Je čierna a biela farba?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

aj tak existuje len cervena zelena a modra (rgb) :P
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

kkz ja z vas skapem :D samozrejme bez urazky, nechcem sa nikoho dotknut a moj nazor je rovnako "dolezity" ako hocikoho ineho... Kedze sa mi to nechce vypisovat, tu mate nejake externe zdroje...

Kód: Vybrať všetko

http://sk.wikipedia.org/wiki/Farba_(fyzika)

http://sk.wikipedia.org/wiki/Čierna

http://sk.wikipedia.org/wiki/Biela_(farba)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

uplink napísal:Cierna = uplna absencia svetla...
hmm takze ked dataprojektor vysiela (viem ze nevysiela ale nepride mi na rozum to slovo) ciernu farbu, tak akoze nevysiela nic? v tom pripade by sme na platne videl farbu toho platna a ta by bola biela :wink:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

turtlak69 napísal:hmm takze ked dataprojektor vysiela (viem ze nevysiela ale nepride mi na rozum to slovo) ciernu farbu, tak akoze nevysiela nic? v tom pripade by sme na platne videl farbu toho platna a ta by bola biela :wink:
Keď po tme zasvietiš na bielu stenu, biele bude iba miesto, kde bude dopadať to svetlo (no vlastne to nie je úplne pravda, ale načo to komplikovať).
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

chrono napísal:Čo má farba s existenciou predmetu? V úplnej tme tiež nič nevidieť (alebo ani slepí ľudia predmety nevidia), a predsa tie predmety existujú.
Ved nic, len som chcela povedat, ze pre mna farby biela aj cierna existuju, dokazem ich rozlisit. Ale da sa na to pozret z viacerych hladisk.
1. Na fyzike nas ucili, ze v spektre farieb tieto dve farby nie su.
2. Z umeleckeho neviem, ale to to uz bolo.
3. Z filozofickeho, biela a cierna...to su vlastne len pojmy, ktore pomenuvaju nieco, co mi zachytavame zmyslami.
4. Z praktickeho, dokazeme ich rozlisit a pomahaju nam blizsie charakterizovat danu vec. Cize aj u mna je to tak, dokazem rozlisit, ze stena je biela, preto ta biela existuje, je tam, vidim ju....
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

turtlak69 napísal:hmm takze ked dataprojektor vysiela (viem ze nevysiela ale nepride mi na rozum to slovo) ciernu farbu, tak akoze nevysiela nic? v tom pripade by sme na platne videl farbu toho platna a ta by bola biela :wink:
ale ta tvoja cierna fakt nieje cierna, je to iba obycajny tien. Si to mozes skusit ak mas doma projektor, daj si na fullscreen cierny obrazok, pozri sa aky odtien sa premieta, a potom skus dat do drahy premietania ruku ze ci bude vidiet tien tvojej ruky
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Harun napísal:ale ta tvoja cierna fakt nieje cierna, je to iba obycajny tien. Si to mozes skusit ak mas doma projektor, daj si na fullscreen cierny obrazok, pozri sa aky odtien sa premieta, a potom skus dat do drahy premietania ruku ze ci bude vidiet tien tvojej ruky
mmm ty si mal co povedat... uz vidim ze v skole, v multimedialke to budem skusat... jaaaj som to nemal ani citat :D kazdopadne poskusam :)
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

este aby som to upresnil tak tien tvojej ruky moze byt vidno v pripade ze nejake svetlo presvita cez LCD, ale urcite bude este ciernejsi ako cierna toho obrazku
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

kamarat mi to vysvetlil asi tak ze cierna pohlcuje vsetky farby a biela odraza vsetky farby. takze to farby asi nie su ale je zvlastne timu uverit. ja myslim ze to su farby :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Biela je moja obľúbená farba :smt119
A čierna je jej protipólom.
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

No ak nie, tak potom moji stari rodicia maju televizor, ktory vlastne nic neukazuje...lebo vsetko je na nom bezfarebne :lol:
Ale suhlasim s tym ze cierna je farba nicoho...ale zeby bola biela zmiesaninou vsetkych farieb...NEMOZNE
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

spanoo napísal:...ale zeby bola biela zmiesaninou vsetkych farieb...NEMOZNE
skúšal si?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

spanoo napísal:..ale zeby bola biela zmiesaninou vsetkych farieb...NEMOZNE
Na to je jednoduchá odpoveď skús zohrievať železnú rúrku zváračkou najprv bude červená po okrajoch sa postupne budú meniť niektoré farby až nakoniec dosiahne bielu farbu - teda je to zmiešanina všetkých farieb :)
Napísať odpoveď