Su to vynimocne slova, a vela dievcat ich zatial z mojich ust nepoculo. Setrim ich na vynimocnu chvilu, presne ako pises. Neviem co je prelomovym bodom, to je tazko povedat. Proste v urcitej chvili pride pocit, ze do toho davas vsetko a vtedy by to uz malo byt o milovani.zuzkazuzka napísal:...
Mať rád vs. ľúbiť
dobry postreh... mne to trvalo pokym som povedala mojmu drahemu milujem ta.... a co je tym prelomovym bodom tak to fakt neviem proste to same pride od seba a povies milujem tazuzkazuzka napísal:Mne tak nedávno napadla taká vec, a zaujímal by ma váš názor...
Kedy dospeje človek do štádia, že svojmu partnerovi povie "Milujem ťa"? Aký týmto slovám pripisujete význam? Hovoríte to len tak, alebo sú pre vás naozaj výnimočnými slovami a šetríte si ich na tú vhodnú chvíľu? Je v poriadku, keď sú dvaja spolu niekoľko rokov a ich vyznania lásky sa končia pri "Ľúbim ťa"? Čo je vo vzťahu dvoch ľudí tým prelomovým bodom, v ktorom už to nie je o ľúbení ale o milovaní?
Možno sa to tu niekde rozoberalo, ale celkom mi to zapadá do tejto témy.
no ja som si to vysvetlila tak ze mam rada napr, cokoladu... lubim svojich rodicov a blizkych, ale milujem iba jednu osobu ... podla mna je velky rozdiel mat rad a lubit, a lubit a milovat ... to su rozlicne slovicka... ale kazdy si to vysvetli inak. dufam ze som trochu vyjasnila otazku
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ako u koho no ja viem ze s mojim budem do konca zivota. vies kazdu si to vysvetluje inak, takze ja hovorim len za seba a nie za druhychzuzkazuzka napísal:Jasné, mať rád je na úplne najnižšom stupni prejavovania sympatie a náklonnosti... Ľúbiť je dosť často používané, ale predsalen "Milujem ťa" hovoríš len tej jednej osobe... Kedy to povieš a ako to v tom momente myslíš? Že s týmto človekom chceš byť a ostať s ním do konca života?
-
P3Bo
Guru wannabe
V tomto máš pravdu raz som chcel babe povedať že ju milujem ale nejaká pomyselná bariéra mi to zakázala ...nedokázal som to ...tak som jej povedal že ju ľúbim .Shark NX napísal:ZuZu ... najcastejsie som pouzival Lubim ta ... Milujem ta som este ani raz nepouzil ... ako hovoria vyzsie nechavam si to pre tu pravu ... pre tu pre ktoru budem schopny spravit cokolvek kedykolvek do konca zivota
-
dew6
Light Star
Mám rada sendviče, poriadok vo veciach, spánok, pizzu, . . .
No a ľúbim môjho priateľa
-niekedy je však ťažké povedať: "Ľúbim ťa,", obzvlášť vtedy, ak je veľká pravdepodobnosť, že mi vyznanie nebude opätované....
Dnes som si napríklad pred neho kľakla pri parku (pri rieke), zahľadela som sa mu romanticky do očí a opýtala som sa: "Vezmeš si ma...domov?"
-problém je v tom, že skôr ako som to dohovorila, priateľ sa otočil a odchádzal (akoby sa za mňa hanbil)...
-musela som ísť za ním, tak som nestihla dokončiť svoje milostné priznanie...
No a ľúbim môjho priateľa
Dnes som si napríklad pred neho kľakla pri parku (pri rieke), zahľadela som sa mu romanticky do očí a opýtala som sa: "Vezmeš si ma...domov?"
-problém je v tom, že skôr ako som to dohovorila, priateľ sa otočil a odchádzal (akoby sa za mňa hanbil)...
-musela som ísť za ním, tak som nestihla dokončiť svoje milostné priznanie...
a ked splnis toto vsetko tak lubis..a ked len nieco z toho tak mas raddew6 napísal:Láska je ako keď sa počúraš, všetci to vidia, len ty to cítiš![]()
![]()
![]()
Nie, nie....
Láska je
-keď cítime čosi viac ako priateľstvo, no nevieme to presne vyjadriť
-keď niekoho začíname vnímať vo veľmi pozitívnom svetle
-keď sme, kedykoľvek sa ocitneme v blízkosti istého človeka, nervózni, hanbliví a neprichádza nám na um nič, čo by sme mohli povedať
-keď emocionálne i fyzicky chceme byť v niečiej blízkosti
-keď sa tešíme do školy, pretože vieme, že tam jeho/ju uvidíme
-keď vieme, že sa s ním/s ňou uvidíme a chceme preto vyzerať čo možno najlepšie
-keď nám na tom druhom záleží spôsobom, akým nám na ňom predtým nezáležalo
-keď nevnímame ani slovo z toho, čo hovorí profesor, pretože počas celej hodiny uvažujeme o ňom/o nej prípadne ustavične zízame tým smerom
-keď netúžime po ničom väščmi, než aby sa na nás dotyčná osoba usmiala
-keď sa nás zmocňujú mdloby, len čo sa na nás usmeje
-keď nám nezáleží na tom, či si priatelia myslia, že on/ona je to najmilšie stvorenie na svete, pretože si to myslíme my
-keď sme v prípade, že nastanú problémy, ochotní vydržať a vyriešiť ich
-keď sa ponáhľame domov, aby sme s ním/s ňou mohli telefonovať
-keď sme v spoločnosti vtipní a pohotoví až do chvíle, kým sa neobjaví on/ona a potom nie sme schopní povedať nič, čo by vôbec dávalo zmysel
-keď počúvame slová piesne, ktoré sme sa predtým vôbec neunúvali počúvať
-keď chceme čítať/písať aj poéziu v nádeji, že vyjadrí naše pocity
-keď si myslíme, že všetko, čo on/ona robí, je fantastické a iste sme v živote nestretli nikoho takého zaujímavého, zábavného a milého
-
recberko
Light Star
Ja myslím, že ľúbiť sa dá viacerými spôsobmi a je jasné, že je v tom vždy nejaký možno malý, ale podstatný rozdiel. Svojich priateľov a blízkych určite nemôžem ľúbiť ako napr. svoju priateľku... slovíčko ľúbim ťa môže vyjadrovať viac druhov lásky... ľúbim svoju maminku ale ľúbim aj svojich priateľov... a škoda že som sa zaľúbil do jednej kočky ktorá moje city neopätuje
a tiež súhlasím s názorom ktorý bol vyššie, častým používaním týchto slovíčok (ľúbim ťa, milujem ťa) strácajú svoje čaro... preto s nimi, teda aspoň ja zachádzam opatrne, ľúbim ťa som zatiaľ povedal len 2 babám vo svojom živote (škoda že ani raz to nebeol opätované
). A dosť môže popliecť aj to "očarenie" tiež už spomínané... ak k niekomu cítiš stále to isté aj po nejakých 3-4 mesiacoch vtedy si môžeš povedať že ho ľúbiš, teda tak to cítim ja, neviem ako vy ale u mňa to je takto nejako.. a slovíčko milujem ťa si fakt šetrím pre tú pravú, len dúfam že to bude o tom miloví sa a nebude to len jednostranné ako to u mňa bolo doteraz s tou láskou

a tiež súhlasím s názorom ktorý bol vyššie, častým používaním týchto slovíčok (ľúbim ťa, milujem ťa) strácajú svoje čaro... preto s nimi, teda aspoň ja zachádzam opatrne, ľúbim ťa som zatiaľ povedal len 2 babám vo svojom živote (škoda že ani raz to nebeol opätované
-
will.i.am
Darca
co bude potom, neviem tak ako to nemoze nikto vediet, zijem pre dnesok... ale dufam ze nam to dlho vydrzi, takych dievcat je malo...pHysIQ napísal:will.i.am a co bude potom? Hovori sa ze od lasky je len krôcik k nenavisti.
Dufam ze to neviznie akoby som ti ten vztah neprial. Bud v nom len a len stastny.
-
midnight_man
Guru
ved hnev je urazena laskapHysIQ napísal:will.i.am a co bude potom? Hovori sa ze od lasky je len krôcik k nenavisti.
"Nikdy nemozeme nenavidiet cloveka ktoreho lubime alebo sme ho niekedy lubili"
-
will.i.am
Darca
to je pekne povedanemidnight_man napísal:ved hnev je urazena laskaa ti co to zazili vedia ake lahke je s pocitu lasky spravit pocit nenavisti...ale taktiez vedia ze aj ked mozno budeme chvilu "nenavidiet" toho cloveka stale ho budeme mat radi..rano sa zobudime a nenavist bude prec..
-
Enduro3333
Medium Professional
No akosi ja som vznimka.midnight_man napísal:ved hnev je urazena laskaa ti co to zazili vedia ake lahke je s pocitu lasky spravit pocit nenavisti...ale taktiez vedia ze aj ked mozno budeme chvilu "nenavidiet" toho cloveka stale ho budeme mat radi..rano sa zobudime a nenavist bude prec..
Viem nie je dobre mat srdce v nenavisti ale ... bohuyial ona je vynimka...
-
midnight_man
Guru
teraz si poloz otazku..si si fakt isty ze ju nenavidis?..kukni sa do svojho vnutra a sptaj sa sam seba..vazne ju nenavidim? h m?Enduro3333 napísal:No akosi ja som vznimka.čo mam moju ex tak som ju tak lubil a teraz ju ešte stale nenavidim ....a to uz je 2 roky dozadu ...proste spravila to čo jej nikdy nezabudnem a nikdy neodpustim.....
![]()
Viem nie je dobre mat srdce v nenavisti ale ... bohuyial ona je vynimka...
ja suhlasim s midnight_man proste podla mna sa neda nenavidiet osoba ktoru sme pred tym milovali ... ja sa mozno tolko az v tom nevyznam ale jedno dievca mal som a stale aj mam kvoli nej starosti nikdy nic dobre pre mna neurobila kym ja by som pred niejakym casom dal za nu vsetko a vsetci uz davno do mna hucia ze je to svina ze mam na nu kaslat ,,, tak kaslat uz na to kaslem lebo viem ze by som ju i tak nikdy nemal ale i napriek tomu vsetkemu nemozem povedat zeby som ju nenavidel kamarati na nu dost kydaju noo ja sa jej stale vzdy zastanem neviem preco to robim a asi aj ked mi rozum povie ze mozno maju aj pravdu ved plno argumentov je proti nej srdce to nechce pretoze napriek tomu vsetkemu to bol v minulosti clovek za ktoreho by som dal vsetko 
-
midnight_man
Guru
all
Nenavist je prostriedok pomocou ktoreho vieme k danej osobe "umelo" vytvorit taky pocit ktorý bolí ovela menej ako zlomená láska k nej.. verte mi ze viem ocom kecam..od lasky krocik k nenavisti a ta boli menej ako ta laska cize vela krat sa to tak deje..ale je to umele..a docasne...ale mozem vyhlasit ze to pomaha..staci ked si clovek najde jednu zlu vlastnost alebo nieco a proste si povie a sak ......atd
samozrejme su vynimky pri ktorych je ta nenavist realna..ale to je uz o inom 
-
Sagittarius
Guru
Mať rád môžte mať veľa ľudí a len jedného (alebo aj viac ak myslíme rodinu
)...Ak však myslíme na ľudí opačného pohlavia tak len jednu.
Mať rád a ľúbiť je rozdiel a dosť veľký, avšak tieto slová sa absolútne nevylučujú. Najlepšie je keď najskôr niekoho máte radi a potom ho začnete ľúbiť.
A čo sa týka slov ľúbiť a milovať, tak podľa sú to synonymá. Lebo napr. preklad anglického I love you môže byť slovenčine ľúbim ťa alebo milujem ťa, pokiaľ v češtine len miluji tě, lebo čeština nemá druhý ekvivalent pre slovo ľúbiť. Nemajú slovo loubit ani žiadne iné. Ale sa viac páči slovo ľúbiť, lebo znie ľubozvučnejšie.
A čo sa týka slov ľúbiť a milovať, tak podľa sú to synonymá. Lebo napr. preklad anglického I love you môže byť slovenčine ľúbim ťa alebo milujem ťa, pokiaľ v češtine len miluji tě, lebo čeština nemá druhý ekvivalent pre slovo ľúbiť. Nemajú slovo loubit ani žiadne iné. Ale sa viac páči slovo ľúbiť, lebo znie ľubozvučnejšie.