BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

pHysIQ
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Emil Zola bol tiez ateistom. Povedal ze ked uvidi zazrak na vlstne oci uveri v Boha. Videl zazrak uzdravenia v Lurdach a predsa neuveril. Myslis ze bola chyba v Bohu?
Ked mas s tymto problem tak zaloz radsej novu temu, lebo toto je to dost OT. :?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Pipo_TeamLamaZ napísal:ehe.. a ako dokazes ze existuje boh ??? ..
..a za wek sa nehanbim : 18 :) ...zlaty to wek :)
Keby niekto dokazal, ze Boh existuje tak by sa vsetci obratili na vieru... Teraz ked nevieme ci existuje, mozme bud verit a lebo neverit a to ma vacsie caro :wink:
Diestro
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Diestro »

Tazko povedat ci je biblia rozpravka. Z casti obsahuje historicke fakty, ale tie su poprekrucovane a doplnene rozpravockami ktore sa v tu dobu niekomu hodili. To je asi tak ze ja napisem knihu ako som vyskocil z Eifelovky, poletoval som po okoli a potom pristal na zemi. Za 1000 rokov si niekto precita moju knihu, bude vedet ze Eifelovka existuje(alebo existovala). Povie si ved to musi byt pravda, Eifelovka existovala, ten chlapik vedel lietat, je to svatec. Vsetci zastancovia biblie ma odteraz volajte svaty :wink: A o tom je aj cele krestanstvo a cirkev. Kazdy inteligentny clovek si vsimne ze cirkev vzdy iba prekrucovala fakty aby ovladla masy ludi a zbohatla.
To ze niekto veri v boha nikomu neberiem, je to ok ked chce byt lepsi clovek. Lenze je smutne ze vsetci co sa ohanaju aky su krestania aj tak nedodrzuju desatoro a vedome pachaju hriechy s tym ze sa vyspovedaju a vsetko je potom ok, mozu ist do neba s cistou dusou.
Si myslim ze vsetko okolo zazrakov a boha je chlopotina, pre vtedajsich ludi bolo zazrak pomaly vsetko, a bum, tu vznikla nadprirodzena bytost. Ja to nikomu neberiem, ked chce v nieco nadprirodzene verit a pomaha mu to, nech si veri hocicomu... :roll:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

akykolvek jednoznacny dvokaz o bohu by radikalne zmenil svet , mozno je teda z isteho uhla pohladu dobre ze sa nevie co je a co nieje pravda . :roll:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

dawo napísal:Keby niekto dokazal, ze Boh existuje tak by sa vsetci obratili na vieru... Teraz ked nevieme ci existuje, mozme bud verit a lebo neverit a to ma vacsie caro :wink:
No akonahle by bol dokaz o Bohu tak by sa o nejakej viere uz nedalo hovorit :) to je asi tak ako keby sme povedali ze je viera v to, ze posobenim sily sa veci pohnu (myslim silu ako fyzikalnu velicinu, nie tu zo star-wars :D )
Lolofon napísal:akykolvek jednoznacny dvokaz o bohu by radikalne zmenil svet , mozno je teda z isteho uhla pohladu dobre ze sa nevie co je a co nieje pravda . :roll:
Hmm vidis a ja by som napriklad dokaz nechcel, ved prave o to ide. Ja si neviem predstavit zivot bez viery, pre mna sa viera rovna nadej. A na druhej strane si neviem predstavit ateistov keby sa existencia Boha potvrdila . Podla mna je to takto lepsie. Ale jednu vec treba poznamenat, clovek ktory vie citat bibliu sa z nej velmi moze poucit , ci uz je veriaci, alebo ateista. Ano aj ateisti mozu citat bibliu a nieco si z nej zobrat, len ju proste nemozu vnimat len povrchne a necitat slova ale myslienky, ktore su slovami vypovedane. Je velmi zaujimave , ze ak si dvaja rozni ludia precitaju jeden a ten isty text, pre obidvoch moze byt ine ponaucenie alebo ina rada do zivota. Proste z Biblie si berie clovek to co potrebuje, no kto ju nechce veciet citat tak stale uvidi len nejake "rozpravocky" a najde si nejake citaty, ktorymi sa bude snazit spochybnovat vieru v Boha, no take nieco v skotocnosti nemoze odradit ziadneho veriaceho, ktory aspon trochu z Biblie precital a ozaj veri v existenciu Boha :wink:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

[quote="miki690"][/quote] zivot je zmena :D
pravdaze nikoho nechcem odradzat, mna rodicia nenutili a nenutia verit,chodit do kostola nechavaju to na mna, ty veris v boha ja verim sam sebe :wink: ,mozno som preto obcas drzy a nejako viac sebavedomy ale takto som spokojny. ked je tebe dobre tak ako si, ostan tak :wink: . ja sa hadat nechcem o tom co je spravnesjie ,nech si kazdy precita bibliu resp neprecita zalezi od neho.
Andy130685
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Andy130685 »

cirkev - najvacsia a najstarsia mafia na Zemi....

biblia je iba pekna rozpravkova kniha, také báje a povesti.....
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Andy130685 napísal:cirkev - najvacsia a najstarsia mafia na Zemi....
biblia je iba pekna rozpravkova kniha, také báje a povesti.....
Respektujem tvoj nazor a vôbec ti ho neberiem. Ale kolko krat si ju precital? A cital si ju vobec?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

pHysIQ napísal:Respektujem tvoj nazor a vôbec ti ho neberiem. Ale kolko krat si ju precital? A cital si ju vobec?
A ty veríš všetkému doslova ?
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

P3Bo napísal:A ty veríš všetkému doslova ?
kolko krat treba napisat ignorantom ako ty, ze bibliu nikto neberie od slova do slova. Je plna symbolov, a existuju rozne pristupy exegezy.

nei som veriaci, ale aspon viem, v co neverim. Taky postoj by som ocakaval od vsetkych
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:kolko krat treba napisat ignorantom ako ty, ze bibliu nikto neberie od slova do slova. Je plna symbolov, a existuju rozne pristupy exegezy.

nei som veriaci, ale aspon viem, v co neverim. Taky postoj by som ocakaval od vsetkych
Oh prepáč že som si dovolil ja ignorant spýtať sa tuto hlboko veriaceho človeka či to tak berie .... som zvedavý ktoré "fakty" v biblii pri čítaní eliminuješ .

//všetci sa tu teraz opierate o sedem dní za ktoré boh stvoril zem . Prečo nikto nespomenul nový zákon ? V ňom je prepísané pardon upravené ..je to vôbec ten správny pojem ? Veď každý znalec predsa musel vedieť že biblia sa hlavne za čias franskej ríše prepisovala podľa potrieb.....daj mi príklady veciam z nového zákona ktorým neveríš......(ničím si nemôžeš byť istý )

//no čo je masťo ? Poď diskutovať
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

biblia je z 90% nic ine iba spiritualisticke rozpravocky.. je to taky hlod ze hej.. ket som to cital som myslel ze to bude mat aj dajaky vyznam.. ee.. je to bullshit
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

ee, nemyslim, ze je to bullshit, ktorym sa radili narody minimalne 2000 rokov

Biblia v mnohom poucna, len treba vediet, kde hladat a ako to vykladat :)
SRneC
Addict
Addict

P3Bo napísal:Oh prepáč že som si dovolil ja ignorant spýtať sa tuto hlboko veriaceho človeka či to tak berie .... som zvedavý ktoré "fakty" v biblii pri čítaní eliminuješ .
napriklad priklad pise sa ze davidova armada mala 4000 vojakov ...co ak ich bolo 4001? napr takychto veci je tam viac ale stale ma svoju podstatu a musi clovek vediet/tusit co ma alebo nema eliminovat v tom je to pekne ze nevies na com si ...niekto to vola slepa viera niekto viera ; )
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

SRneC napísal:napriklad priklad pise sa ze davidova armada mala 4000 vojakov ...co ak ich bolo 4001? napr takychto veci je tam viac ale stale ma svoju podstatu a musi clovek vediet/tusit co ma alebo nema eliminovat v tom je to pekne ze nevies na com si ...niekto to vola slepa viera niekto viera ; )
čísla čísla čísla ..... hovorím o veciach ktoré bibliu robia bibliou je mi úplne jedno či ich mal 4000 alebo 5000 ba aj troch ja som sa spýtal na niečo také podstatné ....veci ktoré by mohli ovplyvniť výklad biblie.
SRneC
Addict
Addict

P3Bo napísal:čísla čísla čísla ..... hovorím o veciach ktoré bibliu robia bibliou je mi úplne jedno či ich mal 4000 alebo 5000 ba aj troch ja som sa spýtal na niečo také podstatné ....veci ktoré by mohli ovplyvniť výklad biblie.
ta ja nevem co chces...napr ze mariine pannenstvo moze byt blud alebo ine veci kere treba brat s rezervou
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

SRneC napísal:ta ja nevem co chces...napr ze mariine pannenstvo moze byt blud alebo ine veci kere treba brat s rezervou
zmena faktu by bola že tam žiadna armáda nešla , že sa im more neroztvorilo ale prešli loďami ,zmena faktu by mohlo byť to žeby sa preukázalo že ježiš povedal niektoré svoje prehlásenia ináč a tak by som mohol pokračovať do nekonečna.
susenejablko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa susenejablko »

SRneC napísal:ta ja nevem co chces...napr ze mariine pannenstvo moze byt blud alebo ine veci kere treba brat s rezervou
vies co znamena, ze biblia je mozno z 98% napisana v hesle??? Skus si vytvorit njaku vlastnu teoriu a uvidis ako bude vsetko do seba zapadat. Lebo pomaly cela Biblia sa da napisat v roznych vysvetleniach...

necital som celu diskusiu, reagujem iba na tento prispevok...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

pHysIQ napísal:Aha cize ty si ju ani neotvoril a uz vies vsetko co v nej je. Aha. :roll:
To mi pripomenulo jeden vtip. Chlieb s maslom to je najlepsie jedlo na svte. A jedol si to niekdey? Nie, ale brat mi vravel.
Boh dal ludom rozum a slobodnu vôlu. Ze su vojny co s tym ba Boh?! On predsa nepovedal ze Bush nariad vojnovu "expanziu" do Iraku. Ale to my ludia sme za tym vsetkym.
BTW Kolko mas rokov? (prosim pravdu, alebo sa hanbis za svoj vek?)
Co mam Boh s vojnami?
Kriziacke vypravy, kopa mrtvych - prikaz Boha.
Spanielske vypravy do Ameriky, kopa mrtvych - v mene Boha.
Upalovanie carodejnic, kacirov, kopa mrtvych - nebolo to tiez cosi s Bohom?

Takze, ako toto mohol Boh dopustit?
Ak to nebola jeho vola, nie je jedno prikazanie, 'neber meno bozie nadarmo' (kriziacke nariadil papez, a papez ako hriesnik mi do cirkvi nezapada).
Ak to bola jeho vola, ako moze byt vsemudry, ked z tohto vyplyva ze je xenofob.

Napisana v heslach?
Videl som par filmov
x dni znamenalo v skutocnosti x+5 rokov, tj rok, ked sa stalo to a to
Prekrutia prekrutene.

Mylim sa?
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

Nikto nemôže čakať, že biblické príbehy sú od slova do slova pravdou...V biblii je pravda, ale je písaná metaforicky a tomu, bohužiaľ, nie každý pochopí...-inak okrem toho, že v biblii je plno vecí, ktoré sú vedecky dokázané, patrí k dielam svetovej literatúry.... 8)
Napísať odpoveď