Kedy je clovek uplne na dne?
viete co je dno:? ak mate rakovinu na mozgu, metastazy po celom tele v kostiach a rakovinou trpite uz 7 rokov. to je dno... kedy si lahas s pocitom ze tento den bol posledny a kazde jedno rano si povies ze aky je ten svet krasny aj ked prsi. tak na dnes si este nebol ze? tak na dne kedy kazdy nadych moze byt posledny...
to si nemyslim...aj ked to neviem posudit...ale dno je podla mna ked nemas nadej a nemas sa z coho tesit, nema ta kto utesit, nemas zmysel....ZHNiLa_KaCHNa napísal:viete co je dno:? ak mate rakovinu na mozgu, metastazy po celom tele v kostiach a rakovinou trpite uz 7 rokov. to je dno... kedy si lahas s pocitom ze tento den bol posledny a kazde jedno rano si povies ze aky je ten svet krasny aj ked prsi. tak na dnes si este nebol ze? tak na dne kedy kazdy nadych moze byt posledny...
Clovek s rakovinou ma sacto este chut ... bojovat a zit..Viem to!! Moj krsny tak zomrel...bojoval do posledneho dychu
R.I.P. chybas mi
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Ani podla mna neznamena rakovina upne dno. Tiez som mala kamosku, ktoru prekonala, ale pocas celej liecby a choroby si ani az nepripustila, ze ma rakovinu a ze by mohla zomriet. To, kedy je clovej na dne, zavisi od neho, on to vie najlepsie posudit a podla mna to zavisi dost od psychiky, ako sa s tym zvladne vysporiadat. Ta ista situacia moze preniekoho znamenat "problem" a pre druheho "koniec sveta".
bolek: nie je rakovina ako rakovina...
spanoo:
nie? zit s niecim 7 rokov pricom doktori odhaduju stav kazdym pol rokom ze uz iba pol roka zivota ostava? toto nie je dno? a co je teda dno? znamky zle? zbabrany zivot ze nemas peniaze? ze nedostanes stipendium? nenechaj sa vysmiat...
ze si to clovek nepripusta ze to ma. na verejnosti sa snazi byt normalny ale vo vnutri ho to vyziera zaziva... nevies co sa deje v cloveku. kolkokrat si sa opytal niekoho ze ako sa ma a on odpovedal ze dobre a pritom bol opak pravdou. niektori to v sebe dusia a snazia sa to zakryt a niektori su tam kde su...
bojovnost sa vytraca po kazdom neuspesnom sposobe liecby kedy si uz fakt uvedomis ze nie je cesty spat len cakat... prehodnotit zivot. ospravedlnit sa tym co si ublizil a cakat a pozerat sa na rodinu kt sa trapi...
dnes som videl na stv len asi 2 minuty niecoho co s vola ludia na 1 a bol atm paraolympionik a sa ho ta cuza pytala ze ake to je zit s niecim takym (chore ruky) a on povedal ze je to normalne ze si to nikdy nepripustil ze je iny. klamal sam seba a aj to vedel len chcel vyzerat silny...
spanoo:
nie? zit s niecim 7 rokov pricom doktori odhaduju stav kazdym pol rokom ze uz iba pol roka zivota ostava? toto nie je dno? a co je teda dno? znamky zle? zbabrany zivot ze nemas peniaze? ze nedostanes stipendium? nenechaj sa vysmiat...
ze si to clovek nepripusta ze to ma. na verejnosti sa snazi byt normalny ale vo vnutri ho to vyziera zaziva... nevies co sa deje v cloveku. kolkokrat si sa opytal niekoho ze ako sa ma a on odpovedal ze dobre a pritom bol opak pravdou. niektori to v sebe dusia a snazia sa to zakryt a niektori su tam kde su...
bojovnost sa vytraca po kazdom neuspesnom sposobe liecby kedy si uz fakt uvedomis ze nie je cesty spat len cakat... prehodnotit zivot. ospravedlnit sa tym co si ublizil a cakat a pozerat sa na rodinu kt sa trapi...
dnes som videl na stv len asi 2 minuty niecoho co s vola ludia na 1 a bol atm paraolympionik a sa ho ta cuza pytala ze ake to je zit s niecim takym (chore ruky) a on povedal ze je to normalne ze si to nikdy nepripustil ze je iny. klamal sam seba a aj to vedel len chcel vyzerat silny...
Prepac ale tu sa trochu mylis ....On mozno sam seba klamal a ukazal ze je silny ale mozno taky aj bol....a dalej si zober ze kazdy jednotlivec ma dno niekde inde.... Cize neviem o kom pises a mam pocit ze si to bud ty alebo niekto strasne blizky k tvojmu srdcu ale je vela ludi ktory sa "uz" zrutia ked nemaju peniaze ....niekoho polozi strata blizneho ....niekoho zase drogy atd atd... je toho vela a nemozes tvrdit ze clovek ktory si siahol na zivot nebol na dne...Ak sledujes alebo si sledoval spravy tak by si vedel ze deti su na dne ked maju doniest vysvedcenie so zlymi znamkami domov a niektore to nezvladnu a spachaju samovrazdu.... Takze ked to zhrniem... "dno" sa neda presne definovat a je rozne "hlboke" zalezi len na duchovnej sile jednotlivca
-
p4ra
Redeemer
Sorry, ale z tvojho predchadzajuceho spravania, predchadajucich prispevkov a threadu o tom, ako ti je nahovno, ze mas skusky a maturitu to tak vyznelo. No k teme:
Kedy si moze clovek povedat ze uz to nemoze byt horsie?
Nikdy. Lebo nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie.
Uz ste si to niekedy povedali?
Nie.
Uz ste boli na dne?
Ano. Ked som bol 3 mesiace bez otca v Chorvatsku, on bol na sluzobke v case vojny. Zavreli sa hranice, nechceli ho pustit von z Bosny a Hercegoviny a neskor som sa s mamou a bratom docital v novinach, ze zlatnik zo znamej zlatnickej rodiny bol zastreleny. Vtedy som bol na dne, lebo sme o nom nepoculi dalsi tyzden, nevedeli sme, ci je to v skutocnosti tak.
Co vtedy treba robit..staci sa odrazit od dna???
Povedat si, ze zivot ide dalej. Este je dovod zit pre niekoho. Este ma zmysel bojovat, len to chce cas. Mal som maleho brata a mamu, kt. sa o nas dvoch musela postarat a bolo by este horsie jej to pritazovat, lebo to mala urcite horsie, ako my v tej chvili. Ak mas okolo seba spravnych ludi, vsetko sa da a cas vsetko vyriesi a zahoji.
Kedy si moze clovek povedat ze uz to nemoze byt horsie?
Nikdy. Lebo nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie.
Uz ste si to niekedy povedali?
Nie.
Uz ste boli na dne?
Ano. Ked som bol 3 mesiace bez otca v Chorvatsku, on bol na sluzobke v case vojny. Zavreli sa hranice, nechceli ho pustit von z Bosny a Hercegoviny a neskor som sa s mamou a bratom docital v novinach, ze zlatnik zo znamej zlatnickej rodiny bol zastreleny. Vtedy som bol na dne, lebo sme o nom nepoculi dalsi tyzden, nevedeli sme, ci je to v skutocnosti tak.
Co vtedy treba robit..staci sa odrazit od dna???
Povedat si, ze zivot ide dalej. Este je dovod zit pre niekoho. Este ma zmysel bojovat, len to chce cas. Mal som maleho brata a mamu, kt. sa o nas dvoch musela postarat a bolo by este horsie jej to pritazovat, lebo to mala urcite horsie, ako my v tej chvili. Ak mas okolo seba spravnych ludi, vsetko sa da a cas vsetko vyriesi a zahoji.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
asi vtedy ked je v depresiach ktore neprestavaju a sam sa z toho nevie dostat. ak to trva dlhsiu dobu nepretrzite tak to cloveka dokaze zlomit a potom sa z toho dostava dost tazko. ale vzdy sa da odrazit od dna. nezijeme v afrike alebo niekde v bananovej republike, takze treba sa zamysliet aj nad tym ci tie moje problemy niesu v porovnani s ostatnymi ludmi uplne smiesne. ked niekto zomrie je to blbe, smutne a nefer najme ked je to mlady clovek ale c`est la vie
to robia ludia casto...preco sme taky..preco sa stale porovnavame len s horsimi...Myslis, ze v odlisnych krajnach vyzera dno inak?? myslis ze ked je slovak na dne tak sa ma lepsie ako arican na dne? Alebo american?zelovoc napísal:nezijeme v afrike alebo niekde v bananovej republike, takze treba sa zamysliet aj nad tym ci tie moje problemy niesu v porovnani s ostatnymi ludmi uplne smiesne. c`est la vie
a to ked je clovek na dne sa ma utesovat nestastim druhych?? Ze ini su na tom horsie?? To je spravne? To pomaha?? Podla mna je to pokrytectvop4ra napísal:Ktokolvek sa ma lepsie od Africana z takej Kene. Aj ked je na uplnom dne. Tyzdenny pobyt by ti to asi ozrejmil. Nebol som, ale mal som to "stastie" vidiet autenticky kamerou natacane videa mojich znamych. Lutujem tych ludi dole.
Osobne rozdelujem zivot na tri zakladne casti: 1. zdravotny stav 2. vztahy (laska, rodina, priatelia) 3. pracovny zivot (skola, praca, zabezpecenie)
Neviem ci som bol na dne, ale mal som uz pocit, ze kazda cast bola u mna na velmi zlej urovni. Vsetko sa mi rucalo a nebolo to prilis prijemne.
Samozrejme, ze vzdy moze byt aj horsie a vela ludi sa ma ovela horsie ako ja ale tu ide o to, ako to clovek zobere. Niekto sa vyrovna s rakovinou a zije do poslednej chvile a niekto rezignuje a dajmetomu sa radsej zabije, lebo to nezvladne. Toto ma naucilo, ze dokym som na tom zle iba v jednej casti, tak sa to da zvladnut a ak su aj dve ci tri, to sa da tiez, ved sam som sa presvedcil. A teraz zacinam mat pocit, ze som neznicitelny a budem tu vecne...
btw: urcite si kvoli skole nebudem kazit zdravie, aby som sa stale stresoval a nervacil. to mi zato nestoji. aj tak je cely zivot absurdny, hlavne to nase skolstvo, heh. mierik
Neviem ci som bol na dne, ale mal som uz pocit, ze kazda cast bola u mna na velmi zlej urovni. Vsetko sa mi rucalo a nebolo to prilis prijemne.
Samozrejme, ze vzdy moze byt aj horsie a vela ludi sa ma ovela horsie ako ja ale tu ide o to, ako to clovek zobere. Niekto sa vyrovna s rakovinou a zije do poslednej chvile a niekto rezignuje a dajmetomu sa radsej zabije, lebo to nezvladne. Toto ma naucilo, ze dokym som na tom zle iba v jednej casti, tak sa to da zvladnut a ak su aj dve ci tri, to sa da tiez, ved sam som sa presvedcil. A teraz zacinam mat pocit, ze som neznicitelny a budem tu vecne...
btw: urcite si kvoli skole nebudem kazit zdravie, aby som sa stale stresoval a nervacil. to mi zato nestoji. aj tak je cely zivot absurdny, hlavne to nase skolstvo, heh. mierik
-
bolek
Guru
Btw, aj Schopenhauer (alebo Nietzsche, nie som ista)tvrdil, ze vlastne utrpenie sa da zmiernit, ked vidime vacsie utrpenie niekoho ineho, ale je to len docasna cesta. Je to trochu pokrytecke, ale aspon ti to pomoze ukazat aj to, ze vzdy moze byt horsie.kubikjuice napísal:nj... aspon mas utesenie ze niekto je na tom horsie nez ty... a ze je to mozne