Stopom do Turecka
-
Jeremy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Stopom do Turecka
mam taky sen jedno leto ist od turecka s par priatelmi. stopom samozrejme. tak aby sme minuly co najmenej penazi.
Proste tulat sa a spoznat takto turecko a svet do turecka...
Mate aj vy podobny? zazili ste take nieco. viete poradit?
Re: Stopom do turecka
jezis maria, sa musis dost nudit, sa vyser na stopovania, podla mna to nie je forma dopravy, najskor utrpite nejaku ujmu alebo vam to bude trvat tak dlho ze aj tak vsetky peniaze miniete na bezne potrebyJeremy napísal:mam taky sen jedno leto ist od turecka s par priatelmi. stopom samozrejme. tak aby sme minuly co najmenej penazi.
slovensko ti za tyzden prejdem peso s cca 1000SK vo vrecku, skutocnost ze slovensko je velmi male by si si mohol uvedomit, ale chodit stopom zo slovenska az do turecka je predsa len ina dialka, ides cez ine staty tak dalej...ked chces vyskusaj ale podla mna sa viac nanervujes ako povozisJeremy napísal:bo po slovensku som sa uz co to nastoopoval a vacsinou mam pozitivne skusenosti... a nie je to z nudy skor je to chut spoznat neico nove a inak ako bezny clovek
-
Jeremy
Medium Professional
no Turecko preco. Hmm je to nieco nove. ina krajina ina kultura nadherna priroda myslim ze iny trocha lepsi a priatelskejsi ludia preto turecka
asi preto turecko a prave preto lebo to je uplne iny svet ako europa...a uplne ina civilizacia. tTurecko ma laka svojou slnecnostou svojou kulturou...
a stopom preto lebo chcem spoznat aj krajiny cez ktore pojdem i ked tak narychlo lepsie ako busom a nemam rad busy a na vlak ani letecky nemam
ale chystam sa tam az buduce leto nei toto bo uz to nestiham....
asi preto turecko a prave preto lebo to je uplne iny svet ako europa...a uplne ina civilizacia. tTurecko ma laka svojou slnecnostou svojou kulturou...
a stopom preto lebo chcem spoznat aj krajiny cez ktore pojdem i ked tak narychlo lepsie ako busom a nemam rad busy a na vlak ani letecky nemam
do turecka z tade chodi vlak?Jeremy napísal:no Turecko preco. Hmm je to nieco nove. ina krajina ina kultura nadherna priroda myslim ze iny trocha lepsi a priatelskejsi ludia preto turecka
-
pancuska26
Expert
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pozri sa sheep .. ja to vidim realne ... kamaratov brat pojazdil mozno tri troky do zadu komplet skrz na skrz cele rumunsko ... STOPOM .. stopom sa dostal tam aj s5 ... ma z toho perfektne zazitky .. spoznal vela milych ludi .. nemal s tym vaznejsie problemy ... a pred tromi styrmi rokmi nebolo rumunsko v takej miere to co dnes = samy nemecky dochodca ..
.. a povedal by som ze kedze turecko je uz v podstate orientalna krajina ( hlavne za bosporom ), tak su tam ludia takisto mili ako v inych krajinach s touto kulturou .. co viem, tak v turecku ta kazdy druhy vola na kavu a chce sa s tebou rozpravat, taknevidim dovod, preco by ti nezastavili, ked stopujes
...
...
... dalsim faktom je ze je to vsetko vacsia vyzva, vacsi adrenalin .. vyzva preto, ze tazsi najdes niekoho kto vie anglicky, tym padom sa tak lahko nedohovoris ani len s policajtmi , tym padom musis na seba klast vacsie poziadavky a viac si to uzijes
... a adrenalin kvoli moznej zaostalosti niektorych oblasti
... v neposlednej rade tam vidis ovela viac kuriozit ako na zapade
...
..aspon tak to vidim ja
... nevim ako autor ... ale sympatie s nim zdielam na 101% ... ( sa vidi ze bol / je skaut
)
.. a povedal by som ze kedze turecko je uz v podstate orientalna krajina ( hlavne za bosporom ), tak su tam ludia takisto mili ako v inych krajinach s touto kulturou .. co viem, tak v turecku ta kazdy druhy vola na kavu a chce sa s tebou rozpravat, taknevidim dovod, preco by ti nezastavili, ked stopujes
preco prave do turecka ? .. lebo v zapadnej europe je stale len to iste k videniu .. toho sa prezeres uz u nas doma ... tu nevidis same minarety, nepocujes 5x denne ako hlasnik zvolava na modlitbu hlvaou k mekke a odobne. je to odlisna kultura, co slubuje odlisny a vacsinou ovela lepsi zazitok ako v krajinach s rovnakou, resp. podobnou kulturoupancuska26 napísal:hmm celkom zaujimavy napad...ale mozem sa opytat preco prave do Turecka??...je az tak zaujimave??..a preco nie Francuzko Taliansko??...ale asi by som nato nemala odvahu a ak hej na 100%by som isla do Nemecka...
... dalsim faktom je ze je to vsetko vacsia vyzva, vacsi adrenalin .. vyzva preto, ze tazsi najdes niekoho kto vie anglicky, tym padom sa tak lahko nedohovoris ani len s policajtmi , tym padom musis na seba klast vacsie poziadavky a viac si to uzijes
..aspon tak to vidim ja
-
pancuska26
Expert
nordkapp_pb:no jasne
..dakujem za vysvetlenie...ale si aj tak myslim,ze kazda krajina ma v sebe nieco zvlastne co je zaujimave pre vela ludi
...neviem ale zasa v Turecku nenajdes Eifelovku
...a zasa si nemozes zafajcit verejne travu
...to som uviedla len ako priklad
..ale kazdeho pritahuje iny styl kultury
...a vobec Slovesnko je najkrajsie
[/b]
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
vo francuzsku by si tiez hladala marne bajny Araratpancuska26 napísal:nordkapp_pb:no jasne..
ano mas pravdu ze kazdeho pritahuje iny styl kultury, niekoho bavi pozerat cely den z eifellovky, alebo hulit legalne zapadnuty niekde v amsterdame .. nikoho zsa aktivne spoznavanie kultury zivota inych ludi ... a preto ma fascinuje viac vychod ( po urcite hranice ) ako zapad, pretoze zapadu sa stale viac a viac podobame kulturou zivota aj my .. takze by som povedal ze zapad, tam je dovolenka o atrakciach, maximalnej pohode a prehlbovani svojich kulturnych (ne)vedomosti ... vychod je spoznavanie docela novej kultury, takze ju za rovnaky cas nemozes preskumat tak detailne, vychod je aktivna dovolenka atd ... nehovorim ze nechcem spoznat aj napr. spomenute taliansko, alebo francuzsko, ale keby som mal volit cestovat vychod / zapad, tak aj vdaka mojej "adventurous" povahe by som isiel na vychod
...k tomu slovensku, ano na slovensku nam nic nechyba a dost ma v spojeni s cestovnym rucho sere, ze SLOVACI poznaju lepsie letoviska v tunisku, ako tatry, slovensky raj, nase pekne miesta .. slovensko je sice male ale ma co ponuknut ... naco sa s prepacenim srat do cudzich krajin, ked nepozname tu svoju ? ? ? ... ved to je hanba pre nas samych .. na jedne strane ideme kdesi "von" na druhej strane ked sa nas cudzinec spyta ako je to a to u nas a my mu neveiem odpovdat, je trapne ... nebodaj este ked ti v parizi cernoch povie ze bol v demenovskej ladovej jaskyni a ty ani nevies kde ju mas hladat na mape
-
Jeremy
Medium Professional
ako po slovensku aktivne beham par rokov a az teraz v lete idem na dva tyzdne do slovenskeho raja na rangersku sluzbu...
Slovensko je krasne odporucam kazdemu pochodit peso nizke tatry, povazsky inovec, muransku planinu, velku fatru a chocske vrchy, biele karpaty ...
a vlastne vsetky slovenske kopce
ale aj tak turecko je turecko moj sen:D len neviem kolko prachov...
som raz bol na jednej prednaske kde traja manici isli na dva tyzdne do rumunska a aj s cestou za dva tyzdne minuly 3 eur... jedlo so sebou a velke batohy a hybaj
to je adventura pre mna 
Slovensko je krasne odporucam kazdemu pochodit peso nizke tatry, povazsky inovec, muransku planinu, velku fatru a chocske vrchy, biele karpaty ...
ale aj tak turecko je turecko moj sen:D len neviem kolko prachov...
som raz bol na jednej prednaske kde traja manici isli na dva tyzdne do rumunska a aj s cestou za dva tyzdne minuly 3 eur... jedlo so sebou a velke batohy a hybaj
-
pancuska26
Expert
nordkapp_pb:
...pekne povedané ...ale hovorím tie dva príklady som uviedla len ako PRIKLADY
..nemysli si,že chcem ísť húliť ganju do Amsterdamu
..no máš pravdu s tými Slovákmi to ide dolu vodou.... ale ak je naozaj pre niekoho krajšie spoznávanie inej krajiny ako je vlastne ta jeho s tým už nikto nič nenarobí..áno východ je veľmi krásna krajina,ale je tam aj dosť nedostatkov,kt.mne konkrétne prekážajú,ale patrí to k tej kultúre..tak vám obom držím palce nech sa tam aj dostanete ked už tak potom veľmi aj túžite...