p4ra napísal:Tomasito, ved si urcite aj ty videl v TV, ze ako ludia prosili doslovne, aby ho niekto zvrhol. Ked si pozeral situaciu po invazii, videl si, ze ti ludia boli stastni, obskakovali vojakov. Utecenci, kt. odtial utiekli napr. aj do Chorvatska (mam HRT doma) hovorili o tom, ze aki su stastni, ze sa konecne mozu vratit domov, aj ked o vsetko prisli (mali tym na mysli rodinu aj nehnutelnost), len preto, lebo sa tam budu citit bezpecne. Lud chcel, aby bol Saddam prec. Myslim si, ze Americania mohli byt so Saddamom spojenci pokym sa ten magor nerozhodol zautocit na Kuvajt.
Ja suhlasim, ze zamienka, ze tam boli zbrane hromadneho nicenia bola zbytocna. Ze sa tam nic nenaslo je tiez pravda. Ale tym, ze ho odstranili nam urobili velku sluzbu. Takisto je mi uplne jasne, ze tam hra velku rolu ropa. Tiez je mi jasne, ak budu mat kontrolu nad ropou, ze budu mat kontrolu nad dolarom, tym padom ich ekonomika neutrpi, ak by sa celosvetovo zacalo obchodovat len s eurom, ako s hlavnou menou. Mne su tieto veci jasne.
Chcel som sa vyjadrit k teme, ci je potrebne bojovat proti svetovemu terorizmu. A ja sa budem opakovat. Podla mojho osobneho nazoru to je potrebne a ludi, ako je Saddam a jemu podobni je treba odstranit skor, ako sa veci zvrtnu. Treba to vsak robit tak, aby pocet nevinnych bol co najmensi, a aby cim menej ludi trpelo.
J.O.S.E., Iran nenapadnu preto, lebo nechcu spravit tu istu chybu, aku spravili v Iraku. Nechcu riskovat, ze svet ich bude vnimat este negativnejsie, ako ich mnohi vnimaju (podla mna nepravom, ale budiz). A takisto Mahmud NIKDE nehovori, ze tie zbrane ma (neviem, kde si na to prisiel), ked sa stale brani s tym, ze on jadrove technologie pouziva len na mierove ucely, ako je napr. energetika.
axXis, s tym absolutne suhlasim. Preto som napisal to, co som napisal o par riadkov vyssie:
Tvoj názor akože nechcu dalšiu vojnu, že vojna proti Iraku bola chybná je totalne alibistický. Proste vidíš, že vojna ešte aj dnes prebieha takže si daj dole ružové okuliare a pozeraj sa na pravdu takú aká naozaj je.
Keby iracký ľud chcel, aby Američania prišli oslobodiť ich krajinu, myslíš si že tí istí ľudia by dnes hovorili preč s Amíkmi? To je lož! Vydina bohatstva oslepuje a kazí zdravý úsudok. Pozri sa na preferencie busha pred vojnou a počas vojny, Tonyho Blaira to pochovalo myslím tie preferencie, prečo z bojového poľa aj odchádza, lebo vidí akú sprostosť s Bushom vykonali.
Tak už sa prosím ťa prestan klamať a bud chlap a priznaj si chybu.
je totižto uplna najivita myslieť si že amici vidia tu chybu, možno tí v USA, tí ktorích synovia bojujú za niečo s čím vnútorne nesúhlasia.
A ked si už taký zastanca svetového mieru mal by si vedieť, že na svete existuje toľko kultúr, toľko názorov, že na svete nikdy nebude rovnaka mienka na nejaký problém
Ked už takto obhajuješ Američanov prečo nevstúpiš do našej armády a neprihlásiš sa do zahraničnej misie, vtedy by tvoje slova boli hodné chlapa.