myslienka sama o sebe je to sice zaujimava, ale na jednej strane sa ohanas humanizmom a pravom(resp nepravom) brat ludsky zivot, no na druhej strane sam navrhujes opatrenie ktore nepriamo speje k trestu smrti, ked sa uz chceme silou mocou bavit o masovych vrahov s inym vnimanim reality tak nie je pre nich problem proste a jednoducho nejest, s najvacsou pravdepodobnostou by jedneho dna zrejme zvytazil pud seba zachovy lenze, uz by mohli byt tak zniceny, ze by jednoducho dalsej prace neboli schopni, cize tento tvoj system je prakticky nezrealizovatelny uz len s jeho podstaty a hlavne vtom, ze medzinarodne dohovory o ludskych pravach, zahrnaju aj pravo odsudenich a veznenich, kde, sice je im odnate pravo na slobodu, no nesmies snimi jednat tak ako si ty napisal, ze by si jednal, cize si nepriamo odporujes, ohanas sa humanistyckymy zasadamy, no vyuzivas ich len do tej miery pokial ti to vyhovuje(nic osobne, len ked uz chceme jednat na rovinu aj v pravnej rovine)miki690 napísal:No nato aby robili je velmi nejnoduchy donucovaci prostriedok ... "nebudes robit, nebudes jest" ... a s tym, ze mu niekto znici zivot, ked bude 10 rokov pracovat ? Ako si uz napisal 10 rokov vo vezeni mu tiez znici zivot to je travda, ale ja hovorim o sprisneni trestov, o tom, ze kazdy clovek ma na vyber, ze ci spacha trestny cin alebo nie, ak sa rozhodne spachat a chytia ho , tak by mal byt potrestany, to ze nieco urobil tak automaticky na seba berie riziko toho trestu, takze potom nech sa nevyhovara. Je to v podstate ten isty princip ako je aj teraz ale tresty su prisnejsie ale bez zabijania
Trest smrti
-
DonLuca
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Moj názor je ... SMRŤ. Ak niekto bezdôvodne niekomu siahne na život a vôbec ho to netrápi, potom ani iných ľúdí by nemalo čo trápiť ak by mu udeľovali trest smrti. Samozrejme pozname aj situácie, kedy bol na smrť odsúdený človek, ktorý daný čin vôbec nespáchal a dokázalo sa to až po vykonaní trestu. Preto je prvoradé dokázať obvinenému jeho čin, a ak sa preukáže, že spáchal ukladnú a chladnokrvnú vraždu, nemal by mať zľutovanie a mal by byť odsúdený na trest smrti.
-
Mrs_Chocolate
Light Expert
absolutne suhlasim - keby sme sa mali riadit heslom Oko za oko, zub za zub, tak uz pravdepodobne nie smeuplink napísal:Nepriatel zabije Tvoju milovanu. Ty zabijes nepriatela. Zabil si milovaneho nejakej. Ta sa Ti chce pomstit. Zabije Teba. Chce sa pomstit Tvoj rodic. Zabije ju. Chce sa pomstit jej rodic. Zabije Tvojho rodica[zamiesajte si tam priatelov, priatelky deti....].....endless. Nasilie plodi nasilie. Maximalne dozivotie davat. Nie maximalne ale vzdy, bezpodmienecne. Fight fire with fire nefunguje naozaj [len pri haseni lesov]....
viete dat zivot? nie...tak ako sa ho opovazujete Vy svojim sudom brat?!. Mozete maximalne zabranit dalsiemu zlu, a to tak ze potrestate, nie zabijete...od toho je niekto iny...nie clovek. Aby sudil...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
a ked sa budeme riadit heslom Kto do teba kamenom, ty donho chlebom, tak pokapeme od hladu vy humanisit ..akurat ti zli sa budu mat dobre ... toto chceme ? pre toto zijeme a umierame v pote tvrae ? aby sa mali najhorsie bestie lepsie ako nevinny clovek, ktory skoncil nie svojou vinou na ulici ? ... razne odmietam argumentaciu, ze by sme sa vyvrazdili navzajom ... to je uz moc extremny scenar a keby sme sa chceli vyvrazdovat, tak asi nato neporebujeme sudyMrs_Chocolate napísal:absolutne suhlasim - keby sme sa mali riadit heslom Oko za oko, zub za zub, tak uz pravdepodobne nie sme
.. a Labsiho nech si mucia v Alzirsku, nemusiome mu domovinu pripominat vonavou kavickou v prestiznom väzeni
Dalsím odsúdeným a 401vým v poradí je muž, ktorý vraždu ani nespáchal-podla nových zákonov v texase totiž spolupáchateľ nesie rovnakú vinu ako páichateľ.
Stalo sa to asi taktzo, dotyčný s kamarátmi šli autom zrejme vybrať dlh alebo ničo také. šofér pred domom vystúpil, ostatní ostali sedieť v aute. páchaťeľ zapichol a okradol obeť vo vchodových dverách. Ten chalan, ktorý je teraz odsúdený na smrť a mali ho popraviť minulý štvrtok, čiže na 99,9 percent je už po smrti, potom zmetkoval, panikáril, nikdy sa nepodárilo nijako dokázať, že o vražde dopredu vedel.
ako spolupáchateľ však bol odsúdený na hjrdelný trest, ostatní "spolupáchatelia" obišli lepšie.
Keď som v tejto téme obhajoval trst smrti, vždy som zdôtazňoval, pre koho a za akých podmienok. TOTO, čo sa deje v amerike, je obyčajné svinstvo a nikldy som s ničím takým nesúhlasil a opovrhujem tým. Je mi z toho mnohokrát na zvracanie...
Stalo sa to asi taktzo, dotyčný s kamarátmi šli autom zrejme vybrať dlh alebo ničo také. šofér pred domom vystúpil, ostatní ostali sedieť v aute. páchaťeľ zapichol a okradol obeť vo vchodových dverách. Ten chalan, ktorý je teraz odsúdený na smrť a mali ho popraviť minulý štvrtok, čiže na 99,9 percent je už po smrti, potom zmetkoval, panikáril, nikdy sa nepodárilo nijako dokázať, že o vražde dopredu vedel.
ako spolupáchateľ však bol odsúdený na hjrdelný trest, ostatní "spolupáchatelia" obišli lepšie.
Keď som v tejto téme obhajoval trst smrti, vždy som zdôtazňoval, pre koho a za akých podmienok. TOTO, čo sa deje v amerike, je obyčajné svinstvo a nikldy som s ničím takým nesúhlasil a opovrhujem tým. Je mi z toho mnohokrát na zvracanie...
správa
Ja som za trest smrti - ale iba v prípadoch, v ktorých sa jasne dokáže čin, ktorý dana osoba spáchala, ide predovšetkým o seriových vrahov, vrahov ktorí svoje obete mučili, násilnikov a podobne.
btw. tí, ktorí nie su za trest smrti tak vam odporúčam pozrieť si zopar časti Najväčších kriminálnych prípadov Slovenska - častokrát nechápem, ako môžu byť niektorí ľudia schopní takých zverstiev /Čubirkova, Jenej a iní hajzli, ktorí dostali čo si zaslúžili./
btw. tí, ktorí nie su za trest smrti tak vam odporúčam pozrieť si zopar časti Najväčších kriminálnych prípadov Slovenska - častokrát nechápem, ako môžu byť niektorí ľudia schopní takých zverstiev /Čubirkova, Jenej a iní hajzli, ktorí dostali čo si zaslúžili./
USA je osobitná kapitole, kde Absolútny trest dostane hocikto za veci, za ktoré si to často vôbec nezaslúži ( V Texase nedávno bol pripad odsudeneho, ktorý dokonca vôbec nebol vrahom-to som tu nedávno dával )Aryan Angel napísal:http://cz.altermedia.info/ze-zahranici/ ... _3604.html
Tento prípad je však ukážkopu toho, za čo sa trest smrti má dávať a je to správne.
-
Tomasko
Guru wannabe
predstav si, ze by ti niekoho z rodiny zabil nejaky idiot sfetovany alebo maniak, hm, to by si rychlo zmenila nazor, sice by to bol afekt, ale ja som tiez za to co tu spominalo viacero ludi smrt za smrtmoni19 napísal:ja s tym nesuhlasim,nikto nema pravo brat zivot inemu cloveku,ani ked je vrah a zlocinec...ved potom sa aj on stane vrahom...a este je to aj vela krat zneuzivane a casto popravia nevinneho
Som za zavedenie trestu smrti. Dvakrat a dost, ale nie dost=dozivotie ale dost=smrt.
1. Ak su sto percentne dokazy o nejakom hnusnom cine, tak bezpodmienecne zabitie. Ako bolo uvedene v clanku vyssie, umysel, vrazda nevinnych = jedine smrt.
2. Ak niekto zrazi cloveka napity a zabije ho. Tak basa, jasne.Ale ak sa mu to stane znova tak opat jedine smrt. To nebude nahoda!
Je to velmi zlozita tema.
1. Ak su sto percentne dokazy o nejakom hnusnom cine, tak bezpodmienecne zabitie. Ako bolo uvedene v clanku vyssie, umysel, vrazda nevinnych = jedine smrt.
2. Ak niekto zrazi cloveka napity a zabije ho. Tak basa, jasne.Ale ak sa mu to stane znova tak opat jedine smrt. To nebude nahoda!
Je to velmi zlozita tema.