Verite v existenciu Panenky Marie?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Verite v existenciu Panenky Marie?

ano
58
38%
nie
59
39%
nezaujima ma to
34
23%

Celkom hlasov: 151

seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Neverim, pretoze som ateista...k zivotu nepotrebujem spolah na nejake imaginarne osoby ale len na sameho seba...Taktiez sa nepotrebujem klaniat socham a predmetom...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

hej, hej. pocala z ducha svateho. skoro take dobre ako ked hedvigu dobili praviciari.....

jozef ju dobre posulozil :D

btw. okrem biblie nieje o jezisovi-mesiasovi ziadna historicka zmienka (okrem jednej nedoveryhodnej), na to este o marii ktora porodi z "ducha savteho" (to znie skoro ako vyhovorka)

//marcus: no vysmech to je ale podla modov je to tema, ktora ma predmet diskusie.....tak ze je kosher
zajtra zalozim temu "verite vo ferda marvca?" tak dufam ze dostanem ban :twisted:
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

vravim ze verim ze zila, nie ze su o tom dokazy..
ale aj tak mi cela tato tema pripada ako vysmech z autorovej strany, uz len ten nazov -PANENKA MARIA-..celkovo diskusie s nabozenskou otazkou su bezvysledne, ateista si nidky neda povedat, tak ani katolik..a toto je od ehmmm Lesa len dalsia provokacna tema..
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Verite v existenciu Panenky Marie?

Príspevok od používateľa Silmer »

Les napísal:Hlasovacia otazka je dana, cakam na odpovede.

Pozor, zalezi od vas, lebo budem skusat :)
celkom by ma zaujimalo, ci ty veris?? :wink:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

will.i.am napísal:Inak moj nazor, podla mna existovala a aj niekde tam hore sa na nas pozera a aj nasstrazi...
Som krestan, nie som nejaky velmi pobozny clovek a vo vela veciach som liberalny, ale urcite veci a dogmy beriem tak ako mi boli povedane a nebudem ich rozoberat, preto sa to vola dogma...
Suhlasim. Ja verim tomu ze panensky pocala a pannou aj po porode ostala. Nemam ani najmensi dovod o tom pochybovat. Ved Bohu nie je nic nemozne.

K comu ma byt dobra tato tema? Neexistuje jediny dokaz, ktory by vyvracial tieto dogmy. A jedine co to potvrzduje a kde je to zachytene je Biblia. Boh dal kazdemu rozum a slobodnu vôlu a je len na nas akou cestou sa vydame a comu budeme verit. :wink:
Stale sa nasli taki, co sa obuvali do krestanov a do krestanstva. A aj dnes je tomu tak.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

pHysIQ napísal:A jedine co to potvrzduje a kde je to zachytene je Biblia.
Ved prave. Rad by som na tomto mieste upozornil, ze Bibliu pisali ludia. Dalej si vsimnite, ze nie kazda krestanska viera uznava pannu Mariu (napr. ECAV jej ziadnu zvlastnu pozornost nevenuje).
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

k6 to viem. A o ecav je tiez zname ze neuznava svätcov. Ale je pravda ze oni nespadaju pod Rim.
V katechizme katolickej cirkvi sa pise ze Biblia je napisana z vnuknutia Sväteho Ducha. Takze pisal ju clovek ale ...
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

pHysIQ napísal:V katechizme katolickej cirkvi sa pise ze Biblia je napisana z vnuknutia Sväteho Ducha. Takze pisal ju clovek ale ...
A kto pisal ten katechizmus? :) Ano, prave ECAV som uviedol ako priklad, pretoze nespada pod Rim, ale napriek tomu je to krestanska cirkev. Chcel som len trosku upozornit na fakt, ze nie kazdy krestan musi nutne uznavat PM. A tiez na to, ze nie kazdy krestan je nutne katolik. (Obcas mam dojem, ze 98% katolikov takou paranoiou trpi). :wink:
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

treba sa pozriet do historie katolickej cirkvi kedy bol ustanoveny sviatok neposkrvneneho pocatia Panny Marie, myslim, ze to nebolo skor ako v stredoveku. Takze vymysleli to ludia a nikde jednoznacne sa o tom nepise v Biblii.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

bell napísal:treba sa pozriet do historie katolickej cirkvi kedy bol ustanoveny sviatok nepokrvneneho pocatia Panny Marie, myslim, ze to nebolo skor ako v stredoveku. Takze vymysleli to ludia a nikde jednoznacne sa o tom nepise v Biblii.
naco by to robili? preco si nieco vymyslat? aby sa bolo komu klanat? mne je to jedno aj keby bola hriesnica alebo prostitutka..hlavne je ze je bohorodicka a ctim si ju(imho) .(bodka)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Neverim, pretoze jednoducho verim v ine veci, napr. v osud a v to, ze vsetko sa deje na zaklade urcitej priciny a nas zivot speje k stastiu, aj ked sa to mozno nezda a obcas nejdu veci tak, ako by sme chceli, je to tak, lebo to tak ma byt. Verim ze kazdeho znas ochranuje nejaka sila (kazdy to volame inak, napr. nas anjel strazny, intuicia, ako chcete :)), ktory nam pomaha zvladat tazke situacie a usmernuje nas. A este verim v samu seba, ze dokazem iste veci ovplyvnit, no nie vsetky, pretoze su veci, ktore sa ovplyvnit nedaju.
solitary1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa solitary1 »

Verim ze existovala ale proste zomrela ako kazdy iny clovek na yemi a tam sa to jej skoncilo. Katolici ju beru tak ze je neviem co. Ved len porodila Jezisa. V neho mame verit a on nam pomaha. Ona uz nic nezmoze. Som proste evanjelik a katolici to beru inak, my inak.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ono vseobecne v 21. storoci ked je drviva vacsina podstaty nabozenstiev vyvratena je trocha chore verit v nieco nadprirodzene.
nabzenstava vznikali ked mali dospeli ludia IQ 3 rocneho decka.
dnes je viera v nadprirodzeno dost spiatocnicky prezitok podlamna.
natoz v taku nepodstatku postavicku ako je panna maria

//pre kamosa co mi fukol karmu : nabozenstvo je viera v daco nadprirodzene vsak. videl si daco nadprirodzene dakedy? neexistuje nic ako ja zasah z hora (divine intervention po anglicky, neviem to poslovensky lepsie vyjadrit). existuje Nahoda (to ked sa ma daco na 99,9% posrat a neposerie sa, veriaci tomu hovoria zazrak) a Nehoda ( to ked by sa daco posrat nemuselo a poserie sa ajtak).
Verdecky pristup k zivotu ti naznaci ze zivot nemohol vzniknut spontannym pricinenim "dacoho" ako je Boh. verim vo vedu (evolucia atd.). cirkev sa v mnohych vedeckych veciach mylila (napr ze zem sa toci okolo slnka a nie naopak, inkvizicia(dobre to nieje moc vedecke a, ale upalova"kvazi"carodejnice ked ich nikto nikdy pri bosoractve nepristihol, alebo si ho vymyslel mi pride trocha splasene) atd.)
taktiez kliche otazka "ci dakto dakedy videl boha" veriaci argumentuju sposobmi:
"boh je vsetko okolo teba"
"ani mamuta si nikdy nevidel a veris ze existoval" a pod.
najma ti s teologickym vzdelanim (knazi a pod.) su doslova uceni davat nekonkretne odpovede a tvarit sa ze za vsetko moze boh. dokonca tvrdia ze aj veda ide od boha.
navyse cirkev je spiatocnicka -> zakaz interupcie, sex po svatbe (preco preboha?) alebo odsudzovanie homosexuality (ta je dokonca v prirode bezna)
vies ked si praclovek, a vidis blesk a nevies si to vysvetlit, pripises to nadprirodzenu to je ok
ale ked si clovekom 21. storocia a stale veris v "daco" co ma rado vsetkych ludi bez vynimky (okrem homosexualov samozrejme, tych vraj boh nema rad. je to homofob) a napriek tomu "to" dovoli aby sa diali vrazdy, nehody, vojny, choroby.......zvlastne asi to teda nema rado vsetkych ludi.....
taktiez existuje nielen neikolko stoviek nabozenstiev, dokonca aj vramci jedneho nabozenstva sa to deli na rozne cirkvi, ktore maju rozne pristupy k viere a dokonca uznavaju inych svatych (ak vobec dakych)
zaujmave je ze daktore novsie nabozenstva vznikaju na popudy konkretnych ludi (mohamed, jezis, budha...atd.) a pri tychto sa natiska otazka: "mali to ti ludia v hlavicke v poriadku? nakvapkalo im na karbid?"
proste behali po svete a hlasali nabozensto, zhanali si ludi (veriacich)

dnes keby za tebou dakto pisiel a zacal ta presviedcat o novom nabozensteve, vyposielas ho doprdele. nie tak preto ze uz veris v daco ine ale z principu ze ci je to co ten clovek hlasa je normalne/hodnoverne (napr Vesmirni lide) budes is mysliet ze je to daka sekta.
ver tomu ze jezis bol v tej dobe Ivan Benda toho casu. Co mu verili sa pripojili, co mu neverili ho poslielali kade lahsie.
Lenze vtedy boli ludia ini, nevzdelanejsi a lahsie podliehali vieram. tie viery ostali dodnes a vobec nemaju opodstatnenie.
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

SRneC napísal:naco by to robili? preco si nieco vymyslat? aby sa bolo komu klanat? mne je to jedno aj keby bola hriesnica alebo prostitutka..hlavne je ze je bohorodicka a ctim si ju(imho) .(bodka)
ja mam vyhrady iba konkretne k tomuto - ci bola panna alebo nie a zastavam nazor, ze nebola. A to nemeni nic na tom, ze si ju tiez velmi vazim ako matku Jezisa.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Niekto tu hovoril ze zomrela, ale dnes 15.8. krestania oslavuju Nanebovzatie Panny Marie, len aby ste vedeli. :)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

SRneC napísal:naco by to robili? preco si nieco vymyslat? aby sa bolo komu klanat?
Teraz si trafil klinec po hlavicke...
Ja neverim v existenciu PM.
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

Podla mna Panna Maria existuje ako aj Jezis ale neviem ci bola nadprirodzena ale ja tomu aj celkom verim vsetky tie zjavenia atd...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

jasne ze existovala to je podlozene.. ale v tie hovadiny ako neposkvrnene pocatie ee... normalne si to dala s jozefom vznikol jezis, zomrel a to je vsetko v co verim...
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

HEJ VERIM SAK MUSIM :P V MAJI SOM MAL BIRMOVKU ALE KED NADAVAM TAK RADSEJ POVIEM BOHA AKO O PANENKA MARIA

ps :neviem ci ta nadavka moze bit ak nie tak sorrac
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

jasne,ze Panna Maria existovala...jasne,ze bola panna...jasne,ze je so svatou trojicou hore na nebesiach v ich nebeskom kralovstve...a nikto iny ma nepresvedci o opaku :P
Napísať odpoveď