SATA II a ATA spolu na 1 PC
SATA II a ATA spolu na 1 PC
Caute
Mam taky problem ze mam 2 HDD, satu II zapnutu na 0-lke (s novým OS)...a HDD ATA na len z jednej moznej zbernici. Ked naham len satu, tak mi idem windows, ale akonahle tam pripnem ATU tak mi nacitava system z tade, (este povodny stary). Robi to stale aj ked jej na Master aj slave aj CS, co stym?
Vdaka za radu.
Mam taky problem ze mam 2 HDD, satu II zapnutu na 0-lke (s novým OS)...a HDD ATA na len z jednej moznej zbernici. Ked naham len satu, tak mi idem windows, ale akonahle tam pripnem ATU tak mi nacitava system z tade, (este povodny stary). Robi to stale aj ked jej na Master aj slave aj CS, co stym?
Vdaka za radu.
Jumper uz nemaju, nie je nutny, kedze pri sata opdava moznost slave or master.
EDIT: K teme, v biose, kde si nastavujes priority pri bootovaní, ak mas položku Bootable add in device-nastav na Onchip sata raid , first boot device daj na disabled a v HDD boot priority pomocou pageup nastav sata disk. Takto bude priamo bootovat zo sata disku. Skus mozno pomoze.
edit: som rad, ze sa ti to podarilo
som tym presiel podobne ako ty
EDIT: K teme, v biose, kde si nastavujes priority pri bootovaní, ak mas položku Bootable add in device-nastav na Onchip sata raid , first boot device daj na disabled a v HDD boot priority pomocou pageup nastav sata disk. Takto bude priamo bootovat zo sata disku. Skus mozno pomoze.
edit: som rad, ze sa ti to podarilo
OK, thnx spravil som to, ide to v poho.pato83 napísal:Jumper uz nemaju, nie je nutny, kedze pri sata opdava moznost slave or master.
-
vladino001
Light Professional
presne tak nemajú ju vzadu ale nieje pravda pato83 : "kedze pri sata opdava moznost slave or master." lebo master a slave určuješ tak že na základovke do ktorého portu zapojíš disk napr u mna 4xsata z toho 2 su master a 2 slaveR1k1nko napísal:a SATA disky uz nemaju tu malu vecicku v zadu na HDD kde to vyberies ( jumper ci ako sa to vola )![]()
alebo som mino temy ?