Stopom do Turecka

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Stopom do Turecka

Príspevok od používateľa Jeremy »

mam taky sen jedno leto ist od turecka s par priatelmi. stopom samozrejme. tak aby sme minuly co najmenej penazi.

Proste tulat sa a spoznat takto turecko a svet do turecka...

Mate aj vy podobny? zazili ste take nieco. viete poradit?
Sheep
Addict
Addict

Re: Stopom do turecka

Príspevok od používateľa Sheep »

Jeremy napísal:mam taky sen jedno leto ist od turecka s par priatelmi. stopom samozrejme. tak aby sme minuly co najmenej penazi.

Proste tulat sa a spoznat takto turecko a svet do turecka...

Mate aj vy podobny? zazili ste take nieco. viete poradit?
jezis maria, sa musis dost nudit, sa vyser na stopovania, podla mna to nie je forma dopravy, najskor utrpite nejaku ujmu alebo vam to bude trvat tak dlho ze aj tak vsetky peniaze miniete na bezne potreby
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

bo po slovensku som sa uz co to nastoopoval a vacsinou mam pozitivne skusenosti... a nie je to z nudy skor je to chut spoznat neico nove a inak ako bezny clovek
Sheep
Addict
Addict

Jeremy napísal:bo po slovensku som sa uz co to nastoopoval a vacsinou mam pozitivne skusenosti... a nie je to z nudy skor je to chut spoznat neico nove a inak ako bezny clovek
slovensko ti za tyzden prejdem peso s cca 1000SK vo vrecku, skutocnost ze slovensko je velmi male by si si mohol uvedomit, ale chodit stopom zo slovenska az do turecka je predsa len ina dialka, ides cez ine staty tak dalej...ked chces vyskusaj ale podla mna sa viac nanervujes ako povozis :wink:
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

hm rozhodne zaujimavy napad ale kym by si sa tak dostal do Turecka už by toto forum neexistovalo :lol: :lol:
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

to s tym tyzdnom je dost prehnane to by som chcel vidiet:D

bo ked znami vravel ako stopoval a dosel v priebehu troch dni do spanielska tak som myslel ze toto moze byt tiez zaujimave
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

No, neviem, v kazdom pripade daj vediet, ak pojdes, ako si dopadol :). Len nechapem, preo akurat Turecko, ja by som si vybrala nejaku krajinu, ktora nie je tak daleko...
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no Turecko preco. Hmm je to nieco nove. ina krajina ina kultura nadherna priroda myslim ze iny trocha lepsi a priatelskejsi ludia preto turecka
asi preto turecko a prave preto lebo to je uplne iny svet ako europa...a uplne ina civilizacia. tTurecko ma laka svojou slnecnostou svojou kulturou...

a stopom preto lebo chcem spoznat aj krajiny cez ktore pojdem i ked tak narychlo lepsie ako busom a nemam rad busy a na vlak ani letecky nemam :D

ale chystam sa tam az buduce leto nei toto bo uz to nestiham.... :D
Sheep
Addict
Addict

Jeremy napísal:no Turecko preco. Hmm je to nieco nove. ina krajina ina kultura nadherna priroda myslim ze iny trocha lepsi a priatelskejsi ludia preto turecka
asi preto turecko a prave preto lebo to je uplne iny svet ako europa...a uplne ina civilizacia. tTurecko ma laka svojou slnecnostou svojou kulturou...

a stopom preto lebo chcem spoznat aj krajiny cez ktore pojdem i ked tak narychlo lepsie ako busom a nemam rad busy a na vlak ani letecky nemam :D

ale chystam sa tam az buduce leto nei toto bo uz to nestiham.... :D
do turecka z tade chodi vlak? :D
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

hmm celkom zaujimavy napad...ale mozem sa opytat preco prave do Turecka??...je az tak zaujimave??..a preco nie Francuzko Taliansko??...ale asi by som nato nemala odvahu a ak hej na 100%by som isla do Nemecka :) ...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pozri sa sheep .. ja to vidim realne ... kamaratov brat pojazdil mozno tri troky do zadu komplet skrz na skrz cele rumunsko ... STOPOM .. stopom sa dostal tam aj s5 ... ma z toho perfektne zazitky .. spoznal vela milych ludi .. nemal s tym vaznejsie problemy ... a pred tromi styrmi rokmi nebolo rumunsko v takej miere to co dnes = samy nemecky dochodca ..

.. a povedal by som ze kedze turecko je uz v podstate orientalna krajina ( hlavne za bosporom ), tak su tam ludia takisto mili ako v inych krajinach s touto kulturou .. co viem, tak v turecku ta kazdy druhy vola na kavu a chce sa s tebou rozpravat, taknevidim dovod, preco by ti nezastavili, ked stopujes :-) ...

pancuska26 napísal:hmm celkom zaujimavy napad...ale mozem sa opytat preco prave do Turecka??...je az tak zaujimave??..a preco nie Francuzko Taliansko??...ale asi by som nato nemala odvahu a ak hej na 100%by som isla do Nemecka :) ...
preco prave do turecka ? .. lebo v zapadnej europe je stale len to iste k videniu .. toho sa prezeres uz u nas doma ... tu nevidis same minarety, nepocujes 5x denne ako hlasnik zvolava na modlitbu hlvaou k mekke a odobne. je to odlisna kultura, co slubuje odlisny a vacsinou ovela lepsi zazitok ako v krajinach s rovnakou, resp. podobnou kulturou :-) ...

... dalsim faktom je ze je to vsetko vacsia vyzva, vacsi adrenalin .. vyzva preto, ze tazsi najdes niekoho kto vie anglicky, tym padom sa tak lahko nedohovoris ani len s policajtmi , tym padom musis na seba klast vacsie poziadavky a viac si to uzijes :-) ... a adrenalin kvoli moznej zaostalosti niektorych oblasti :-) ... v neposlednej rade tam vidis ovela viac kuriozit ako na zapade :-) ...

..aspon tak to vidim ja :-) ... nevim ako autor ... ale sympatie s nim zdielam na 101% ... ( sa vidi ze bol / je skaut :-) )
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Inac ja tiez obdivujem takychto ludi, co idu na vlastnu past niekam. Neviem, ja mam iste predsudky voci stopu a zrejme ako vacsina ludi aj ja by som sa obavala istych rizik, ktore pri cestovai stopom vznikaju.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Sheep napísal:do turecka z tade chodi vlak? :D
No áno chodí.
Z Viedne sa dá dostať do Istanbulu. Ktorý to je vlak ale presne neviem.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb pekne si to zhrnul dakujem prafve tpreto chcem do turecka
pancuska26
Expert
Expert

nordkapp_pb:no jasne :) ..dakujem za vysvetlenie...ale si aj tak myslim,ze kazda krajina ma v sebe nieco zvlastne co je zaujimave pre vela ludi :) ...neviem ale zasa v Turecku nenajdes Eifelovku :) ...a zasa si nemozes zafajcit verejne travu :) ...to som uviedla len ako priklad :) ..ale kazdeho pritahuje iny styl kultury :) ...a vobec Slovesnko je najkrajsie :lol: [/b]
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pancuska26 napísal:nordkapp_pb:no jasne :) ..
vo francuzsku by si tiez hladala marne bajny Ararat :-) :-) :-)

ano mas pravdu ze kazdeho pritahuje iny styl kultury, niekoho bavi pozerat cely den z eifellovky, alebo hulit legalne zapadnuty niekde v amsterdame .. nikoho zsa aktivne spoznavanie kultury zivota inych ludi ... a preto ma fascinuje viac vychod ( po urcite hranice ) ako zapad, pretoze zapadu sa stale viac a viac podobame kulturou zivota aj my .. takze by som povedal ze zapad, tam je dovolenka o atrakciach, maximalnej pohode a prehlbovani svojich kulturnych (ne)vedomosti ... vychod je spoznavanie docela novej kultury, takze ju za rovnaky cas nemozes preskumat tak detailne, vychod je aktivna dovolenka atd ... nehovorim ze nechcem spoznat aj napr. spomenute taliansko, alebo francuzsko, ale keby som mal volit cestovat vychod / zapad, tak aj vdaka mojej "adventurous" povahe by som isiel na vychod :-) ...

...k tomu slovensku, ano na slovensku nam nic nechyba a dost ma v spojeni s cestovnym rucho sere, ze SLOVACI poznaju lepsie letoviska v tunisku, ako tatry, slovensky raj, nase pekne miesta .. slovensko je sice male ale ma co ponuknut ... naco sa s prepacenim srat do cudzich krajin, ked nepozname tu svoju ? ? ? ... ved to je hanba pre nas samych .. na jedne strane ideme kdesi "von" na druhej strane ked sa nas cudzinec spyta ako je to a to u nas a my mu neveiem odpovdat, je trapne ... nebodaj este ked ti v parizi cernoch povie ze bol v demenovskej ladovej jaskyni a ty ani nevies kde ju mas hladat na mape :-( ... no co, taki sme my cestovatelia :-) ...
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ako po slovensku aktivne beham par rokov a az teraz v lete idem na dva tyzdne do slovenskeho raja na rangersku sluzbu...

Slovensko je krasne odporucam kazdemu pochodit peso nizke tatry, povazsky inovec, muransku planinu, velku fatru a chocske vrchy, biele karpaty ...:D a vlastne vsetky slovenske kopce

ale aj tak turecko je turecko moj sen:D len neviem kolko prachov...
som raz bol na jednej prednaske kde traja manici isli na dva tyzdne do rumunska a aj s cestou za dva tyzdne minuly 3 eur... jedlo so sebou a velke batohy a hybaj :D to je adventura pre mna :D
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ak máš veľa času a nevieš čo s ním tak kľudne choď stopovať. Podľa mňa to síce nie je dobrý spôsob nakoľko ti to zabije zbytočne veľa času ale skúsiť môžeš :)
pancuska26
Expert
Expert

nordkapp_pb: :) ...pekne povedané ...ale hovorím tie dva príklady som uviedla len ako PRIKLADY :) ..nemysli si,že chcem ísť húliť ganju do Amsterdamu :D ..no máš pravdu s tými Slovákmi to ide dolu vodou.... ale ak je naozaj pre niekoho krajšie spoznávanie inej krajiny ako je vlastne ta jeho s tým už nikto nič nenarobí..áno východ je veľmi krásna krajina,ale je tam aj dosť nedostatkov,kt.mne konkrétne prekážajú,ale patrí to k tej kultúre..tak vám obom držím palce nech sa tam aj dostanete ked už tak potom veľmi aj túžite... :)
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pancuska ake nedostatky mas na mysli?

tipujem ze kedze pojdem stopom a byvat v stane takze nehrozi hygiena sprchy a tak, a nebudu tam normlane zachody.-.. ale to je predsa vyhoda nie:D
Napísať odpoveď