Treba robiť niejaké odvody popri brigade?
nezdania, ak mas normalneho zamestnavatela... ja som robil u sukromnika, mal som rozvazat tovar do obchodov a nakoniec som skoncil v jeho zahrade: 35 v tieni a ja som na poli trhal burinu. zlomil som nahodou nasadu od ryla a on mi za to zdanil surovo vyplatuMek napísal:nie. dokonca sa ti ani nezdani prijem, ak donesies zamestnavatelovi k dohode o vykonani prace aj potvrdenie o navsteve skoly.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nemam poruke ziadny paragraf, ale pisem z vlastnej skusenosti. Dva roky som robil 4 tyzdne cez prazky v jednej firme v TN a zarobil som vzdy viac ako 3500 mesacne a ja sam som sa nemusel starat o nic. Asi preto, ze som este student (vtedy aj prijaty na vysku a tak), takze ak si student, nemal by si sa starat o nic. Skus zbierka.sk tam su nejake zakony.J.O.S.E napísal:počuj nemáš o tom nejaký zákon alebo niečo pretože mne istý ľudia tvrdia že ak zarobím 3 500 za mesiac platím 14 percent poistne
nevieš stránku ministerstva práce, soc. veci a rodiny?Mek napísal:nemam poruke ziadny paragraf, ale pisem z vlastnej skusenosti. Dva roky som robil 4 tyzdne cez prazky v jednej firme v TN a zarobil som vzdy viac ako 3500 mesacne a ja sam som sa nemusel starat o nic. Asi preto, ze som este student (vtedy aj prijaty na vysku a tak), takze ak si student, nemal by si sa starat o nic. Skus zbierka.sk tam su nejake zakony.
nie ja som myslel serioznu prácu niekde v hypermárkete pri vykladani tovaru ako brigáda počas prázdninades napísal:nezdania, ak mas normalneho zamestnavatela... ja som robil u sukromnika, mal som rozvazat tovar do obchodov a nakoniec som skoncil v jeho zahrade: 35 v tieni a ja som na poli trhal burinu. zlomil som nahodou nasadu od ryla a on mi za to zdanil surovo vyplatu
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Jose, pozri sa.
Si študent, a chceš pracovať že?
Takže. Potrebuješ "dohodu o vykonaní práce". Tú podpíšeš so zamestnávateľom. Donesieš mu "potvrdenie o štúdiu". A podpíšeš "čestné prehlásenie o nezdaniteľnej čiastke".
To v jednom mesiaci môžeš podpísať iba v jednej firme. Ak budeš končiť, zamestnávaťeľ ti dá potvrdenie o tom, že si u neho prestal pracovať, tým pádom si v tom čase už neuplatňuješ oslobodenie od dane.
Čo to znamená? Že ak nezarobíš mesačne viac ako cca.7500 korún, nikto ti žiadne dane strhnúť nemôžeš.
Inak všetky dokumenty na vypísanie a podpísanie ti dá zamestnávateľ, takže nič neboj.
Takže. Potrebuješ "dohodu o vykonaní práce". Tú podpíšeš so zamestnávateľom. Donesieš mu "potvrdenie o štúdiu". A podpíšeš "čestné prehlásenie o nezdaniteľnej čiastke".
To v jednom mesiaci môžeš podpísať iba v jednej firme. Ak budeš končiť, zamestnávaťeľ ti dá potvrdenie o tom, že si u neho prestal pracovať, tým pádom si v tom čase už neuplatňuješ oslobodenie od dane.
Čo to znamená? Že ak nezarobíš mesačne viac ako cca.7500 korún, nikto ti žiadne dane strhnúť nemôžeš.
Inak všetky dokumenty na vypísanie a podpísanie ti dá zamestnávateľ, takže nič neboj.
a stránku o tom tvojom tvrdení nepoznáš náhodou? bol by som ti veľmi povdačný potrebujem to súrneerytrocyt napísal:Jose, pozri sa.
neboj sa to všetko už mám povybavované, ale ja to potrebujem ja nie som taký vzdelaný a zbehlý v tejto oblasti a potreboval by som si to sám prečítať, pretože som počul o tom že 14 percent sa platí socialke a neviem či je to iba nejaký fám alebo pravdaerytrocyt napísal:Na čo sú ti zákony a podobne? Ty len choď do hypermarketu a všetky tlačivá a potvrdenia ti vydajú oni.
A nezabudni na preukaz pracovníka pre prácu s potravinami.
Vydá ti ho tvoja obvodná lekárka, poplatok je okolo 150-200 Skk.
ale ak zarobím menej ako 7500 sk neplatím žiadne odvody?erytrocyt napísal:Nie neplatí. Platíš len vtedy ak tvoj mesačný príjem presiahne spomenutých +-7500 korún. Ak zarobíš viac, musíš odviesť 14 percent do sociálnej poisťovne. To za teba odvedie tvoj zamestnanec, tak že ti to strhne z platu. Čiže zasa žiadna starosť.