Verite v existenciu Panenky Marie?
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
Stenky
Professional
hej, hej. pocala z ducha svateho. skoro take dobre ako ked hedvigu dobili praviciari.....
jozef ju dobre posulozil
btw. okrem biblie nieje o jezisovi-mesiasovi ziadna historicka zmienka (okrem jednej nedoveryhodnej), na to este o marii ktora porodi z "ducha savteho" (to znie skoro ako vyhovorka)
//marcus: no vysmech to je ale podla modov je to tema, ktora ma predmet diskusie.....tak ze je kosher
zajtra zalozim temu "verite vo ferda marvca?" tak dufam ze dostanem ban
jozef ju dobre posulozil
btw. okrem biblie nieje o jezisovi-mesiasovi ziadna historicka zmienka (okrem jednej nedoveryhodnej), na to este o marii ktora porodi z "ducha savteho" (to znie skoro ako vyhovorka)
//marcus: no vysmech to je ale podla modov je to tema, ktora ma predmet diskusie.....tak ze je kosher
zajtra zalozim temu "verite vo ferda marvca?" tak dufam ze dostanem ban
vravim ze verim ze zila, nie ze su o tom dokazy..
ale aj tak mi cela tato tema pripada ako vysmech z autorovej strany, uz len ten nazov -PANENKA MARIA-..celkovo diskusie s nabozenskou otazkou su bezvysledne, ateista si nidky neda povedat, tak ani katolik..a toto je od ehmmm Lesa len dalsia provokacna tema..
ale aj tak mi cela tato tema pripada ako vysmech z autorovej strany, uz len ten nazov -PANENKA MARIA-..celkovo diskusie s nabozenskou otazkou su bezvysledne, ateista si nidky neda povedat, tak ani katolik..a toto je od ehmmm Lesa len dalsia provokacna tema..
-
Silmer
Darca
Re: Verite v existenciu Panenky Marie?
celkom by ma zaujimalo, ci ty veris??Les napísal:Hlasovacia otazka je dana, cakam na odpovede.
Pozor, zalezi od vas, lebo budem skusat
Suhlasim. Ja verim tomu ze panensky pocala a pannou aj po porode ostala. Nemam ani najmensi dovod o tom pochybovat. Ved Bohu nie je nic nemozne.will.i.am napísal:Inak moj nazor, podla mna existovala a aj niekde tam hore sa na nas pozera a aj nasstrazi...
Som krestan, nie som nejaky velmi pobozny clovek a vo vela veciach som liberalny, ale urcite veci a dogmy beriem tak ako mi boli povedane a nebudem ich rozoberat, preto sa to vola dogma...
K comu ma byt dobra tato tema? Neexistuje jediny dokaz, ktory by vyvracial tieto dogmy. A jedine co to potvrzduje a kde je to zachytene je Biblia. Boh dal kazdemu rozum a slobodnu vôlu a je len na nas akou cestou sa vydame a comu budeme verit.
Stale sa nasli taki, co sa obuvali do krestanov a do krestanstva. A aj dnes je tomu tak.
A kto pisal ten katechizmus?pHysIQ napísal:V katechizme katolickej cirkvi sa pise ze Biblia je napisana z vnuknutia Sväteho Ducha. Takze pisal ju clovek ale ...
naco by to robili? preco si nieco vymyslat? aby sa bolo komu klanat? mne je to jedno aj keby bola hriesnica alebo prostitutka..hlavne je ze je bohorodicka a ctim si ju(imho) .(bodka)bell napísal:treba sa pozriet do historie katolickej cirkvi kedy bol ustanoveny sviatok nepokrvneneho pocatia Panny Marie, myslim, ze to nebolo skor ako v stredoveku. Takze vymysleli to ludia a nikde jednoznacne sa o tom nepise v Biblii.
-
bolek
Guru
Neverim, pretoze jednoducho verim v ine veci, napr. v osud a v to, ze vsetko sa deje na zaklade urcitej priciny a nas zivot speje k stastiu, aj ked sa to mozno nezda a obcas nejdu veci tak, ako by sme chceli, je to tak, lebo to tak ma byt. Verim ze kazdeho znas ochranuje nejaka sila (kazdy to volame inak, napr. nas anjel strazny, intuicia, ako chcete
), ktory nam pomaha zvladat tazke situacie a usmernuje nas. A este verim v samu seba, ze dokazem iste veci ovplyvnit, no nie vsetky, pretoze su veci, ktore sa ovplyvnit nedaju.
-
Stenky
Professional
ono vseobecne v 21. storoci ked je drviva vacsina podstaty nabozenstiev vyvratena je trocha chore verit v nieco nadprirodzene.
nabzenstava vznikali ked mali dospeli ludia IQ 3 rocneho decka.
dnes je viera v nadprirodzeno dost spiatocnicky prezitok podlamna.
natoz v taku nepodstatku postavicku ako je panna maria
//pre kamosa co mi fukol karmu : nabozenstvo je viera v daco nadprirodzene vsak. videl si daco nadprirodzene dakedy? neexistuje nic ako ja zasah z hora (divine intervention po anglicky, neviem to poslovensky lepsie vyjadrit). existuje Nahoda (to ked sa ma daco na 99,9% posrat a neposerie sa, veriaci tomu hovoria zazrak) a Nehoda ( to ked by sa daco posrat nemuselo a poserie sa ajtak).
Verdecky pristup k zivotu ti naznaci ze zivot nemohol vzniknut spontannym pricinenim "dacoho" ako je Boh. verim vo vedu (evolucia atd.). cirkev sa v mnohych vedeckych veciach mylila (napr ze zem sa toci okolo slnka a nie naopak, inkvizicia(dobre to nieje moc vedecke a, ale upalova"kvazi"carodejnice ked ich nikto nikdy pri bosoractve nepristihol, alebo si ho vymyslel mi pride trocha splasene) atd.)
taktiez kliche otazka "ci dakto dakedy videl boha" veriaci argumentuju sposobmi:
"boh je vsetko okolo teba"
"ani mamuta si nikdy nevidel a veris ze existoval" a pod.
najma ti s teologickym vzdelanim (knazi a pod.) su doslova uceni davat nekonkretne odpovede a tvarit sa ze za vsetko moze boh. dokonca tvrdia ze aj veda ide od boha.
navyse cirkev je spiatocnicka -> zakaz interupcie, sex po svatbe (preco preboha?) alebo odsudzovanie homosexuality (ta je dokonca v prirode bezna)
vies ked si praclovek, a vidis blesk a nevies si to vysvetlit, pripises to nadprirodzenu to je ok
ale ked si clovekom 21. storocia a stale veris v "daco" co ma rado vsetkych ludi bez vynimky (okrem homosexualov samozrejme, tych vraj boh nema rad. je to homofob) a napriek tomu "to" dovoli aby sa diali vrazdy, nehody, vojny, choroby.......zvlastne asi to teda nema rado vsetkych ludi.....
taktiez existuje nielen neikolko stoviek nabozenstiev, dokonca aj vramci jedneho nabozenstva sa to deli na rozne cirkvi, ktore maju rozne pristupy k viere a dokonca uznavaju inych svatych (ak vobec dakych)
zaujmave je ze daktore novsie nabozenstva vznikaju na popudy konkretnych ludi (mohamed, jezis, budha...atd.) a pri tychto sa natiska otazka: "mali to ti ludia v hlavicke v poriadku? nakvapkalo im na karbid?"
proste behali po svete a hlasali nabozensto, zhanali si ludi (veriacich)
dnes keby za tebou dakto pisiel a zacal ta presviedcat o novom nabozensteve, vyposielas ho doprdele. nie tak preto ze uz veris v daco ine ale z principu ze ci je to co ten clovek hlasa je normalne/hodnoverne (napr Vesmirni lide) budes is mysliet ze je to daka sekta.
ver tomu ze jezis bol v tej dobe Ivan Benda toho casu. Co mu verili sa pripojili, co mu neverili ho poslielali kade lahsie.
Lenze vtedy boli ludia ini, nevzdelanejsi a lahsie podliehali vieram. tie viery ostali dodnes a vobec nemaju opodstatnenie.
nabzenstava vznikali ked mali dospeli ludia IQ 3 rocneho decka.
dnes je viera v nadprirodzeno dost spiatocnicky prezitok podlamna.
natoz v taku nepodstatku postavicku ako je panna maria
//pre kamosa co mi fukol karmu : nabozenstvo je viera v daco nadprirodzene vsak. videl si daco nadprirodzene dakedy? neexistuje nic ako ja zasah z hora (divine intervention po anglicky, neviem to poslovensky lepsie vyjadrit). existuje Nahoda (to ked sa ma daco na 99,9% posrat a neposerie sa, veriaci tomu hovoria zazrak) a Nehoda ( to ked by sa daco posrat nemuselo a poserie sa ajtak).
Verdecky pristup k zivotu ti naznaci ze zivot nemohol vzniknut spontannym pricinenim "dacoho" ako je Boh. verim vo vedu (evolucia atd.). cirkev sa v mnohych vedeckych veciach mylila (napr ze zem sa toci okolo slnka a nie naopak, inkvizicia(dobre to nieje moc vedecke a, ale upalova"kvazi"carodejnice ked ich nikto nikdy pri bosoractve nepristihol, alebo si ho vymyslel mi pride trocha splasene) atd.)
taktiez kliche otazka "ci dakto dakedy videl boha" veriaci argumentuju sposobmi:
"boh je vsetko okolo teba"
"ani mamuta si nikdy nevidel a veris ze existoval" a pod.
najma ti s teologickym vzdelanim (knazi a pod.) su doslova uceni davat nekonkretne odpovede a tvarit sa ze za vsetko moze boh. dokonca tvrdia ze aj veda ide od boha.
navyse cirkev je spiatocnicka -> zakaz interupcie, sex po svatbe (preco preboha?) alebo odsudzovanie homosexuality (ta je dokonca v prirode bezna)
vies ked si praclovek, a vidis blesk a nevies si to vysvetlit, pripises to nadprirodzenu to je ok
ale ked si clovekom 21. storocia a stale veris v "daco" co ma rado vsetkych ludi bez vynimky (okrem homosexualov samozrejme, tych vraj boh nema rad. je to homofob) a napriek tomu "to" dovoli aby sa diali vrazdy, nehody, vojny, choroby.......zvlastne asi to teda nema rado vsetkych ludi.....
taktiez existuje nielen neikolko stoviek nabozenstiev, dokonca aj vramci jedneho nabozenstva sa to deli na rozne cirkvi, ktore maju rozne pristupy k viere a dokonca uznavaju inych svatych (ak vobec dakych)
zaujmave je ze daktore novsie nabozenstva vznikaju na popudy konkretnych ludi (mohamed, jezis, budha...atd.) a pri tychto sa natiska otazka: "mali to ti ludia v hlavicke v poriadku? nakvapkalo im na karbid?"
proste behali po svete a hlasali nabozensto, zhanali si ludi (veriacich)
dnes keby za tebou dakto pisiel a zacal ta presviedcat o novom nabozensteve, vyposielas ho doprdele. nie tak preto ze uz veris v daco ine ale z principu ze ci je to co ten clovek hlasa je normalne/hodnoverne (napr Vesmirni lide) budes is mysliet ze je to daka sekta.
ver tomu ze jezis bol v tej dobe Ivan Benda toho casu. Co mu verili sa pripojili, co mu neverili ho poslielali kade lahsie.
Lenze vtedy boli ludia ini, nevzdelanejsi a lahsie podliehali vieram. tie viery ostali dodnes a vobec nemaju opodstatnenie.
ja mam vyhrady iba konkretne k tomuto - ci bola panna alebo nie a zastavam nazor, ze nebola. A to nemeni nic na tom, ze si ju tiez velmi vazim ako matku Jezisa.SRneC napísal:naco by to robili? preco si nieco vymyslat? aby sa bolo komu klanat? mne je to jedno aj keby bola hriesnica alebo prostitutka..hlavne je ze je bohorodicka a ctim si ju(imho) .(bodka)
-
pancuska26
Expert