FORA - Darovanie fin. prispevku

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

FORA - Darovanie fin. prispevku

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

darovali ste uz na nejake to forum urcitu financnu ciastku ?
alebo nie? ja osobne by som pravdepodobne neprispel..hlavne dovody nepoznam tych ludi a aj keby tie fora neboli zaobisiel by som sa bez nich..a este pisu ze peniaze budu urcene len na hosting atd. atd. ale povedzme si pravdu sme v slovenskom state a neverim ze si z tej sumy nejake peniaze nezoberu len tak do vrecka.. :wink:
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Ak nahodou narazas na lamky.net, mozno bude pre Teba uzitocne precitat si toto: http://www.hojko.com/lamky-t72892.html

Ja osobne som posielal peniaze na lamky este v dobach stareho vedenia, okrem toho som este posielal peniaze aj na jedno ceske forum (nie warez). To, ze sme v Slovenskom state nic neznamena. Pokial povazujes kradnutie v pripade naskytnutia prilezitosti za samozrejmost, tak sa nieje prilis o com bavit. Pokial ma normalny clovek trosku prehlad o cenach sluzieb, ktore forum ku svojej existencii potrebuje a navyse ma aspon hruby prehlad o financovani tychto sluzieb... a je to samozrejme o dovere. O tom, ze ti dane forum nieco dava a chces, aby zostalo rovnako kvalitne nadalej. Napriklad na lamky v priebehu poslednej zbierky na novy server prispelo viac ako 100 ludi, co o niecom vypoveda (pripominam - za dobu cca 4-5 dni). Dary sa pohybovali od 100 do 500Sk, menej caste boli pripady 1-2 tisic... Maximum bolo 5 tisic od jedneho darcu. Takze je to o dovere. Ked chodim na forum dlhsi cas a vidim ako funguje, vidim ako sa vedenie stara a obsah fora mi nieco dava, osobne nemam problem nejake tie korunky poslat. Aj fora sefuju len ludia, a predsa to nebudu doplacat z vlastnych (pokial to nechcu obalit reklamou za ucelom vlastneho profitu...). Tolko odomna ako vyjadrenie cloveka z teamu jedneho z mnohych for.

// EDIT: Lamky som uviedol ako priklad.
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

nie nenarazam prave na lamky.net ale aj na ine fora..sa mi zda ze lamky s tym prisli a kazdy sa potom nejako chytil ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite s tym neprisli, napriklad tu na hojko.com bola tiez zbierka pred asi dvomi rokmi (mozno dva a pol), bolo potrebne zaplatit hosting. Celkovym problemom je, ze stranky pri vacsej navstevnosti sa dostavaju do tychto problemov. Tie su sposobene zatazovanim servera a nikto si nenecha za 200 korun mesacne vytazit server na 30 percent, ked miesto tychto
30 percent, ktore vytazuje jednea stranka tam moze mat 200 menej narocnych stranok na ktorych zarobi daleko viacej ako z tej jednej. Dalsia moznost miesto zbierky je reklama - pre tuto moznost sme sa rozhodli aj my na fore, lebo nemam zaujem platit prevadzku vlastneho servera zo svojho vrecka, navyse ked forum sluzi ludom. Posledna moznost ja spomente financovanie z vlasneho vrecka.

Nevidim na tom nic zle, ze sa robia tieto zbierka, na zahranicnych weboch, trackeroch, huboch... je bezne vidatelne tlacitko donate, ktore sluzi k podpore. Ludia si ale neuvedomuju, ze tie stranky sluzia pre nich, travia tam svoj volny cas, pripadne stahuju veci, no na opacnu stranu podporit par korunami server zaujem nemaju. Myslim, ze tych 100 korun nikoho nezabije, vsak je to par piv alebo dve skatulky cigariet, ktore vydrzia dva ci tri dni. Keby sa vsak naslo aspon 5 percent navstevnikov, ktori by sa rozhodli nefajcit dva dni (dnes je svetovy den bez tabaku) a miesto toho poslali 100 korun na server, tak vela kvalitnych projektov nezanikne.
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

keď ti na danom fóre záleží prispeješ ... ak nie, je ti to jedno ako to dopadne. myslíš si, žeby ťa vedenie daného fóra dokázala oklamať? ... veľmi tomu neverím. síce boh vie čo ujo Hojko robí s korunkami od darcov :-P (robím si srandu). a áno prispel som, už na spomínané Lamky. ešte za starého vedenia. tuším že som vtedy o tom diskutoval s ujom Hojkom. takže tak

edit/btw nehovorím, že mi na hojko.com nezáleží. ukradnuté mi nieje isto. ale zatím to nieje potrebné (posielať korunky). keď sa vyhlási zbierka, korunky isto pošlem.
Pantagruel
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantagruel »

Prispel som na lamky, jedno ceske warez forum, a tu na hojku som si kedysi zaplatil reklamu :-P
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Suhlasim s podporou a je to uplne v poriadku. V pripade financnych problemov by som pomohol aj tomuto, ako je to v pripade Lamiek. Projekt, na kt. robim ja, je tiez z velkej casti financovany uz z darcovstva, ale zaciatky boli tazke. Ide o to, ze ludia si musia uvedomit, ako to hovoril hojko, ze to robime pre nich, nie pre seba.

A ak si tvorca z tych penazi nieco necha, ostatni by sa vobec nemali hnevat. Ved tomu na zaciatku sam obetoval peniaze. A samozrejme tomu dennodenne venuje cas a trpezlivost.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Tiež som prispel na Hojka a aj na Lamky. Prečo nie...? 8)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

a je niekde popis akym stylom sa da prispiet? cislo uctu or wateva?
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

SatchBoogie napísal:a je niekde popis akym stylom sa da prispiet? cislo uctu or wateva?
Kam chceš prispieť? Nevem ako je to s Hojkom, ale prispievalo sa tuším len v núdzi ako pisal Hojko nadomnou, alebo dá sa aj teraz? :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

hezo napísal:Kam chceš prispieť? Nevem ako je to s Hojkom, ale prispievalo sa tuším len v núdzi ako pisal Hojko nadomnou, alebo dá sa aj teraz? :)
sak nvm preto sa pytam... ;)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Neviem si predstaviť, že by nejaký admin takého projektu odmietol akýkoľvek darcovský prispevok na chod fora. Ak ho teraz netreba, zajtra môže byť 2 násobne postrádaný.

btw: aké je slovenské synonymum slova postrádat?
//K6:Chybat to celkom nie je.

Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

nejakemu 14 rocnemu zasranovi neprispejem ani keby nemam odkial stahovat
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Re: re

Monako2 napísal:nejakemu 14 rocnemu zasranovi neprispejem ani keby nemam odkial stahovat
lul...ty si jasny chlape...
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Frikso napísal:btw: aké je slovenské synonymum slova postrádat?
Chybat
jaqlac
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

...

Príspevok od používateľa jaqlac »

no na slovensku neverim ni ja to mas tak ale verim ze taketo blbosti sa robia v celom svete takze ..... clovek proste nie je dokonaly
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

V pripade dobrovolneho prispevku krasne plati porekladlo "podla seba sudim teba", takze vsetci ti co neverite, ze peniaze nebudu pouzite na chod/prevadzku fora, je zrejme, ze sami by ste si tie peniaze nechali a pouzili na nieco ine. Ja aj hojko mame co sa tohto tyka svedomie ciste ako lalia.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

dik ze vsteci pisu ako sa da prispiet! :D
Napísať odpoveď