Stratenie mobilu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Stratenie mobilu

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

caute

takyto problem ma kamos stratil vcera mobil nedalo by sa ho nejako podla imei koda najst poloho mmobilu? alebo co by mal robit poradte..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ak ma pausal tak v prvom rade nech bezi k operatorovi nech mu blokne cislo, lebo mu dojde ucet, ze sa obesit rovno moze ist.. Tam nech sa na to aj opyta, tam by mu mali najlepsie poradit, ako postupovat, ked chce svoj telefon naspat. Inak na polici to uz bol ohlasit?
havarka
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa havarka »

Polícia
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

pff mne moj siemens cx 65 ukradli nahlasil som to na policiu a prd s tym robia :x
bukelo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bukelo »

Hovniak napísal:pff mne moj siemens cx 65 ukradli nahlasil som to na policiu a prd s tym robia :x
Takych telefonov uz pokradli. By si policajti nestihli ani kavu rano vypit, keby mali hladat mobily, a este take ... ako CX 65. :)
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

bukelo napísal: a este take ... ako CX 65. :)
tak to hovoris ako keby to bolo zadarmo (viem ze je to nic moc telefon) ale vsetko stoji peniaze a ja som nevyhodil prachy aby to daky degesko predaval
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

tak tento stal 14000,-sk takze nieje to zase malo ale zase ani moc takze cel by ho naspet..
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Pokial tvoj kamosko nema u operatora znameho s dosahom na lokalizaciu, nech to v klude predycha a s telefonom sa rozluci... prax je bohuzial taka, ze policia, resp. operator s tym po formalnej stranke nic neurobia, pokial nemaju rozhodnutie sudu... : (
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

Este davnejsie ked bratranec stratil mobil tak mu ho vtedy Eurotel vypatral. A policia? Ti maju ine starosti ako hladat mobili...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

OT premazany. Otazky priamo nesuvisiace s predmetom temy si rieste napr. cez SS
martinrozok
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa martinrozok »

nj skveli zakon ze lokalizovat ukradnuty mobil mozu len ak da zlodej povolenie lebo by to bolo narusovanie jeho sukromia....nevem kto to vymyslel zlodeji by mali mat svoje sukromie akurat v base...no a ked mobil stratis??dakto bude rad :)
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

martinrozok napísal:nj skveli zakon ze lokalizovat ukradnuty mobil mozu len ak da zlodej povolenie lebo by to bolo narusovanie jeho sukromia....nevem kto to vymyslel zlodeji by mali mat svoje sukromie akurat v base...no a ked mobil stratis??dakto bude rad :)
........ze zlodej musi dat povolenie? :lol:
to kde si počul taku k.......

na margo toho, že čo ked je ten zlodej neznámy, tak jak ti može dat povolenie...
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

martiner napísal:........ze zlodej musi dat povolenie? :lol:
to kde si počul taku k.......

na margo toho, že čo ked je ten zlodej neznámy, tak jak ti može dat povolenie...
lokalizaciu musi povolit aj druha strana
a o vyziadani lokalizacie mobilu moze rozhodnut len sud (samozrejme aj bez suhlasu toho kto ten mobil ma)
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

od veci ale da sa kazdy mobil vystopovat ? a da sa vystopovat aj tak je tam novy firmware a je vypnuty ?
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

firmware je nezávislo od imeika je jedno ako to prepáliš aj tak imei sa už nedá zmeniť. a telefon za 14000 no fajn strata a myslíš si teraz že pojdeš na fízlovňu a hned ho pojdu hladať. jasné poviem ti jedno hod to za hlavu a kúp nový telefon.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

1, vypnuty telefon sa vystopovat neda
2, novy firmware nic neznamena, pokial sa nezmenil IMEI, popripade ak pouziva zlodej ukradnutu kartu (vola z nebloknuteho pausalu) tak IMSI cislo. Na detekciu telefonu sa pouzivaju prave tieto cisla. Dnes ma mnoho telefonov IMEI nastanevy natvrdo, takze zmena FW nic neriesi.
3, Kazdy telefon v dosahu signalu sa da lokalizovat. Presna lokalizacia (presnost na par metrov) vyzaduje, aby bol telefon v dosahu aspon 3 BTS. Potom sa vykona takzvana triangulacia. Viac BTS = vyssia presnost, menej BTS = nemoznost pouzit triangulaciu.
4, Policia na hladanie mobilov v podstate serie. Pokial sa nejaky nasiel, verte tomu, ze to bola nahoda a nie vysledok usilovnej prace. Maju kopec inej roboty, hladat stovky potratenych/ukradnutych mobilov by bola utopia s minimalnym efektom. Navyse za peniaze danovych poplatnikov.
5, Operatori v spolupraci s policiou MOZU vykonat triangulaciu a s nou suvisiace zameranie telefonu aj bez suhlasu druhej strany, pokial existuje dovodne podozrenie na suvis s trestnou cinnostou.
6, Telefony s hodnotou mensou ako cca 15 000 skutocne NIKOHO nezaujimaju, a neocakavajte, ze ich budu hladat.
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

Pozri, mne ukradli mobil pred 10 dňami a tiez to nebola žiadna šunka, ale 6230i, ale na policií som to ani nebol ohlasovať, hocií je teoretická možnosť, že by sa našiel podľa imei kódu, lenže ten, čo ti ho ukradol určite už dávno premazal systém. A keď, tak urobil, tak ti ani to imei-ko nepomoze. Prosto sa musíš zmieriť s tým, že svoj mobil už nikdy nebudeš držať v rukách.
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

havarka napísal:Polícia
ta ti najde velke H . mne ukradli mobil a nenasli ho , lebo mobili sa kradnu denne a neni problem spravit to tak aby ho dotycny uz nenasiel. ani prepalovat nic netreba oni vedia jak na to
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

kubikjuice napísal:lokalizaciu musi povolit aj druha strana
a o vyziadani lokalizacie mobilu moze rozhodnut len sud (samozrejme aj bez suhlasu toho kto ten mobil ma)
o sudcoch a súdoch ja radsej pomlčím ..... :roll:
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

DonLuca napísal:...lenže ten, čo ti ho ukradol určite už dávno premazal systém. A keď, tak urobil, tak ti ani to imei-ko nepomoze.
To je to o com som hovoril... v mnohych novych telefonoch je IMEI natvrdo, cize je tam svab, ktory nema ziadnu inu funkciu, len je v nom ulozeny IMEI ktory sa NEDA prepisat, ani keby si cely firmware prepisal a zmazal 28 krat. Sice je to je v konecnem dosledku prd platne, ja len tak pre poriadok.
Napísať odpoveď