kt. chladic bude efektivnejsi ??

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
low-rider
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

kt. chladic bude efektivnejsi ??

Príspevok od používateľa low-rider »

takze nejde mi o znizenie teploty ale hlucnosti !!! tento

Kód: Vybrať všetko

http://www.tichepc.sk/produkt/Silentmaxx-HD-silencer-rev-2-Blue-1561.html
alebo tento

Kód: Vybrať všetko

http://www.tichepc.sk/produkt/XILENCE-Hd-cooler-cl-XPHD-CL-B-1619.html
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V teme uvadzas, ze ktory chladis bude efektivnejsi a v prispevku uz pises, ze ti ide o znizenie hlucnosti. Chladic je na to, aby chladil. Na nete box od Silenmaxu bol velmi chladeny, avsak je potrebne ho ofukovat aktivnym ventilatorom, pretoze sa v nom disk velmi prehrieva.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Silentmaxx mam dlhsiu dobu doma, po xilence zrovna dnes idem na postu :-) Skusim ich porovnat, podla toho co som cital na pct fore, tak ten Xilence je porovnatelny, aj ked znatelne z mensieho mnozstva hliniku.

edit: dnes to nevydalo, rozvazaci tovaru sa este nestihli vratit, tak snad zajtra ;-)
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

to hojko:jj ale myslel som efektivnejsie znizenie hlucnosti
edit:ok,ked to budes mat tak prosiiiim ta nezabudni urobit porovnanie teplot & hlucnosti...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Takze konecne som ho dovliekol domov a namontoval. Instalacia o malo jednoduchsia ako u silentmaxxu a konstrukcia takmer identicka. Nejake fotky z mobilu su v prilohe. CO sa tyka teplot a hlunosti tak:

1) Teplota klesla o cca 5 stupnov, presne porovnanie nemozem spravit, kedze poobede bolo teplo, neskor teplota klesla. Mozem vsak porovnat WD 2500KS v silentmaxxe a Seagate 7200.10 250GB v Xilence

je to 30 vs. 37 stupnov v prospech silentmaxxu, ale to je dane aj tym ze to WD menej hreje. (Pritom je to systemovy disk, cize je o nieco malo viac vytazeny ako ea "datovy" Seagate)

2) Hlucnost > nemozem porovnat kedze oba disky nie je pocut a uz predtym boli tak tiche, ze cez hluk okolia (a uz odchadzajuceho zdroja) nie su pocut.

Celkove hodnotenie: Pomer cena/vykon lepsi ako Silentmaxx, povedal by som skor, ze takmer identicky vykon za polovicnu cenu.
Prílohy
Snímka085.jpg
Snímka084.jpg
Snímka083.jpg
Snímka082.jpg
Snímka081.jpg
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

vdaka moc......ja mam na maxtore 200gb teplotu 40 :lol: ...lenze som skor pocul ze s hentie srandy hdd skor wiac hreju ako chladia....bolo to pisane aj na 1 net.stranke....co ty na to ???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pokial nemas zabezpeceny pohyb vzduchu v bedni tak v tom disk upecies. Moje WD v nom malo 55stupnov, ked som nemal ziadny airflow v bedni. Ale stacia ti dva pomalobezne vetraky pred diskami a vzadu na vyfuk, prip. kvalitny zdroj, ktory ma dobry prietok vzduchu.
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

mmm,tak fo toho sa teda pustat nebudem.....dam tam teda len tie gumove cudliky na odvibrovanie.....dik za vsetky rady..
Napísať odpoveď