Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?

Diskusie na politické témy...

Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?

Ano
328
55%
Nie
216
36%
Neviem
54
9%

Celkom hlasov: 598

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

p4ra napísal:Chcel som sa vyjadrit k teme, ci je potrebne bojovat proti svetovemu terorizmu. A ja sa budem opakovat. Podla mojho osobneho nazoru to je potrebne a ludi, ako je Saddam a jemu podobni je treba odstranit skor, ako sa veci zvrtnu. Treba to vsak robit tak, aby pocet nevinnych bol co najmensi, a aby cim menej ludi trpelo.
Pokial bude proti tzv islamskemu terorizmu bojovat este vacsi terorizmus na cele s USA a Izraelom tak pocet nevinnych obeti bude urcite coraz vacsi.
p4ra napísal:J.O.S.E., Iran nenapadnu preto, lebo nechcu spravit tu istu chybu, aku spravili v Iraku. Nechcu riskovat, ze svet ich bude vnimat este negativnejsie, ako ich mnohi vnimaju (podla mna nepravom, ale budiz). A takisto Mahmud NIKDE nehovori, ze tie zbrane ma (neviem, kde si na to prisiel), ked sa stale brani s tym, ze on jadrove technologie pouziva len na mierove ucely, ako je napr. energetika.
Nie nebudu riskovat to aby zacala nejaka jadrova vojna ktoru by mali nahodou oni na svedomi alebo by nebodaj vyslo najavo ze iran ziadne jadrove bomby nema. Oni maju v prdeli ako ich vnima svet hlavne ze Izrael svet vnima v tom pozitivnom svetle.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Jadrova vojna nebude. Nerealna predstava. A je smutne, ze za vsetkym vidis aj ty Izrael a Zidov. To je neuveritelne, kolko je na tomto fore nackov a ich pod. ludom.
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

p4ra napísal:Tomasito, ved si urcite aj ty videl v TV, ze ako ludia prosili doslovne, aby ho niekto zvrhol. Ked si pozeral situaciu po invazii, videl si, ze ti ludia boli stastni, obskakovali vojakov. Utecenci, kt. odtial utiekli napr. aj do Chorvatska (mam HRT doma) hovorili o tom, ze aki su stastni, ze sa konecne mozu vratit domov, aj ked o vsetko prisli (mali tym na mysli rodinu aj nehnutelnost), len preto, lebo sa tam budu citit bezpecne. Lud chcel, aby bol Saddam prec. Myslim si, ze Americania mohli byt so Saddamom spojenci pokym sa ten magor nerozhodol zautocit na Kuvajt.

Ja suhlasim, ze zamienka, ze tam boli zbrane hromadneho nicenia bola zbytocna. Ze sa tam nic nenaslo je tiez pravda. Ale tym, ze ho odstranili nam urobili velku sluzbu. Takisto je mi uplne jasne, ze tam hra velku rolu ropa. Tiez je mi jasne, ak budu mat kontrolu nad ropou, ze budu mat kontrolu nad dolarom, tym padom ich ekonomika neutrpi, ak by sa celosvetovo zacalo obchodovat len s eurom, ako s hlavnou menou. Mne su tieto veci jasne.

Chcel som sa vyjadrit k teme, ci je potrebne bojovat proti svetovemu terorizmu. A ja sa budem opakovat. Podla mojho osobneho nazoru to je potrebne a ludi, ako je Saddam a jemu podobni je treba odstranit skor, ako sa veci zvrtnu. Treba to vsak robit tak, aby pocet nevinnych bol co najmensi, a aby cim menej ludi trpelo.

J.O.S.E., Iran nenapadnu preto, lebo nechcu spravit tu istu chybu, aku spravili v Iraku. Nechcu riskovat, ze svet ich bude vnimat este negativnejsie, ako ich mnohi vnimaju (podla mna nepravom, ale budiz). A takisto Mahmud NIKDE nehovori, ze tie zbrane ma (neviem, kde si na to prisiel), ked sa stale brani s tym, ze on jadrove technologie pouziva len na mierove ucely, ako je napr. energetika.

axXis, s tym absolutne suhlasim. Preto som napisal to, co som napisal o par riadkov vyssie:
Tvoj názor akože nechcu dalšiu vojnu, že vojna proti Iraku bola chybná je totalne alibistický. Proste vidíš, že vojna ešte aj dnes prebieha takže si daj dole ružové okuliare a pozeraj sa na pravdu takú aká naozaj je.
Keby iracký ľud chcel, aby Američania prišli oslobodiť ich krajinu, myslíš si že tí istí ľudia by dnes hovorili preč s Amíkmi? To je lož! Vydina bohatstva oslepuje a kazí zdravý úsudok. Pozri sa na preferencie busha pred vojnou a počas vojny, Tonyho Blaira to pochovalo myslím tie preferencie, prečo z bojového poľa aj odchádza, lebo vidí akú sprostosť s Bushom vykonali.

Tak už sa prosím ťa prestan klamať a bud chlap a priznaj si chybu.
je totižto uplna najivita myslieť si že amici vidia tu chybu, možno tí v USA, tí ktorích synovia bojujú za niečo s čím vnútorne nesúhlasia.

A ked si už taký zastanca svetového mieru mal by si vedieť, že na svete existuje toľko kultúr, toľko názorov, že na svete nikdy nebude rovnaka mienka na nejaký problém

Ked už takto obhajuješ Američanov prečo nevstúpiš do našej armády a neprihlásiš sa do zahraničnej misie, vtedy by tvoje slova boli hodné chlapa.
J.O.S.E
King
King

správa

p4ra napísal:Jadrova vojna nebude. Nerealna predstava. A je smutne, ze za vsetkym vidis aj ty Izrael a Zidov. To je neuveritelne, kolko je na tomto fore nackov a ich pod. ludom.
akoto môžeš zaručiť preboha, že nikdy nebude jadrová vojna čo si ty boh?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: správa

Príspevok od používateľa axxis »

J.O.S.E napísal: Vydina bohatstva oslepuje a kazí zdravý úsudok. Pozri sa na preferencie busha pred vojnou a počas vojny, Tonyho Blaira to pochovalo myslím tie preferencie, prečo z bojového poľa aj odchádza, lebo vidí akú sprostosť s Bushom vykonali.
Nechapem za akeho dovodu si toto zakomponoval, co to ma spolocne s cimkolvek co tu bolo povedane?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

J.O.S.E., ty trepes tak od veci, ze som posledny krat teraz komentoval tvoju osobu a od teraz budem len citat a smiat sa. Seriozne. Co ty si vyplodil za posledne 3 dni, co si tu, tak to sa naozaj nevidi kazdy den.

To, ze vojna s Irakom bola chyba priznal samotny Bush, tak prosim ta zacni citat konecne. Iracania CHCELI pomoc, CHCELI sa zbavit diktatora. To je holy fakt. To, ze teraz chcu, aby Americania odisli je logicke. Ludska chamtivost a nevdacnost. Ale taktiez aj problemy, kt. tam robili americki vojaci (cest vynimkam) nanestastie, ako su znasilnenia a pod. zhorsili mienku irackej verejnosti voci USA a jeho spojencom. A ti, ktori skutocne chcu, aby Americania su posadnuti fanatici so zaparenymi turbanmi na hlave.

A v com som ja klamal? Ze som povedal svoj nazor? Sa preber chlapce, seriozne. A kde som povedal, ze som zastanca svetoveho mieru?

Preco nevstupim do armady? Keby som si mal vybrat armadu, do kt. to bude, tak by to nebola urcite slovenska (so vsetkou uctou), ale do armady krajiny, kt. je moja rodna. Ale nie vdaka. Necitim sa byt vojakom, i ked som, ako dieta chcel byt pilot.
kali520
Darca
Darca

p4ra napísal:Iracania CHCELI pomoc, CHCELI sa zbavit diktatora.
Trosku ti znova zabrnkam na nervi. Aj v Izraeli chcu krestania pomoc ale nikto o tom nevie resp seru nato Izrael je "demokraticka krajina" ze. Takisto aj palestinci a ti su dokonca oznaceny za teroristov.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

J.O.S.E napísal:akoto môžeš zaručiť preboha, že nikdy nebude jadrová vojna čo si ty boh?
Chces vediet preco nebude jadorva vojna? Pre TOTO- Hiroshima aftermath
http://www.globalpeacesolution.org/Port ... ermath.jpg

vazne si myslis, ze niekto bude ochotny to spravit znovu? :cry: :cry:
Ak sa ti ten pohlad zda ako spravne riesenie akehokolvek problemu tak ta vobec nechapem.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

axxis: tak na toto by som sa nespoliehal. Aj ked jadrove zbrane su neuveritelne silne a vrazedne, tak aj tak si myslim ze zachranili viac zivot nez znicili v Hiroseme a Nagasaki.
p4ra: to ze iracania chceli pomoc neznamena ze americania tam kvoli tomu prisli. Pomoc potrebovali ludia napr. aj v Rwande ale kto vie preco tam nikto neprisiel.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

kali520, aki problem mozu mat Krestania a Zidi v Izraeli? Ak hovoris o Palestincoch. Suhlasim. Co sa tyka pojmu, preco su oznacovani za teroristov. Ved sa pozri co robia uz viac, ako 10 rokov. Evidentne sa spravaju, ako teroristi, dokonca ista palestinska vetva je teroristickou skupinou, vedena posadnutymi fanatikmi.

zelovoc, ja budem aj kriticky voci Amerike. Lebo tam pravdepodobne nemali zaujmy. Ako mne je jasne, ze nepojdu len tak riskovat svojich vojakov a svoj arzenal. Ale na druhu stranu, co bolo pre nich zaujimave v takom Mogadisu? Nic. Ked sa cely svet doslova vysral na nich, Americania tam isli a pomohli im. Ludia, budme aspon na chvilu uprimni. Nebyt ich, len Pan Boh vie, ako by vyzeral dnesny svet.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

niesom strateg z pentagonu takze netusim preco isli do mogadisa ale neuverim ze tam sli kvoli tomu ze sa tam dake africke kmene rezali. co taky darfur v sudane dnes napr. netvrdim a ani som nikdy netvrdil ze su pricinou vsetkeho zla na svete to nie. ich dnesne posobenie vo svete je imperialne. kedysi bol pax romana, inokedy pax britanica a teraz pax america. ale nic netrva vecne, ani ich hegemonia. preco len vsetci robia tie iste chyby?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Zelovoc: Nemyslim, ze zrovna Hirosima niekomu zachranila zivot. Keby to bolo pred Guadalcanalom a Okinawou tak nevravim, ale.....Aj tak si ale si nemyslim, ze sa niekto v sucasnej dobe bude hufne snazit pouzit atomovu zbran, lebo vie, ze druha strana by jej to zrejme vratila. Ale to su len take moje dohady.

Edit: Alebo tu niekto chce aby boli atomove zbrane pouzite proti teracom?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

zelovoc napísal:p4ra: to ze iracania chceli pomoc neznamena ze americania tam kvoli tomu prisli. Pomoc potrebovali ludia napr. aj v Rwande ale kto vie preco tam nikto neprisiel.
asi su tam moc chamtivi a nevdacni ludia :smt043 omg..
p4ra napísal:kali520, aki problem mozu mat Krestania a Zidi v Izraeli? Ak hovoris o Palestincoch. Suhlasim. Co sa tyka pojmu, preco su oznacovani za teroristov. Ved sa pozri co robia uz viac, ako 10 rokov. Evidentne sa spravaju, ako teroristi, dokonca ista palestinska vetva je teroristickou skupinou, vedena posadnutymi fanatikmi.
Cast palestincanov su krestania. :P

Co je zle na tom byt posadnuty vyhnat okupantov. Palestnici pouzivaju ako metodu boja terorizmus, lebo na nic ine nemaju zdroje (ako Izreal - statny terorizmus) a nic ine im neostava.
kali520
Darca
Darca

p4ra napísal:kali520, aki problem mozu mat Krestania a Zidi v Izraeli? Ak hovoris o Palestincoch. Suhlasim. Co sa tyka pojmu, preco su oznacovani za teroristov. Ved sa pozri co robia uz viac, ako 10 rokov. Evidentne sa spravaju, ako teroristi, dokonca ista palestinska vetva je teroristickou skupinou, vedena posadnutymi fanatikmi.
A co ine im ostava ked im do krajiny vtrhnu ludia ktory si na ich uzemii vyhlasia stat a zacnu ich tam postupne likvidovat. Ale toto skorej v tejto teme http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=53863&start=360 alebo http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=53863&start=360
A zidia v Izraeli moc problemi nemaju mozno az na sefardskych zidov a krestania su tam dost utlacany, maju komlikovanejsie moznosti hladania si prace a to o moslimoch uz ani nehovorim.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra napísal:Ale na druhu stranu, co bolo pre nich zaujimave v takom Mogadisu? Nic. Ked sa cely svet doslova vysral na nich, Americania tam isli a pomohli im. Ludia, budme aspon na chvilu uprimni. Nebyt ich, len Pan Boh vie, ako by vyzeral dnesny svet.
Budme teda aspon chvilu uprimni- vies ohladom tohto konfliktu aspon to, ze Mogadisu je mesto a ze konflikt sa zdaleka netykal len tohto mesta, ale Somalska ako takeho (najma juzneho a stredneho)? A co je nie len (!) pre USA zaujimave na takom Somalsku? Opat nic ine, ako obrovske loziska ropy a plynu. Nie teroristi, ale ropa je dôvodom amerického útoku na Somálsko
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:Ludia, budme aspon na chvilu uprimni. Nebyt ich, len Pan Boh vie, ako by vyzeral dnesny svet.
Chces tvrdit, ze by bol snad na 100% horsi? Co ak by bol lepsi?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Budme teda aspon chvilu uprimni- vies ohladom tohto konfliktu aspon to, ze Mogadisu je mesto a ze konflikt sa zdaleka netykal len tohto mesta, ale Somalska ako takeho (najma juzneho a stredneho)? A co je nie len (!) pre USA zaujimave na takom Somalsku? Opat nic ine, ako obrovske loziska ropy a plynu. Nie teroristi, ale ropa je dôvodom amerického útoku na Somálsko
Viem, aky je medzi nimi rozdiel. Ale hlavny problem pre Americanov nastal prave v Mogadisu.

S tym plynom alebo ropou je to nezmysel v pripade tochto statu. To je zase niekoho pohlad na, resp. jeho nazor, kedze Americania sa tam okamzite po ukonceni akcii stiahli a ostali tam vojska UN. Su tam loziska, to je nepochybne. Ale teraz si kazdy mudrlant bude obracat kazde jedno lozisko, ako zaujem USA.

kali520, vznik izraelskeho statu a jeho povod si precitaj tu. Nehovorme o sionistoch, lebo stat sa nevola Cijon. O tomto by sa dalo diskutovat aj dalej a uz je na to zvolena tema, lenze sorry, ja nemam chut sa do nej zapajat. Na moj vkus az moc vela nackov a antiZidistov na tomto fore bez jedineho dovodu.

t0m4s3, ja neviem. Ale z toho, co som videl, zatial PODLA MNA by to bolo urcite horsie. PODLA MNA, nebyt Americanova, dodnes by sa vrazdilo napr. aj v Bosne a Hercegovine. Nehovorim, ze Americania su len dobro, a ze nerobia chyby, ale neviem si predstavit svet bez ich pritomnosti a intervencie, kde je potrebna.
vox
Novice
Novice

jednoznacne NIE

Príspevok od používateľa vox »

JEDNOZNACNE NIE
Pretoze tzv "globalna vojna proti terorizmu" je blud... je to len kamuflaz... je to zamienka, aby staty, ktore donedavna prezivali iba vdaka kolonialistickej politike (USA, GB, FR, Spanielsko, atd) mali politicky korektny dovod v kolonizacii pokracovat po tom, ako sa svojich kolonii oficialne vzdali..
Cely boj proti terorizmu je jeden spinavy podvod a Slovensko a ostatne statiky su len lacna pracovna sila v tejto spinavej hre... im to velmi vyhovuje, ak (aj ked nie celu) spinavu robotu za nich urobi niekto iny...
vojna proti terorizmu nieje nic ine ako zamienka dalej vykoristovat a okupovat narody ktore boli aj doteraz vykoristovane a okupovane tymi istymi statmi - hlavne z ekonomickych dovodov. Vyrobit teroristicky utok je velmi jednoduche... aj Hitler v zaujme rozputania WWII samonapadol vysielac na polskych hraniciach a hodil to na poliakov...
J.O.S.E
King
King

axXis napísal:Chces vediet preco nebude jadorva vojna? Pre TOTO- Hiroshima aftermath
http://www.globalpeacesolution.org/Port ... ermath.jpg

vazne si myslis, ze niekto bude ochotny to spravit znovu? :cry: :cry:
Ak sa ti ten pohlad zda ako spravne riesenie akehokolvek problemu tak ta vobec nechapem.
prepač ale nedavno severná Korea uskutočnila skúšku jadrových zbraní a myslíš si, že nemajú nato gule aby to urobili v prípade, že by ich Amici napadli
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra napísal:Viem, aky je medzi nimi rozdiel. Ale hlavny problem pre Americanov nastal prave v Mogadisu.

S tym plynom alebo ropou je to nezmysel v pripade tochto statu. To je zase niekoho pohlad na, resp. jeho nazor, kedze Americania sa tam okamzite po ukonceni akcii stiahli a ostali tam vojska UN. Su tam loziska, to je nepochybne. Ale teraz si kazdy mudrlant bude obracat kazde jedno lozisko, ako zaujem USA..
Nazor je nazor, ale tak toto snad nie p4ra. Pytal si sa, co moze byt pre USA zaujimave na takom Somalsku a zaroven si dal odpoved "NIC". Ja ti dokazem, ze to nie pravda, kedze Somalsko ma obrosvke loziska ropy a plynu o ktore sa zvadza mocensky boj uz desatrocia a ty ides "argumentovat" tym, ze to je len niekoho pohlad, resp. nazor? Toto su predsa fakty clovece. Jednotky armady USA sa sice stiahli, no styri vyznamne ropne spolocnosti maju koncesie v dvoch tretinach Somalska.
Nové kolo závodov o tieto vzácne prírodné zdroje začalo v roku 1988, keď Program rozvoja OSN (UNDP) a Svetovej banky s podporou vlád Veľkej Británie, Francúzska a Kanady a niektorými západnými ropnými spoločnosťami v pozadí financoval regionálnu uhlovodíkovú štúdiu zemí okolo Červeného mora a Adenského zálivu.

Išlo o Somálsko, Etiópiu a Saudskú Arábiu. Saudská Arábia bola neskôr vypustená, ale až potom, čo bolo dokázané, že v skúmanej oblasti existujú mohutné zdroje ropy a plynu. Výsledky výskumu boli prezentované na trojdňovej konferencii skupiny Americkej asociácie ropných geológov pre východnú pologuľu v septembri 1991 v Londýne. Je v Somálsku ropa? Tu je odpoveď odpoveď: "Je tam. Nieje pochýb, že tam ropa je," povedal geológ Thomas E. O‘Connor, hlavný ropný inžinier Svetovej banky, ktorý riadil podrobný trojročný výskum ropných perspektív somálskeho severného pobrežia v Adenskom zálive.

Študia bola určená na to, aby povzbudila súkromné investície do ropného potenciálu ôsmich afrických zemí. Z jej záverov vyplýva, že geológovia na prvé miesto zoznamu potenciálnych obchodných producentov ropy zaradili Somálsko a Sudán.

Pri prezentácii svojich výsledko na konferencii dvaja geológovia (americký a egyptský) zapojení do výskumu oznámili, že deväť prieskumných ropných vrtov v Somálsku ukázalo, že región je "situovaný vovnútri ropnej tabule, a preto je velmi perspektívny, pokiaľ ide o ropu a plyn".

Geolog Z. R. Beydoun, ktorý sa tiež podieľal na výskume poznamenal, že "geologické parametre vhodné pre vznik, čerpanie a ťažbu významného množstva ropy a plynu" sú v pobrežných vodách. Krátko nato závody o lukratívne zisky začaly naostro.

Štyri americké ropné spoločnosti - Conoco, Chevron, Amoco a Philips majú koncesie v dvoch tretinách Somálska. Tato štvorka ropných konglomerátov získala tieto kontrakty v posledných dňoch vlády zosadeného somálskeho diktátora Siada Barrého.
Napísať odpoveď