Ako napisal miki, nebrani, ale za kazdy zlocin musim niest nasledok, ale ked urcite skupiny ludi nepoznaju, kedy zlocin spachali, pripada mi to trochu nespravodlive, ze budu musiet pykat, prave preto, ze im Boh dal slobodnu vola rozhodnut saP3Bo napísal:Vedel som že to použiješ na svoju "obranu " a čo bráni ti niekto aby si to porušoval ? Neveríš v Boha tak v neho never . Nechceš byť vďačný Bohu za svoj život a všetko krásne v ňom nikto ťa do toho nenúti . V čom je problém ?
BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
-
jamess
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
co ti ja viem...mne skor pride nic nerobenie ako zlocin...eMPiko napísal:Ako napisal miki, nebrani, ale za kazdy zlocin musim niest nasledok, ale ked urcite skupiny ludi nepoznaju, kedy zlocin spachali, pripada mi to trochu nespravodlive, ze budu musiet pykat, prave preto, ze im Boh dal slobodnu vola rozhodnut sa
-
Stoporko
VIP
...neznalost zakona neospravedlnuje... ale to je dost tvrde a preto: pokial mi je znamo, tak kazdy bude sudeny podla "znamosti" - namnamovia z dolnej guiney, ktori sa papaju navzajom asi neberu vrazdu ako nieco zle (hriech)... ludia ktori cely zivot vyrastali v tom ze kradnut je normalka tak ich Boh asi bude tiez posudzovat inak...
a nie je v Biblii Stary a Novy zakon? - tie dve casti v globale naozaj predstavuju dva zakony: Jezis ten stary naplnil, a teraz je "nad nami" zakon novy. miluj bliznych tak ako seba. Viem, ze to ja osobne 100% nedokazem a co, nevadi, Boh chape. Boh nie je despota z ineho sveta.
sorry...troska som asi odbocil...ale temy o zakone su vzdy take...
a nie je v Biblii Stary a Novy zakon? - tie dve casti v globale naozaj predstavuju dva zakony: Jezis ten stary naplnil, a teraz je "nad nami" zakon novy. miluj bliznych tak ako seba. Viem, ze to ja osobne 100% nedokazem a co, nevadi, Boh chape. Boh nie je despota z ineho sveta.
-
P3Bo
Guru wannabe
Na túto tému som sa rozprával už s Jamssom a môj názor na toto je : " posudzovanie vecí je vždy subjektívne . Za objektívny názor považujeme názor väčšiny - objektívny názor na posudzovanie dobra a zla teda neexistuje "Stoporko napísal:...neznalost zakona neospravedlnuje... ale to je dost tvrde a preto: pokial mi je znamo, tak kazdy bude sudeny podla "znamosti" - namnamovia z dolnej guiney, ktori sa papaju navzajom asi neberu vrazdu ako nieco zle (hriech)... ludia ktori cely zivot vyrastali v tom ze kradnut je normalka tak ich Boh asi bude tiez posudzovat inak...
to či je niečo zle pre pozemske statky teraz vylucme bavime sa o tom ako niekto tu povedal ci "pojde dotycny do pekla"
ak nejaky domorodec neviem kde zabija na priklad vo vojne kmenov v dzungli a nevie o tom ze sa to v civilizovanom svete nerobi tak vrazda je samozrejme zla a svinstvo ale pred bohom paradoxne je zla ale dotycny sa bude zodpovedat len za to o com je si sam vedomy ze je zle z coho vyplyva ze nema hriech...
ak nejaky domorodec neviem kde zabija na priklad vo vojne kmenov v dzungli a nevie o tom ze sa to v civilizovanom svete nerobi tak vrazda je samozrejme zla a svinstvo ale pred bohom paradoxne je zla ale dotycny sa bude zodpovedat len za to o com je si sam vedomy ze je zle z coho vyplyva ze nema hriech...
-
P3Bo
Guru wannabe
Neváženie si ľudského života / neváženie si vlastného života je choré u každej civilizácie pretože vyplýva z inštinktov ktoré ti kážu preziť. Teda domorodec by bol nevinný iba v prípade ak by pre neho jeho vlastný život nič neznamenal - neuvedomoval by si vlastnú existenciu.SRneC napísal:to či je niečo zle pre pozemske statky teraz vylucme bavime sa o tom ako niekto tu povedal ci "pojde dotycny do pekla"
samozrejme ze domorodec si je vedomy ze zabil(teda aspon myslim) ale ak to neberie ako nieco zle alebo nevie ze je to zle tak by za to nemal byt potrestany myslim ...potom by bola dogma ze hriech aby bol hriechom musi byt vedomy zbytocna ...ak pre domorodca nieje vrazda vedomym hriechom ...neviem je to zasa subjektivne ... 
-
P3Bo
Guru wannabe
Možno v danej chvíli , no v konečnom dôsledku si uvedomí že zabil niekoho ako bol on . A možno sa mýlim a prejavuje sa len moje obmedzené chápanie západnej civilizácie.eMPiko napísal:instinktivne chces prezit ty, v genoch je zakodovane, ze kazdy kope za seba, takze takemu domorodcovi moze byt jedno, ze aj jeho obet si vazila zivot
Na toto nemoze dat nikto odpoved, nikto nemoze vediet, co si kto mysli.P3Bo napísal:Možno v danej chvíli , no v konečnom dôsledku si uvedomí že zabil niekoho ako bol on . A možno sa mýlim a prejavuje sa len moje obmedzené chápanie západnej civilizácie.
Temu by nam mohol osviezit akurat tak domorodec z Papua Guiney
-
P3Bo
Guru wannabe
pHysIQ napísal:P3Bo daj prosim ta SRnCovi pokoj.
Hriech - VEDOMOME DOBROVOLNE porusenie Bozieho prikazu.
Ohladom tychto veci (hriechu) ta neznalost ospravedlnuje.
Svedomie ti vtedy nic nevycita.
Vražda - dobrovoľne , úmyselne zabiješ človeka
Je človek bez svedomia hoden ísť do neba ?
P3Bo nemas nijake pravo aby si o niekom hovoril ci pojde alebo nepojde do pekla. Ty ani nahodou netusis co sa deje vo vnuri toho cloveka neskor, s odstupom casu. Jasne nase zakony ho odsudia, ved tak to ma aj byt. Ale co ak to on aj milion krat olutuje a aj po 10 krat povie na spovedi ze zabil niekoho. Zivot to danej osobe uz nevrati, to je pravda. Ale Boh je tu nato aby nad nami vynasal verdikty, aby nas sudil.
-
P3Bo
Guru wannabe
-nikoho som nikdy nesúdilpHysIQ napísal:P3Bo nemas nijake pravo aby si o niekom hovoril ci pojde alebo nepojde do pekla. Ty ani nahodou netusis co sa deje vo vnuri toho cloveka neskor, s odstupom casu. Jasne nase zakony ho odsudia, ved tak to ma aj byt. Ale co ak to on aj milion krat olutuje a aj po 10 krat povie na spovedi ze zabil niekoho. Zivot to danej osobe uz nevrati, to je pravda. Ale Boh je tu nato aby nad nami vynasal verdikty, aby nas sudil.
-ak hriech olutuje je mu odpustené (a nepotrebuje na to ani spoveď ) aj to viem
-stále si mi neodpovedal na otázku , ak nebudem cítit žiadne pohnutie pri páchaní hriechu ,nikdy ---> som sám pre seba beztrestný (ako boli spomenutý tí domorodci ) fakticky som hriech nespáchal, Boh ma zaňho nemôže vyniť . Chápem to správne ?
Suhlasim s tebou, mnohim ludom v dnesnej dobe svedomie asi prilis nehovori, ale Phisiq to asi myslel trochu inakP3Bo napísal:Veď diskutujeme o tom či sa tak dajú posudzovať všetky hriechy - teda aj vražda; tak v čom je problém ?
Vražda - dobrovoľne , úmyselne zabiješ človeka
Je človek bez svedomia hoden ísť do neba ?
skorej by som to prirovnal k tomu ze ides autobusom do skoly ale boh zakazl pred 2000 rokmi chodit autobusom ale ty o tom nevies ... bolo by spravodlive ta potrestat ?P3Bo napísal:ak nebudem cítit žiadne pohnutie pri páchaní hriechu ,nikdy ---> som sám pre seba beztrestný (ako boli spomenutý tí domorodci ) fakticky som hriech nespáchal, Boh ma zaňho nemôže vyniť . Chápem to správne ?
-
P3Bo
Guru wannabe
NieSRneC napísal:skorej by som to prirovnal k tomu ze ides autobusom do skoly ale boh zakazl pred 2000 rokmi chodit autobusom ale ty o tom nevies ... bolo by spravodlive ta potrestat ?imho nie ...nevedomost ospravedlnuje(na toto si sa pytal?)