V teme uvadzas, ze ktory chladis bude efektivnejsi a v prispevku uz pises, ze ti ide o znizenie hlucnosti. Chladic je na to, aby chladil. Na nete box od Silenmaxu bol velmi chladeny, avsak je potrebne ho ofukovat aktivnym ventilatorom, pretoze sa v nom disk velmi prehrieva.
Silentmaxx mam dlhsiu dobu doma, po xilence zrovna dnes idem na postu Skusim ich porovnat, podla toho co som cital na pct fore, tak ten Xilence je porovnatelny, aj ked znatelne z mensieho mnozstva hliniku.
edit: dnes to nevydalo, rozvazaci tovaru sa este nestihli vratit, tak snad zajtra
to hojko:jj ale myslel som efektivnejsie znizenie hlucnosti
edit:ok,ked to budes mat tak prosiiiim ta nezabudni urobit porovnanie teplot & hlucnosti...
Takze konecne som ho dovliekol domov a namontoval. Instalacia o malo jednoduchsia ako u silentmaxxu a konstrukcia takmer identicka. Nejake fotky z mobilu su v prilohe. CO sa tyka teplot a hlunosti tak:
1) Teplota klesla o cca 5 stupnov, presne porovnanie nemozem spravit, kedze poobede bolo teplo, neskor teplota klesla. Mozem vsak porovnat WD 2500KS v silentmaxxe a Seagate 7200.10 250GB v Xilence
je to 30 vs. 37 stupnov v prospech silentmaxxu, ale to je dane aj tym ze to WD menej hreje. (Pritom je to systemovy disk, cize je o nieco malo viac vytazeny ako ea "datovy" Seagate)
2) Hlucnost > nemozem porovnat kedze oba disky nie je pocut a uz predtym boli tak tiche, ze cez hluk okolia (a uz odchadzajuceho zdroja) nie su pocut.
Celkove hodnotenie: Pomer cena/vykon lepsi ako Silentmaxx, povedal by som skor, ze takmer identicky vykon za polovicnu cenu.
vdaka moc......ja mam na maxtore 200gb teplotu 40 ...lenze som skor pocul ze s hentie srandy hdd skor wiac hreju ako chladia....bolo to pisane aj na 1 net.stranke....co ty na to ???
Pokial nemas zabezpeceny pohyb vzduchu v bedni tak v tom disk upecies. Moje WD v nom malo 55stupnov, ked som nemal ziadny airflow v bedni. Ale stacia ti dva pomalobezne vetraky pred diskami a vzadu na vyfuk, prip. kvalitny zdroj, ktory ma dobry prietok vzduchu.