Trest smrti
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
myslím že by malo platiť dva krát viac. Niečo si požičiaš, splatíš úrok. Niekto zabije tak by si mal zaslúžiť ešte krutejší trest.miki690 napísal:Ano hitler si zrejme zasluzil smrt, ale kto ma pravo ho zabit ? Co dava inemu cloveku pravo zabit dalsieho cloveka ? Nie z hladiska zakonov, ale z hladiska zakladnych ludskych prav. Zakladne ludske pravo, ktore ma kazdy clovek je pravo na zivot...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ked odoberas prava inym je uplne ferove, ked su odobrate aj tebe .. nemyslis ? ... podla mna je to max. ferove ...nikto nieje ukrivdenymiki690 napísal:Ano hitler si zrejme zasluzil smrt, ale kto ma pravo ho zabit ? Co dava inemu cloveku pravo zabit dalsieho cloveka ? Nie z hladiska zakonov, ale z hladiska zakladnych ludskych prav. Zakladne ludske pravo, ktore ma kazdy clovek je pravo na zivot...
-
krupica_dnb
Medium Professional
-
okonenipica
Zablokovaný
-
zvonenie33
Light Professional
-
okonenipica
Zablokovaný
-
kukiak
Addict
vsetci to myslia myslim v teoretickej rovine, je jasne ze sa to v ziadnej demokratickej krajine nepresadi a nikdy ani o tom nebude viest diskusia na urovni zakonodarnej moci.. Ale ktovie ci by si nezmenil nazor, keby nejaky clovek zabil ludi z tvojho okolia(bozechran)...myslim ze by si nemyslel na nic ine, len ako mu sposobit co najviac bolesti..Sepiroth napísal:hovoríte ako malé deti, pre Boha...JASNE! Musenie! boze, rozmyslajte trocha realne.
taky clovek co spravi take ohavne ciny, je smrt vykupenim.
-
zvonenie33
Light Professional
-
Vigor
King
A justiciny omyl pri dozivoti sa akoze stat nemoze?
Ja osobne som za trest smrti. Niekto sice spominal, ze sme kultivovana spolocnost a podobne a tak sa mame chovat. No ak chcem do takej spolocnosti patrit a ak chcem, aby ma podla toho ludia sudili musim sa tak aj nalezite spravat. Ak niekto niekoho umyselne zabije, dajme tomu ze mu to dokonca robi potesenie je to clovek hodny toho, aby sme mu este davali nejake vyhody? Podla mna teda nie. Clovek sa sice narodi ako clovek, no svojim spravanim sa moze zmenit na zver. A toto je nanestastie jav, ktory nie je ani zdaleka ojedinely. Samozrejme, je tu moznost justicnych omylov...a hovorite, ze preto je lepsie dozivotie. A preto sa pytam, pri dozivoti akoze nie je moznost takehoto omylu? Samozrejme, ze je. A ak napr. odsudia 19 rocneho cloveka na dozivotie, a po 20 rokoch zisita, ze je nevinny...neznici mu to zivot? Podla mna ano. Ak by vysiel z vazenia ako 40 rocny bez vysokej skoly, navzdy poznaceny tym co sa mu nepravom stalo. Ved nejeden z Vas tu pisal, ze dozivotie je horsie ako trest smrti. Je potom aj justicny omyl v pripade dozivotia horsi ako takyto omyl v pripade trestu smrti?
Ja osobne som za trest smrti. Niekto sice spominal, ze sme kultivovana spolocnost a podobne a tak sa mame chovat. No ak chcem do takej spolocnosti patrit a ak chcem, aby ma podla toho ludia sudili musim sa tak aj nalezite spravat. Ak niekto niekoho umyselne zabije, dajme tomu ze mu to dokonca robi potesenie je to clovek hodny toho, aby sme mu este davali nejake vyhody? Podla mna teda nie. Clovek sa sice narodi ako clovek, no svojim spravanim sa moze zmenit na zver. A toto je nanestastie jav, ktory nie je ani zdaleka ojedinely. Samozrejme, je tu moznost justicnych omylov...a hovorite, ze preto je lepsie dozivotie. A preto sa pytam, pri dozivoti akoze nie je moznost takehoto omylu? Samozrejme, ze je. A ak napr. odsudia 19 rocneho cloveka na dozivotie, a po 20 rokoch zisita, ze je nevinny...neznici mu to zivot? Podla mna ano. Ak by vysiel z vazenia ako 40 rocny bez vysokej skoly, navzdy poznaceny tym co sa mu nepravom stalo. Ved nejeden z Vas tu pisal, ze dozivotie je horsie ako trest smrti. Je potom aj justicny omyl v pripade dozivotia horsi ako takyto omyl v pripade trestu smrti?
-
zvonenie33
Light Professional
-
Vigor
King
Ale moze ho aj znicit. Zober si moj priklad, co v dnesnej dobe zmoze 40 rocny clovek bez poriadneho vzdelania? Mozno mal rozum na to, aby vystudoval skolu a pod. len smoal, bol nepravom v base. Moze si skolu spravit aj neskor dobre, ale predstav si, ze by Ti niekto jednoducho zobral Tvojich 20 rokov zivota, Tvoj cas na svete, ktory sa neda kupit. Je to rovnako strasne.
Harun berem, len vravim, ze ani jedna moznost nie je vyslovene spravna(aj ked sa priklanam k trestu smrti). To uz je vec nazoru a najdu sa argumenty pre jedno aj druhe.
Harun berem, len vravim, ze ani jedna moznost nie je vyslovene spravna(aj ked sa priklanam k trestu smrti). To uz je vec nazoru a najdu sa argumenty pre jedno aj druhe.