ked je svetlo voci gravitaci immune preco sa nedostane z gravitacneho pola ciernej diery?gego napísal:...samozrejme ze to gravitacia nerobi sak svetlo je voci nej immunne
čierna diera
Spojili by sa...jedna z teorii konca vesmiru je taka, ze sa spoja viacere cierne diery do jednej superobrovskej, a ta do seba polthi zvysok hmoty.Mek napísal:cisto teoreticky - co by sa asi stalo, keby sa dve cierne diery nachadzali blizko seba, a boli by obe rovnako hmotne? Dajme tomu, ze by vznikli z nejakej specialnej dvojhviezdy... Asi by nevcucla jedna druhu...
i ked je jasne, ze takato situacia nemoze nastat...
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hm, vlastne mas pravdu... ma to svoju logiku, lebo kazda hviezda raz skonci, a vacsina skonci ako cierna diera a tak casom pohltia kazda kazduJurislav napísal:Spojili by sa...jedna z teorii konca vesmiru je taka, ze sa spoja viacere cierne diery do jednej superobrovskej, a ta do seba polthi zvysok hmoty.
ale to nam (teda aspon mne) zase ponuka 2 otazky: 1-ako dlho to bude vcucavat, ak je vesmir naozaj nekonecny?Jurislav napísal:Spojili by sa...jedna z teorii konca vesmiru je taka, ze sa spoja viacere cierne diery do jednej superobrovskej, a ta do seba polthi zvysok hmoty.
2-ked to vcucne, tak niekde to musi aj vyletiet. kde?
-
mastermind
VIP
ak by si stal na dostatocne velkej kruznici nevedel by si o nej povedat ci je priamka a ci kruznicajin napísal:Ak by platil tento výrok, tak zanikli priamky a boli už iba kružnice, alebo pokiaľ by sme brali v úvahu, že vesmír má nepravidelný, no uzavretý tvar, tak existujú iba uzavreté krivky / elipsy...
priamka je dana v rovine (tusim ax+by+z=0) alebo priestore (parametricky) svojou rovnicou. v jednoduchosti je v rovine urcena dvoma bodmi a nema ani zaciatok ani koniec. cize ma nekonecnu velkostades napísal:mam dojem, ze definicia priamky je, ze je to cast kruznice s nekonecne velkym polomerom, nie? opravte ma
btw keby mala kruznica nekonecne velky polomer, tak potom to nie je kruznica
Hm, neviem teraz ci ma niekto pochopi, bavime sa o tom s kamosom, ked mame trosku vypite, ale ta vec je najmensia castica. Co to je zac? Lebo delit nieco donekonecna...Stale sa da nieco rozdelit. Poviem to inak: najdite uplne najmensie cislo...Totiz aj cierna diera ma tzv. singularitu- nekonecne maly rozmer (to je to o com pisem) s nekonecnou hustotou.
A ja stale nechapem...ked nam na matematike tlacili do hlavy ze 0,999999999999999999999999999999999999999999999period.=1, a to nie je pravda, lebo stale je to o tu najmensiu ciastocku menej
Otazka pre filozofov: Keby ste stale delili nejaky predmet a dosli by ste (teoreticky) s najmensej castici, aky by mala tvar
Gula to nie je, lebo kazdu gulu predelite na polovice, stvrtiny, osminy...
A ja stale nechapem...ked nam na matematike tlacili do hlavy ze 0,999999999999999999999999999999999999999999999period.=1, a to nie je pravda, lebo stale je to o tu najmensiu ciastocku menej
Otazka pre filozofov: Keby ste stale delili nejaky predmet a dosli by ste (teoreticky) s najmensej castici, aky by mala tvar
Gula to nie je, lebo kazdu gulu predelite na polovice, stvrtiny, osminy...