Stratenie mobilu
Stratenie mobilu
caute
takyto problem ma kamos stratil vcera mobil nedalo by sa ho nejako podla imei koda najst poloho mmobilu? alebo co by mal robit poradte..
takyto problem ma kamos stratil vcera mobil nedalo by sa ho nejako podla imei koda najst poloho mmobilu? alebo co by mal robit poradte..
-
martinrozok
Medium Expert
........ze zlodej musi dat povolenie?martinrozok napísal:nj skveli zakon ze lokalizovat ukradnuty mobil mozu len ak da zlodej povolenie lebo by to bolo narusovanie jeho sukromia....nevem kto to vymyslel zlodeji by mali mat svoje sukromie akurat v base...no a ked mobil stratis??dakto bude rad
to kde si počul taku k.......
na margo toho, že čo ked je ten zlodej neznámy, tak jak ti može dat povolenie...
-
kj37
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
lokalizaciu musi povolit aj druha stranamartiner napísal:........ze zlodej musi dat povolenie?![]()
to kde si počul taku k.......
na margo toho, že čo ked je ten zlodej neznámy, tak jak ti može dat povolenie...
a o vyziadani lokalizacie mobilu moze rozhodnut len sud (samozrejme aj bez suhlasu toho kto ten mobil ma)
1, vypnuty telefon sa vystopovat neda
2, novy firmware nic neznamena, pokial sa nezmenil IMEI, popripade ak pouziva zlodej ukradnutu kartu (vola z nebloknuteho pausalu) tak IMSI cislo. Na detekciu telefonu sa pouzivaju prave tieto cisla. Dnes ma mnoho telefonov IMEI nastanevy natvrdo, takze zmena FW nic neriesi.
3, Kazdy telefon v dosahu signalu sa da lokalizovat. Presna lokalizacia (presnost na par metrov) vyzaduje, aby bol telefon v dosahu aspon 3 BTS. Potom sa vykona takzvana triangulacia. Viac BTS = vyssia presnost, menej BTS = nemoznost pouzit triangulaciu.
4, Policia na hladanie mobilov v podstate serie. Pokial sa nejaky nasiel, verte tomu, ze to bola nahoda a nie vysledok usilovnej prace. Maju kopec inej roboty, hladat stovky potratenych/ukradnutych mobilov by bola utopia s minimalnym efektom. Navyse za peniaze danovych poplatnikov.
5, Operatori v spolupraci s policiou MOZU vykonat triangulaciu a s nou suvisiace zameranie telefonu aj bez suhlasu druhej strany, pokial existuje dovodne podozrenie na suvis s trestnou cinnostou.
6, Telefony s hodnotou mensou ako cca 15 000 skutocne NIKOHO nezaujimaju, a neocakavajte, ze ich budu hladat.
2, novy firmware nic neznamena, pokial sa nezmenil IMEI, popripade ak pouziva zlodej ukradnutu kartu (vola z nebloknuteho pausalu) tak IMSI cislo. Na detekciu telefonu sa pouzivaju prave tieto cisla. Dnes ma mnoho telefonov IMEI nastanevy natvrdo, takze zmena FW nic neriesi.
3, Kazdy telefon v dosahu signalu sa da lokalizovat. Presna lokalizacia (presnost na par metrov) vyzaduje, aby bol telefon v dosahu aspon 3 BTS. Potom sa vykona takzvana triangulacia. Viac BTS = vyssia presnost, menej BTS = nemoznost pouzit triangulaciu.
4, Policia na hladanie mobilov v podstate serie. Pokial sa nejaky nasiel, verte tomu, ze to bola nahoda a nie vysledok usilovnej prace. Maju kopec inej roboty, hladat stovky potratenych/ukradnutych mobilov by bola utopia s minimalnym efektom. Navyse za peniaze danovych poplatnikov.
5, Operatori v spolupraci s policiou MOZU vykonat triangulaciu a s nou suvisiace zameranie telefonu aj bez suhlasu druhej strany, pokial existuje dovodne podozrenie na suvis s trestnou cinnostou.
6, Telefony s hodnotou mensou ako cca 15 000 skutocne NIKOHO nezaujimaju, a neocakavajte, ze ich budu hladat.
-
DonLuca
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Pozri, mne ukradli mobil pred 10 dňami a tiez to nebola žiadna šunka, ale 6230i, ale na policií som to ani nebol ohlasovať, hocií je teoretická možnosť, že by sa našiel podľa imei kódu, lenže ten, čo ti ho ukradol určite už dávno premazal systém. A keď, tak urobil, tak ti ani to imei-ko nepomoze. Prosto sa musíš zmieriť s tým, že svoj mobil už nikdy nebudeš držať v rukách.
To je to o com som hovoril... v mnohych novych telefonoch je IMEI natvrdo, cize je tam svab, ktory nema ziadnu inu funkciu, len je v nom ulozeny IMEI ktory sa NEDA prepisat, ani keby si cely firmware prepisal a zmazal 28 krat. Sice je to je v konecnem dosledku prd platne, ja len tak pre poriadok.DonLuca napísal:...lenže ten, čo ti ho ukradol určite už dávno premazal systém. A keď, tak urobil, tak ti ani to imei-ko nepomoze.