ak som spravne pochopil, pytas sa, ako mohol Boh dopustit, ze sa vobec konala bitka (a kopa inych bitiek a vojen...)eMPiko napísal: Takze, ako toto mohol Boh dopustit?
Neviem, kolko mas rokov, a ci uz mas deti, ale predstav si, ze mas syna...ma takych 8 rokov a chce, aby si mu kupil kolieskove korcule... ty ho mas rad, tak mu ich kupis...povies mu, aby si daval pozor a nech nespadne. Avsak vies, ze akokolvek by si daval pozor, urcite spadne, pretoze sa uci na vlastnych chybach. Ked s nim pojdes vonku a budes vidiet, ze pada ale budes si isty, ze to skonci max. odretym kolenom, budes robit vsetko pre to, aby nespadol, alebo ho "nechas tak", nech sa pouci, nech vstane, otrepe sa a trenuje dalej? Ja sice deti nemam, ale moj nazor je taky, ze ho necham poucit sa. Skus si to teraz preniest do dvojice Boh-ludstvo (Avsak, mam len slabych 15 rokov, ziadne skusenosti a kym budem mat deti, tak sa mi ten nazopr mozno zmeni...
cast tohto vysvetlenia (skoro cely) na otazku ako toto mohol Boh dopustit? som si dovolil viacmenej citovat z knihy Anjeli a Demoni je to tam pekne napisane...(pyta sa to vojak camerlenga...tusim sa to tak pise)...
ak som otazku pochopil zle, mozno som pomohol niekomu inemu, kto si polozil niekedy taku istu otazku...