Zdielat DSL

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

turtlak> vysvetlis preco v pripade chella kde potrebujes zakryt 2PC ti nestaci 1500,- router? Routre za 1.5k nemaju na vonkajsom porte vlastnu IP&MAC?

To ze bude ten router shitovy sa potom pripadne prejavi rovnako pri dsl ako aj pri chelle... Nie?

autor> do routra napichas kabliky vsetky potrebne, nastavis nastavenia vonkajsieho rozhrania k ISP, nastavis mu DHCP server na vnutorne rozhrania a potom ano, pripoji sa automaticky... V nastaveniach bude asi nastavit aj nejake meno a heslo pod kt. sa to bude pripajat...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mademan napísal:turtlak> vysvetlis preco v pripade chella kde potrebujes zakryt 2PC ti nestaci 1500,- router? Routre za 1.5k nemaju na vonkajsom porte vlastnu IP&MAC?
jedna odpoved... NAT :wink:
mademan
Light Star
Light Star

turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

tusim sme mimo temu... mali by sme poradit router a nie ci je ten alebo henten vhodny na zdielanie chella :wink: btw nie je to zly kus :) paci sa mi VPN funkcia, ale chyba tomu vselico :) no pre bezneho smrtelnika su to zbytocnosti (aj pre mna, kedze sa radim medzi beznych smrtelnikov). sa mi tak zda, ze o par riadkov vysie je napisane, ze wifi netreba. myslim, ze radsej by teda mal kupit router bez wifi. su to zbytocne peniaze a radsej kupit router s viac funkciami ako s wifi ked to netreba :)
mademan
Light Star
Light Star

turtlak> nechapeme sa... ten link je na konkretny produkt s ktorym mam skusenosti ktore som popisal inde... Ukazujem ze stoji cca 1.5k a dokonca ma aj NAT ( 8) ) a plno inych funkcii, podla tvojich kriterii je na zdielanie DSL cca 4mi ucastnikmi je ultimatny (ale na chello nie ?) , len podotkynam ze naozaj nie je...
Napísať odpoveď