: "je tam presne tolko, aky maximalny pocet odporuca fy. HP." tak som si sadol, a nechal som ju trapit sa
nedala si vysvetlit, ze podavac papiera nedokaze pri spominanom type tlaciarne nadvyhnut taku vahu. trocha ma to vytocilo, tak som sa postavil, vybral zo suplika polovicu papierov a povedal som jej, ze nech to skusi teraz!
nastastie je slusne vychovana a potom ako si vstala pre papiere podakovala a nahodila na tvar usmev.
vysokoskolak si precita navod, ano v teorii je dobry, ale v praxi mu tych 5 rokov chyba. ci sa vam to paci alebo nie.
Martin44, takmer vsade je pohovor, vyberove konanie. ak ich tam dokazem presvadcit o svojich kvalitach a budem lepsi ako ostatni, co tam pridu s titulom, pochybujem o tom, ze prave na tomto im bude zalezat.
na to mi odpovedala: "minul sa papier, tak som ho doplnila." otvorim suplik a papier naladovany az po okraj. ja jej na to vravim: "dala si tam vela papiera." samozrejme od vysokoskolaka som nemohol ocakavat ani inu reakciu, ako som dostal: "je tam presne tolko, aky maximalny pocet odporuca fy. HP." tak som si sadol, a nechal som ju trapit sa
nastastie je slusne vychovana a potom ako si vstala pre papiere podakovala a nahodila na tvar usmev.
vysokoskolak si precita navod, ano v teorii je dobry, ale v praxi mu tych 5 rokov chyba. ci sa vam to paci alebo nie.
Martin44, takmer vsade je pohovor, vyberove konanie. ak ich tam dokazem presvadcit o svojich kvalitach a budem lepsi ako ostatni, co tam pridu s titulom, pochybujem o tom, ze prave na tomto im bude zalezat.
krija "vyborny" priklad... kolegynka urcite vystudovala prestizny titul na City University 
Si si prilis isty vahou tych svojich piatich rokov praxe. Ked by si siel hladat pracu v tridsiatke, uz by si si asi taky isty nebol. Pretoze aj ten vysokoskolak co vosiel do praxe o 5 rokov neskor ako Ty, by bol uz takmer na Tvojej urovni (pokial sa jedna o normalneho jedinca). Nehovoriac o tom, ze on by bol vo vyhode s teoriou a titulom. Tak neviem. Ja osobne na vysku chodim a musim povedat ze pramalo z toho co sa tam ucim si skutocne zapametam. Ale profilove predmety mojho oboru (mobilne technologie) ma bavia a chodim tam rad. Samozrejme, je vela predmetov kde bojujem zo vsetkych sil. Ale nestazujem si. U vysokoskolaka sa okrem urcitych vedomosti (ktorych som ja osobne pobral najviac len zo spomenutych profilovych predmetov, zvysok nic moc - priznavam) predpoklada aj samostatnost, schopnost pracovat s informaciami, riesit problemy atd. VS ako taka vychovava cloveka aj v tomto smere, nauci ho zaklady fungovania na poli profesnom. Takze mozno oproti tym piatim rokom praxe az tolko nezaspal. A mozno ano. Skutocne sa musim pousmiat nad jedincami, ktori sa v tejto teme snazia presadit nazor, ze vyska je uplne nanic. Prepacte, ale takmer to znie ako prejav zavisti voci vysokoskolakom na fore. Keby bola vysoka tak nanic, preco by na nu boli take obrovske tlaky? Preco studuje 8 000 slovakov v CR? A dalsie desat-tisice na Slovensku? Preto lebo chcu 5 rokov prelezat na intraku v liehu? Pretoze neveria v to, ze budu mat sirsie moznosti ako ostatni? Ich rodiny a oni samotni vynakladaju nemale finacne prostriedky a namahu, len aby z tej skoly nieco mali? To su potom vsetci tito ludia asi dementi, alebo co. Stavat vysokoskolakov do rady s clovekom co nevie napriek titulu obsluhovat tlaciaren je... usmevne
Si si prilis isty vahou tych svojich piatich rokov praxe. Ked by si siel hladat pracu v tridsiatke, uz by si si asi taky isty nebol. Pretoze aj ten vysokoskolak co vosiel do praxe o 5 rokov neskor ako Ty, by bol uz takmer na Tvojej urovni (pokial sa jedna o normalneho jedinca). Nehovoriac o tom, ze on by bol vo vyhode s teoriou a titulom. Tak neviem. Ja osobne na vysku chodim a musim povedat ze pramalo z toho co sa tam ucim si skutocne zapametam. Ale profilove predmety mojho oboru (mobilne technologie) ma bavia a chodim tam rad. Samozrejme, je vela predmetov kde bojujem zo vsetkych sil. Ale nestazujem si. U vysokoskolaka sa okrem urcitych vedomosti (ktorych som ja osobne pobral najviac len zo spomenutych profilovych predmetov, zvysok nic moc - priznavam) predpoklada aj samostatnost, schopnost pracovat s informaciami, riesit problemy atd. VS ako taka vychovava cloveka aj v tomto smere, nauci ho zaklady fungovania na poli profesnom. Takze mozno oproti tym piatim rokom praxe az tolko nezaspal. A mozno ano. Skutocne sa musim pousmiat nad jedincami, ktori sa v tejto teme snazia presadit nazor, ze vyska je uplne nanic. Prepacte, ale takmer to znie ako prejav zavisti voci vysokoskolakom na fore. Keby bola vysoka tak nanic, preco by na nu boli take obrovske tlaky? Preco studuje 8 000 slovakov v CR? A dalsie desat-tisice na Slovensku? Preto lebo chcu 5 rokov prelezat na intraku v liehu? Pretoze neveria v to, ze budu mat sirsie moznosti ako ostatni? Ich rodiny a oni samotni vynakladaju nemale finacne prostriedky a namahu, len aby z tej skoly nieco mali? To su potom vsetci tito ludia asi dementi, alebo co. Stavat vysokoskolakov do rady s clovekom co nevie napriek titulu obsluhovat tlaciaren je... usmevne
-
p4ra
Redeemer
Holubar, nie. Nedokazem viac, ako napr. taky stavebny inzinier. Ale dokazem urcite viac, ako pan inzinier, kt. je v skutocnosti obycajny podnikatel, len sa nechava rad, ako idiot oslovovat slovami pan inzinier.
krija, suhlas s poslednou vetou, v predposlednom tvojom prispevku.
k6, zase si sa nezmohol na viac, ako na ironiu?
krija, suhlas s poslednou vetou, v predposlednom tvojom prispevku.
k6, zase si sa nezmohol na viac, ako na ironiu?
-
Holubar
Darca
Mam pocit, ze tu vsetci piseme o niecom uplne inom.
p4ra:uz v predoslom prispevku som specifikoval, co myslim pod pojmom inzinier. To ze su aj taki, o ktorych pises, je mi jasne a pisal som, ze k titulu Ing. sa da na Slovensku dostat na mnohych skolach velmi lacno. Ale ani v jednom mojom prispevku som o takych ludoch nepisal.
Tiez absolutne nemam na mysli nejaku "vysoko-skolsky" vzdelanu sliepocku v kancelarii...Mam pocit, ze asi jediny, kto dokaze pochopit je asi kinjeril- clovek z technickej praxe, ktory vie, co znamena byt inzinierom a rozumiet technologii. Povacsine ste tu ITckari a to, co je dalej od kompov vam moc nepovie, takze len tazko o tom pisat.
p4ra:uz v predoslom prispevku som specifikoval, co myslim pod pojmom inzinier. To ze su aj taki, o ktorych pises, je mi jasne a pisal som, ze k titulu Ing. sa da na Slovensku dostat na mnohych skolach velmi lacno. Ale ani v jednom mojom prispevku som o takych ludoch nepisal.
Tiez absolutne nemam na mysli nejaku "vysoko-skolsky" vzdelanu sliepocku v kancelarii...Mam pocit, ze asi jediny, kto dokaze pochopit je asi kinjeril- clovek z technickej praxe, ktory vie, co znamena byt inzinierom a rozumiet technologii. Povacsine ste tu ITckari a to, co je dalej od kompov vam moc nepovie, takze len tazko o tom pisat.