Treba robiť niejaké odvody popri brigade?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

nie. dokonca sa ti ani nezdani prijem, ak donesies zamestnavatelovi k dohode o vykonani prace aj potvrdenie o navsteve skoly. :)
J.O.S.E
King
King

Mek napísal:nie. dokonca sa ti ani nezdani prijem, ak donesies zamestnavatelovi k dohode o vykonani prace aj potvrdenie o navsteve skoly. :)
počuj nemáš o tom nejaký zákon alebo niečo pretože mne istý ľudia tvrdia že ak zarobím 3 500 za mesiac platím 14 percent poistne
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Mek napísal:nie. dokonca sa ti ani nezdani prijem, ak donesies zamestnavatelovi k dohode o vykonani prace aj potvrdenie o navsteve skoly. :)
nezdania, ak mas normalneho zamestnavatela... ja som robil u sukromnika, mal som rozvazat tovar do obchodov a nakoniec som skoncil v jeho zahrade: 35 v tieni a ja som na poli trhal burinu. zlomil som nahodou nasadu od ryla a on mi za to zdanil surovo vyplatu :evil:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

J.O.S.E napísal:počuj nemáš o tom nejaký zákon alebo niečo pretože mne istý ľudia tvrdia že ak zarobím 3 500 za mesiac platím 14 percent poistne
nemam poruke ziadny paragraf, ale pisem z vlastnej skusenosti. Dva roky som robil 4 tyzdne cez prazky v jednej firme v TN a zarobil som vzdy viac ako 3500 mesacne a ja sam som sa nemusel starat o nic. Asi preto, ze som este student (vtedy aj prijaty na vysku a tak), takze ak si student, nemal by si sa starat o nic. Skus zbierka.sk tam su nejake zakony.
J.O.S.E
King
King

Mek napísal:nemam poruke ziadny paragraf, ale pisem z vlastnej skusenosti. Dva roky som robil 4 tyzdne cez prazky v jednej firme v TN a zarobil som vzdy viac ako 3500 mesacne a ja sam som sa nemusel starat o nic. Asi preto, ze som este student (vtedy aj prijaty na vysku a tak), takze ak si student, nemal by si sa starat o nic. Skus zbierka.sk tam su nejake zakony.
nevieš stránku ministerstva práce, soc. veci a rodiny?
J.O.S.E
King
King

ades napísal:nezdania, ak mas normalneho zamestnavatela... ja som robil u sukromnika, mal som rozvazat tovar do obchodov a nakoniec som skoncil v jeho zahrade: 35 v tieni a ja som na poli trhal burinu. zlomil som nahodou nasadu od ryla a on mi za to zdanil surovo vyplatu :evil:
nie ja som myslel serioznu prácu niekde v hypermárkete pri vykladani tovaru ako brigáda počas prázdnin
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Jose, pozri sa.
Si študent, a chceš pracovať že?
Takže. Potrebuješ "dohodu o vykonaní práce". Tú podpíšeš so zamestnávateľom. Donesieš mu "potvrdenie o štúdiu". A podpíšeš "čestné prehlásenie o nezdaniteľnej čiastke".
To v jednom mesiaci môžeš podpísať iba v jednej firme. Ak budeš končiť, zamestnávaťeľ ti dá potvrdenie o tom, že si u neho prestal pracovať, tým pádom si v tom čase už neuplatňuješ oslobodenie od dane.

Čo to znamená? Že ak nezarobíš mesačne viac ako cca.7500 korún, nikto ti žiadne dane strhnúť nemôžeš.
Inak všetky dokumenty na vypísanie a podpísanie ti dá zamestnávateľ, takže nič neboj.
J.O.S.E
King
King

erytrocyt napísal:Jose, pozri sa.
Si študent, a chceš pracovať že?
Takže. Potrebuješ "dohodu o vykonaní práce". Tú podpíšeš so zamestnávateľom. Donesieš mu "potvrdenie o štúdiu". A podpíšeš "čestné prehlásenie o nezdaniteľnej čiastke".
To v jednom mesiaci môžeš podpísať iba v jednej firme. Ak budeš končiť, zamestnávaťeľ ti dá potvrdenie o tom, že si u neho prestal pracovať, tým pádom si v tom čase už neuplatňuješ oslobodenie od dane.

Čo to znamená? Že ak nezarobíš mesačne viac ako cca.7500 korún, nikto ti žiadne dane strhnúť nemôžeš.
Inak všetky dokumenty na vypísanie a podpísanie ti dá zamestnávateľ, takže nič neboj.
a stránku o tom tvojom tvrdení nepoznáš náhodou? bol by som ti veľmi povdačný potrebujem to súrne
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Urcita ciastka do ktorej sa ti nedania peniaze urcite je. Teraz uz len najst aka je jej hodnota. Je to okolo 47tisic rocne.
J.O.S.E
King
King

t0m4s3 napísal:Urcita ciastka do ktorej sa ti nedania peniaze urcite je. Teraz uz len najst aka je jej hodnota. Je to okolo 47tisic rocne.
ja idem robiť do hypermarketu na brigadu na dva mesiace čiže také sumy ani reč nemôže byť.

nepoznáš tie dajaké zákony?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Na čo sú ti zákony a podobne? Ty len choď do hypermarketu a všetky tlačivá a potvrdenia ti vydajú oni.
A nezabudni na preukaz pracovníka pre prácu s potravinami.
Vydá ti ho tvoja obvodná lekárka, poplatok je okolo 150-200 Skk.
J.O.S.E
King
King

erytrocyt napísal:Na čo sú ti zákony a podobne? Ty len choď do hypermarketu a všetky tlačivá a potvrdenia ti vydajú oni.
A nezabudni na preukaz pracovníka pre prácu s potravinami.
Vydá ti ho tvoja obvodná lekárka, poplatok je okolo 150-200 Skk.
neboj sa to všetko už mám povybavované, ale ja to potrebujem ja nie som taký vzdelaný a zbehlý v tejto oblasti a potreboval by som si to sám prečítať, pretože som počul o tom že 14 percent sa platí socialke a neviem či je to iba nejaký fám alebo pravda
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nie neplatí. Platíš len vtedy ak tvoj mesačný príjem presiahne spomenutých +-7500 korún. Ak zarobíš viac, musíš odviesť 14 percent do sociálnej poisťovne. To za teba odvedie tvoj zamestnanec, tak že ti to strhne z platu. Čiže zasa žiadna starosť.
J.O.S.E
King
King

erytrocyt napísal:Nie neplatí. Platíš len vtedy ak tvoj mesačný príjem presiahne spomenutých +-7500 korún. Ak zarobíš viac, musíš odviesť 14 percent do sociálnej poisťovne. To za teba odvedie tvoj zamestnanec, tak že ti to strhne z platu. Čiže zasa žiadna starosť.
ale ak zarobím menej ako 7500 sk neplatím žiadne odvody?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Nie neplatis... OMG si ako madar, jasne Ti to napisali.
J.O.S.E
King
King

k6 napísal:Nie neplatis... OMG si ako madar, jasne Ti to napisali.
prepač je to pre mna veľmi dôležite tak si chcem byť istý.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ale aj my máme určitú dávku trpezlivosti vieš? A opakovať sa ako papagáj, tak to sa tu nechce nikomu.
Ešte nejaké otázky?
J.O.S.E
King
King

erytrocyt napísal:Ale aj my máme určitú dávku trpezlivosti vieš? A opakovať sa ako papagáj, tak to sa tu nechce nikomu.
Ešte nejaké otázky?
hej jedna a posledná - nepoznáš nejaké články na internete ohľadom odvodov a kedy to je potrebné robiť pri akých sumach ?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

jedinu ujmu tvori uz spominany odvod do zdravotnej poistovne, ktory je 14% pri rocnom zarobku vyssom, ako 42 000 sk.(minuly rok bolo 42, je mozne, ze sa to nejak pohlo) Je to dost palka, ale cital som o jednom sposobe, ako to legalne obist, len uz neviem, kde
Napísať odpoveď