Sepiroth sa vratil z Paríža a toto je prvá téma, čo ho natoľko zaujala, že sa, poriadne oddýchnutý, rozhodol trocha si na nu zafilozofovať

Takze, najprv mensi OT:
vidím, že sa tu, ako vždy pri takomto prípade, nakopilo plno prispevkov so starou, omletou, osuchanou frázou "tá
dnešná mládež" či "tá
dnešná doba".
Rád by som vám pripomenul, čo určite všetci viete, iba Vám to možno nedoplo, že doba, ktorú momentálne prežívame, je pre ľudstvo ako také z tohto pohľadu najpriaznivejšia-predsa len, evolucia nás tlačí dopredu (aj ked vďaka našej ignorancii možno do skorej záhuby-len si tú planétu zničme, my kobylky), máme zákony, máme ústavu, oficiálne platí rovnosť pred zákonom (aj ked sa stále nájdu tí "rovnejší"), dokonca ľudské práva.
A teraz, všetci, čo ste komentovali "tu dnesnu dobu" sa pozrite na taký ten stredovek. Och! to uz len bola doba, všakže? mohol by som menopvať10 vecí za 10 sekúnd, ale s trochou rozumu, ktorí všetco máte, ich 10 napadne každého hneď.

A nemyslite si, že psychopati sú problémom dnešnej doby, alebo že iba "dnešná mládež" zabíja. Zase by sa dalo menovať 10 príkladov z histórie, či už dávnej alebo mladšej (Hitlerova mládež, Križiacka výprava detí, starogrécka Sparta, ale aj mnoho individuálnychj prípadov zo stredoveku-omg, ved vtedy sa zenili v trinastich a v 15stich uz mali prvé deti, co myslíte, kolko sa naslo takých, co si pozabíjali rodinu, lebo boli psychicky narušený dementi? alebo prosto rozmaznaný čuráci? Ved taký pán mohol na poddané, či nevoľné rovesníčky pokojne poľovať....
Tak, prosím, nevravte o dnesnej dobe.
Nejde totiž o problém "dnešnej doby", ide o problém ľudstva ako takého, to ono samé o sebe je zlé, nie doba.
A k típkovi-pripadá mi to skôr tak, že niekto si spravil dost nemiestnu "prdel" a niekto to nepochopil. Ci uz to bolo myslené ako žart, alebo ho prosto dáko nasrala a on to takýmto spôsobom "vyventiloval" alebo čo, nemyslím, že mal v pláne to skutočne spraviť-aj keď, nikdy nevieš.... To uz nech posúdia odborníci tam, kde ho strcili (há! a ze dnesná doba! pred sto rokmi by ho nikto nezastavil, pokial by bol z bohatej rodiny, vtedajsia "policia" by to nechala tak-jedna tragedia hore-dolu, ved sa o tom nedozvie celý svet-nuz dnes je len ten rozdiel, ze by sa to celý svet dozvedel. A doba pokrocila, mame specializovanych psychologov a psychiatrov, a na tých to teda nechajme)