US zakladna v CR a v PL

Diskusie na politické témy...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

hojko napísal:Ak si dobre niekto spomina, tak pred asi rokom ci dvomi bola afera ohladom vysielaca pre mobilne siete, bolo to v Bratislave. Dost sa o tom popisalo v novinach aj v TV, rozoberali sa skodlive ucinky a podobne veci, pritom ak si dobre pamatam, tak slo o vysielac pol wattu, cize 2000x slabsi ako ma mat americky radar.
Hej, ten vysielač mal byť umiestnený na základnej škole. Inak takých prípadov je viac. Avšak operátori si to väčšinou zaplatia, príklad toho kamaráta na košickej v BA. On býva na 7/7 a T-mobile im opraví strechu a za to tam môžu mať vysielač na dobu neurčitú. A väčšina susedov spokojna, že bude strecha :? ale to je už mimo témy.
-Každopádne, aj keď sú parametre toho radaru utajené, tak jeho sila a intenzita bude rádovo vyššia. A to si nemyslím len ja, ale aj kopa ďalších "antiamerických" lajkov i expertov.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

jackb napísal:dalisa vec je hluk: v oblasti startu rakiet budu obyvatelia urcite spokojni ze su v bezpeci ked im uprostred noci zacnu humnami startovat rakety :roll: ked dokaze cloveka o pol siestej zobudit Mi 17, tak aky "randal" dokaze narobit raketa namierena na ciel niekde vo vesmire?
a to je co za dovod preco nepostavit zakladnu, takze ludia by boli spokojnejsi keby im tie humna zrusila iranska raketa ako start obrannej???, preco tu mnohy stale pisete o tom ze usa zautocia na rusko, je to taka hovadina ako keby sr zautocila na cr
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Frikso, co to som pri antenach, vysielacoch a pod. zariadeniach prezil, takze mam s nimi svoje skusenosti. Na 1. fotke ma budes vidiet na jednej streche jedneho nemenovaneho operatora pri jednom z jeho vysielacov. Pod tou fotkou bude dalsia, kde som pri vojenskom vysielaci, kt. je namiereny do Bratislavy. Podla toho, co sme sa mali dopocut priamo od ludi, kt. mali na starosti strechu su vysielace tak skodlive a tak vykonne, ze po 2 hodinach by si mal zbadat, ze ti zltnu zuby, ze mas krce, a ze ta zacne boliet hlava.

Staval som tam 3 dni vkuse (jednu noc som na streche spal) pristupove Wi-Fi body. Cize som tam travil riadny kus hodin a nic podobne sa nestalo. Nepoviem ti presne vykon, aky zariadenia mali, ale prazili neskutocne a pristup k nim mali len autorizovane osoby. Takych je na tej streche viac, nie len tieto dva. Takze aj to, co sa hovori o radaroch, a co spomina pan Hudec nemusi byt tak uplne pravda.

Opakujem, ja NEVIEM technicke detaily, nechcem zachadzat do toho, len hovorim, ze nie vsetko, co sa popisalo o tom zariadeni je pravda, lebo NIKTO, okrem ceskej vlady, ceskej armady a Americanov nevie, co PRESNE tam stat bude.

PS: Fotky su robene asi 4 roky dozadu.
Prílohy
Photo 009.jpg
Photo 003.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

peterkozel napísal:a to je co za dovod preco nepostavit zakladnu, takze ludia by boli spokojnejsi keby im tie humna zrusila iranska raketa ako start obrannej???, preco tu mnohy stale pisete o tom ze usa zautocia na rusko, je to taka hovadina ako keby sr zautocila na cr
odpoviem ti proti otazkou: preco by mal Iran utocit na POL alebo CZE? :wink:
a uz som pisal ze iranska raketa sem z Iranu nedoleti! mozno korejska, ale preco by bol zamierena na Prahu,alebo Varsavu?
tak tu je nieco zo SME, aby sa nik nemohol navazat do toho ze citam prop: obrazok som dal radsej do prilohy
takze dolet 1350km konci podla obrazka niekde v delte Dunaja. Fastasmagoriam a predpokladom zo strany Pentagonu po vpade do Iraku, kde prepokldali jadrove, chemicke a biologicke zbrane, uz neverim. Takze zakladna nemoze byt proti Iranu, a kto iny ako Rusko moze strielat rakety smerom na vychod tak aby boli v dosahu zakladne?
ako si mzoes byt isty ze USA nechcu zautocit na Rusko?
// obrazok hodeny do prilohy
Prílohy
dolet iranskych rakiet a dohady
dolet iranskych rakiet a dohady
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

jackb napísal:odpoviem ti proti otazkou: preco by mal Iran utocit na POL alebo CZE? :wink:
a uz som pisal ze iranska raketa sem z Iranu nedoleti! mozno korejska, ale preco by bol zamierena na Prahu,alebo Varsavu?
tak tu je nieco zo SME, aby sa nik nemohol navazat do toho ze citam prop: obrazok som dal radsej do prilohy
takze dolet 1350km konci podla obrazka niekde v delte Dunaja. Fastasmagoriam a predpokladom zo strany Pentagonu po vpade do Iraku, kde prepokldali jadrove, chemicke a biologicke zbrane, uz neverim. Takze zakladna nemoze byt proti Iranu, a kto iny ako Rusko moze strielat rakety smerom na vychod tak aby boli v dosahu zakladne?
ako si mzoes byt isty ze USA nechcu zautocit na Rusko?
// obrazok hodeny do prilohy
aaach boze ja sa asi zblaznim, ale ved oni tvrdia ze system nema byt ani tak proti raketam ktore ma iran dnes ako proti tym co budu o par rokov a tych sa predpoklada ze budu mat vacsi dostrel, nikto nehovori o utoceni na prahu-ide snad o celu eu nie a s tym utocenim na rusko neprehanaj, bolo to vysvetlovane rusom atd. - rusi prehanaju ako to bolo aj v obdobi vstupu cr a sr do nato
jackb
Redeemer
Redeemer

tak to uzavriem: nesuhlasim s vystvabou zakaldne, ci uz je v CZE alebo na SVK. myslim, ze Americanom ide o provokaciu Ruska a s tym nesuhlasim. To,ze Iran vyvyja strely s dvojnasobnym dostrelom je len ciry dohad a speulacia - rovnako ako Irak 03. Tak isto si nemyslim, ze by mohol byt v EU okrem UK ohrozeny akykolvek stat, ba prave naopak: zakladna zvysi moznost utoku.
to je vsetko z mojej strany. nemienim tieto nazory zmenit a dalej sa o nich hadat.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

tak to uzavriem aj ja - neviem ci zakladna bude alebo nebude na nieco dobra europe, nie som expert na tieto veci ako sa tu niektory tvaria na zaklade nejakych clankov, lebo uz ma celkom rozculuju veci ako napr.v teme o 11.9 je uvedene ze ladin netoci tie jeho posolstva ale toci sa to v studiu v amerike, niektory uz zachadzaju pridaleko s fantaziou a k tomu rusku a ze usa provokuje - ved rusi predali iranu dost vymakany system vzdusnej obrany a myslim aj zopar torped co frcia ako formula a to si myslim ze je celkom blbe zvlast preto aky je rezim a kto je pri moci v irane, spomeniem to este raz - rusi vsetko nafukuju a opakuje sa historia z rokov kedy sme vstupovali do nato a nic sa nestalo, ako dovod zautocenia si militanti mozu vybrat cokolvek takze ci radar pritiahne mudzahidov je otazne, mozu si vybrat aj nas uz len z toho dovodu ze sme boli v iraku a to si myslim ze je silnejsi dovod ako to ze v cr bude nejaky radar a vidis stalo sa nieco? bol sa tu snad niekto odpalit??
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

To by boli česi riadne hlúpi ak by toto potporili, ale už proti tomu aj protestovali a dúfam že pan Topolánek to jednoznačne odmietne.
ide o provokáciu od USA, ktorí sa chcu dostať k Rusku.

*censored*
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

OT premazany, vyjadrujte sa k predmetu temy.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

Je to priprava na utok a nie ochrana , ko*ot americki na čele s Bushom Ked chcu umiestnit ochranu a radary proti Iranu a Syrii , prečo ich nedaju do Turecka, ktore by s tym nemalo problem a ochotne by pomohlo na oplatku za naklonenost USA. Je to jednaznačne provokativne RUSSIA 4ever !!!
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Vcera som o tejto problematike videl jeden zaujimavy dokument. Tvrdilo sa tam ze Rusi zostrojili rakety, ktorych balisticke trajektorie sa nedaju vypocitat a takato proti-raketova zakladna si s nimi nebude vediet poradit. A ak vystrelia 2-3 naraz uz duplom ze nie.
Usa a Rusko uz spolu superili v studenej vojne. Ak opät medzi nimi vypukne superenie... nezostane tu kamen na kameni.

EDIT: Co si myslite o tomto: V roku 1972 bola tiež medzi USA a ZSSR uzatvorená zmluva ABM, obmedzujúca prostriedky protiraketovej obrany. Platila až do roku 2002, keď od nej USA odstúpili.

EDIT2 opytajte sa uja Googla na "medzikontinentalnu balisticku raketu" ze co vam na to povie. :wink:

Rusko 29. května úspěšně otestovalo novou mezikontinentální vícehlavicovou balistickou raketu. Podle ministra obrany Ivanova mohou nové střely překonat "jakékoliv existující či budoucí systémy protiraketové obrany".
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

pHysIQ ma pravdu. Raketovy stit nedokaze zastavit vystrelene rakety. Dokonca ani tie teroristicke. Na to technika proste nieje. A keby to aj dokazal tak si myslim, ze Rusko ma dostatok striel na to aby najskor rozstrielalo ten stit a nasledne aj Ameriku. Je to jasna provokacia. A ak Cesi niesu blbi urcite odmietnu. Prilis hrozi zatvorenie kohutikov z ropou co asi nikto nechce a my obvzlast nie. Pamate si ako to bolo ked ju vypli na par dni?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Urcite vy viete, ako presne ten radar funguje a co dokaze, resp. nedokaze zachytit. Taktiez som si isty, ze to vedia aj Rusi. :hehe:
Tomasito
VIP
VIP

p4ra napísal:Obranny dazdnik je len na dobro ludstva. To, ze tam bude stat, aj ked sa nikdy nepouzije neublizi nikomu, len zdvihne "varovny prst", ze take nieco je a bolo by lepsie si nezahravat.
A ty odkial vies, ako presne ten radar funguje a co dokaze, resp. nedokaze zachytit? Odkial vies, ze NMD bude pouzity len na obranne ucely? Odkial vies, ze je pre dobro ludstva? Prisiel ti to odprisahat sam George? Nepochybujem, ze by si mu uveril predtym nez by sa k tejto tematike stihol prvy krat vyjadrit. > Ber ako priklad tvojho pristupu k tejto a podobnym diskusiam...
p4ra napísal:Urcite vy viete, ako presne ten radar funguje a co dokaze, resp. nedokaze zachytit. Taktiez som si isty, ze to vedia aj Rusi. :hehe:
Neblazni p4ra, predsa ten kto vsetko vie, vsetko videl, vsetko vyskusal, vsetko poyebal a vsade bol si vylucne a len ty :smt063

Teraz vazne, o co ti ide tymito drblymi prispevkami? Obcas sa po sebe citaj priatelu a sebakriticky porovnaj sam so sebou.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, ja neviem vsetko. Nevidel som vsetko. Nevyskusal som vsetko, ani som kazdu nepoje*al. To, ze som mal to stastie cestovat viac, ako drviva vacsina z vas, to, ze som mal stastie vyskusat si veci, o kt. sa tu vam este bude snivat dlho (napr. aj drahe auta v inej teme), to, ze som si zasukal s viacerymi holkami je len a len moja sikovnost. Ked sa s nicim z toho nedokaze ani jeden z vas vyrovnat, je to len a len vas problem. Ale prosim, nezhadzujte ma pre vasu posadnutost mojou osobou a osobnu zavist. To by bolo k tej druhej casti prispevku.

Co sa tyka tej prvej. Myslim si, ze bolo opakovane povedane, predstrojene pred EU, NATO a dalsimi organizaciami, ze k comu ma tento radar sluzit. A silne pochybujem, ze prave Americania potrebuju tuto budovat ofenzivne zariadenie. (keby chceli, tak nas zmetu z mapy sveta v priebehu par minut, vratane Ruska, ci sa vam to paci alebo nie) Kecy o tom, ze ako zacne dalsia studena vojna alebo vojna medzi USA a Ruskom su take nezmyslene, ako, ze niekto od nas tuto sa stane kozmonautom.

A v vzdy sa o tom hovori, ako o RADARE, nie o odpalovacom zariadeni. Ano, ma to byt protiraketova obrana, cize by sa odtial malo dat odpalit nieco, ako protiraketa, ale v kazdom pripade je to na obranu.

Nemam zaujem o dalsi flamewar a svoj nazor som aj v tejto teme vyjadril, takze sa nebudem dalej vyjadrovat. Ak mas este nieco, prosim SS.

Btw. vyzivas sa riadne v tom do mna si stuchnut vzdy, ked je moznost, ale prosim, uzi si to. :)
Tomasito
VIP
VIP

Neprecenuj sa priatelu- to ze tu nie kazdy citi potrebu doslova sa chvastat este neznamena, ze si toho prezil viac nez ostatni. BTW. za to, aku povest si si tu vytvoril nesies zodpovednost vylucne sam- ja vsak tvoju pritomnost na fore vnimam pozitivne ; )

Co bolo opakovane povedane? Kym? Akym sposobom sa k tomu zaviazal? USA v r. 2001 jednostranne vypovedali zmluvu SALT 1 z dovodu "narodnej bezpecnosti". Ako chces po tomto zarucit, ze nevypovedaju akykolvek iny "zavazok", ked im to padne vhod? BTW. uz tu bolo pomerne podrobne rozoberane, ze radar systemu NMD sa da o.i pouzit aj na spionaze ucely. Pritom Rusi ako aj mnohi experti na radarove systemi sa vyjadrili, ze pokial ide o krajiny ako Iran, ci Severnu Koreu, strategicky ovela vyhodnejsia poloha pre umiestnenie zakladni NMD je napr. na uzemi Turecka (o.i. to bolo dokazane vypoctom vsetkych moznych trajektorii). Nie, USA tvrdohlavo trvaju na CR a PL. Preco, ked podla oficialne prezentovanych postojov o Rusko nejde?

Pokial nemas zaujem o flamewar, tak sa podla toho spravaj a prestan vypisovat provokativne prispevky ako napr. ten vyssie. Rovnako demagogickym sposobom sa da zosmiesnit a spochybnit kazdy jeden nazor, ktory si k teme sam napisal (vid. priklad).

// Ad edit: Nebud vztahovacny p4ra. Drvivu vacsinu tvojich prispevkov uz ani necitam a nad mnohymi z tych, ktore si precitam v Politike sa uz len povznesiem.
jackb
Redeemer
Redeemer

To ze amici vypovedali zmluvy o nesireni ZHN a nosicov s viacerymi hlavicami som az do teraz nevedel,ale potvrdzuje to fakt ze provokuju ine jadrove a raketove mocnosti. Ked chcu ist prikladom svetu tak preco pindaju do Korei,alebo Iranu ze chcu rakety a ZHN? To je ako ked bude ucitel detom hovorit: "nefajcite to svinstvo" a po vyucovani si pojde dat poriadneho praska do zily... ten Krik je fakt dement... len aby cely svet nezatiahol do sraciek...
//"radar" vs. "odpalovacie zariadenie" - nieje nahodou protiraketova raketa navadzana radarom? To by zanmenalo, ze bez radaru by odpalovacie zariadenie v POL bolo Amikom ako mrtvemu zlate zuby, takze kritika "radaru" je IMO na mieste.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Nikdy sa nestalo, ze by slabsia krajina zautocila na velmoc, akou USA bezpochyby je (ci uz vojensky alebo hospodarsky), to dokazuje aj to, ze USA na svojom uzemi v novodobych dejinach neviedli jedinu vojnu, ale mimo svojho statu ich viedli mnoho. Preto sa USA nemusia obavat Iranskych ci Korejskych rakiet, pretoze bezpochyby leadrovia tychto krajin vedia, ze utok na USA by znamenal zahubu ich rezimu v tejto krajine.
Preto vyplyva za jediny ucel tohto "obranneho" dazdnika je zastresenie intervencii us vojsk na Blizky vychod.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

Dokedy sa preboha USA bude s Rusmi hrat na studenu vojnu ved je to trapne :lol: a som absoultne proti tomu aby tu stavali tie ich "radary na obranu" :lol:
Napísať odpoveď